Final Fantasy XIV A Realm Reborn - Vijf redenen om te spelen

Article
vrijdag, 16 september 2016 om 10:07
xgn google image
De MMORPG is inmiddels alweer drie jaar uit, maar toch deed Square Enix dit jaar nog wat extra Final Fantasy XIV A Realm Reborn promotie. Wij wierpen daarom op gamescom nogmaals een blik op de game. Dit zijn vijf redenen om alsnog aan Final Fantasy XIV A Realm Reborn te beginnen!
Final Fantasy XIV kwam oorspronkelijk in 2013 uit op Windows en PS3, een jaar later op PS4 en vorig jaar nog op OS X. De game was in de vorm van A Realm Reborn een relaunch van de MMO, welke daarvoor flink wat steekjes liet vallen. Een uiterst succesvolle relaunch waarin alles wat er maar was beter werd gedaan. Zo blijkt ook uit onze review.
Nu is de game alweer een tijd uit, maar als MMO wordt het natuurlijk constant bijgewerkt. Daarom een goed moment voor ons om met een frisse blik de redenen op een rijtje te zetten om aan deze MMORPG te beginnen!

5. Bekende Final Fantasy-elementen

De stap van single-player Final Fantasy-games naar de MMO-ervaring van Final Fantasy XIV A Realm Reborn kan behoorlijk groot zijn. Gelukkig zijn er een hoop bekende elementen uit de Final Fantasy-reeks te vinden in de MMORPG.
Zo zullen er onder andere Chocobo's en Moogles te vinden zijn, maar zijn er ook andere referenties naar oude Final Fantasy-games te vinden. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het welbekende attractiepark Gold Saucer uit Final Fantasy VII of het kaartspel Triple Triad uit Final Fantasy VIII tegen NPC's spelen.
97650 7

4. Prachtige wereld

Laten we één ding voorop stellen, de wereld van Final Fantasy XIV A Realm Reborn ziet er prachtig uit. De wereld is niet alleen enorm groot, maar elk gebied is ook nog eens tot in de puntjes uitgewerkt. Of je nou door een dorp, vallei of ijsgebied reist, alles ziet er simpelweg fantastisch uit.
Final Fantasy XIV A Realm Reborn is misschien wel één van de mooiste MMORPG's tot nu toe. De MMORPG biedt dan ook genoeg ruimte om de geweldige, grootse wereld tot in de puntjes te verkennen. Als je van uitgestrekte fantasiewerelden houdt, dan is dit de MMORPG voor jou!
97651 2

3. Samenwerking

Final Fantasy XIV A Realm Reborn kent een hoop bekende elementen uit andere Final Fantasy-games, maar brengt dit naar de wereld van MMORPG's. Dit betekent dat je dus ook kunt samenwerken met vrienden en andere spelers die je online tegenkomt! Het element van samenwerken maakt de gameplay van Final Fantasy nóg leuker.
Je kunt het nu namelijk in teamverband opnemen tegen vele krachtige monsters en eindbazen! Bovendien kun je samen deelnemen aan een enorme hoeveelheid quests. Zelfs als je nog nooit eerder een MMORPG hebt gespeeld, is de overgang naar de uitgestrekte wereld van Final Fantasy XIV A Realm Reborn makkelijk te maken.
97653 7

2. Eindbazen

De eindbazen in Final Fantasy XIV A Realm Reborn zijn grotendeels verantwoordelijk voor de meest epische momenten in de MMORPG. Onderstaande daagde recent nog met een team van acht mensen de duistere koning Thordan uit. Koning Thordan is de eindbaas van het eerste uitbreidingspakket Heavensward en haalde dus van alles uit de kast om onze strijders te vernietigen.
Niets was te gek voor Thordan. We werden belaagd met kometen, aanvallen met zijn gigantische zwaard en een hele dosis magie-aanvallen. Ons team werd dan ook al snel te gronde gesmeten door de duistere koning. Dit is natuurlijk nog maar het tipje van de sluier, maar Final Fantasy XIV A Realm Reborn zit vol met toffe eindbazen!
97654

1. Verfrissende gameplay

Final Fantasy XIV A Realm Reborn is de tweede grote MMORPG in de Final Fantasy-reeks en hanteert hiermee een totaal ander gevechtssysteem dan de single player Final Fantasy-games. Vooral voor mensen die nooit eerder een MMORPG hebben gespeeld, zal de gameplay even wennen zijn. Toch moeten nieuwkomers binnen het MMORPG-genre zich niet te snel laten afschrikken door de vele pictogrammen met verschillende vaardigheden en aanvallen.
Door een beetje met het gevechtssysteem te spelen, raak je namelijk al snel bekend met de vele vaardigheden en aanvallen van je strijder. Toch is dit de moeite meer dan waard. Wanneer je het systeem eenmaal onder de knie hebt, wacht je namelijk een fantastische online Final Fantasy-ervaring met een prachtige wereld om te ontdekken. Final Fantasy XIV A Realm Reborn is dus een mooie afwisseling voor de single player Final Fantasy-games!
Final Fantasy XIV A Realm Reborn is al een tijdje uit voor meerdere platformen. Neem voor meer informatie onze review van de PS4-versie eens door.

Populair Nieuws