Lenovo gaming - Wat jij mag verwachten van de Y-serie?

Article
zaterdag, 24 september 2016 om 11:00
xgn google image
Lenovo is natuurlijk al geruime tijd een geduchte speler op de computermarkt. Het enige dat eigenlijk nog een klein beetje ontbrak waren de echt goede gaming producten. Daar kwam vorig jaar verandering in met de Y-serie van Lenovo. Wat je de komende tijd kan verwachten binnen deze serie lees in deze Lenovo gaming special.
De nieuwe Y-serie gaat dus nu alweer een jaar mee en inmiddels staan er drie nieuwe producten van de hardware ontwikkelaar op de planning. De drie nieuwe Y serie pc’s beloven in ieder geval behoorlijk krachtig te gaan worden.
Tijdens de gamescom 2016 zijn we even een kijkje gaan nemen op de vloer van Lenovo. Wat daar uit is gekomen lees je in deze Lenovo gaming special over de Y-serie. De verschillende producten zijn met verschillende specificaties te krijgen. Maar voor deze Lenovo gaming special gaan we uit van wat we gezien hebben, namelijk de toplijn van de producten.
Daarnaast is het ook nog goed om te weten dat alle drie de nieuwe producten klaar zijn om gebruikt te worden met een VR bril. Deze worden overigens niet bij de PC’s meegeleverd.

Y710 Cube

De meeste mensen nemen een laptop mee wanneer ze onderweg moeten werken. Maar er zijn ook mensen die liever hun volledige PC overal mee naartoe slepen zodat ze altijd de beste gaming ervaring hebben. Voor dat soort mensen heeft Lenovo de Y710 Cube.
Deze nieuwe PC is behoorlijk compact en heeft een uiterlijk van, de naam zegt het al, een kubus. De Y-710 is zoals gezegd een PC die bedoeld is voor mensen die graag op pad gaan met hun eigen PC. Dat laatste moet met deze desktop computer zeker lukken. Door de handsvaten aan de bovenzijde van de PC kun je deze vrij eenvoudig optillen en meenemen.
Maar de PC moet natuurlijk niet alleen maar compact zijn en er goed uitzien. Je moet er ook wat mee kunnen. Gelukkig zit dat met de Y-710 ook wel goed, de nieuwe PC van Lenovo heeft de GTX-1080 ingebouwd zitten. Deze grafische kaart is, zoals de meeste mensen waarschijnlijk wel weten, het beste wat Nvidia op dit moment te bieden heeft.
Een klein nadeel aan een PC die er goed uitziet, makkelijk draagbaar is en stevige specificaties heeft is de prijs. De Y710 Cube heeft een vanaf prijs van 1299 euro, maar dat is de uitvoering met de Nvidia GTX1070. Je mag er wel vanuit gaan dat je voor de uitvoering met de GTX 1080 nog net even wat meer kwijt bent, aangezien de grafische kaart zelf al behoorlijk aan de prijs is.
De Cube zou vanaf deze maand beschikbaar moeten zijn.

Y910 All-in One

De nieuwe Y910 van Lenovo is een All in One PC waar je eigenlijk alles mee zou moeten kunnen. Als je bedenkt dat de PC net als de eerder genoemde Desktop PC een GTX 1080 met zich meedraagt dan weet je dat je behoorlijk zware games kunt spelen. Het gemakkelijke aan de nieuwe Y910 van Lenovo is het feit dat je de Grafische kaart altijd kunt vervangen wanneer je er een betere in wilt zetten.
Dit laatste komt doordat er op de achterzijde van de Y910 compartimenten zitten die vrij gemakkelijk zijn los te halen. Wanneer je deze compartimenten loshaalt komt de huishouding van de PC tevoorschijn. Vervolgens kun je de kaart loshalen en de nieuwe kaart erin doen.
Volgens Lenovo neemt de PC ook nog eens weinig ruimte in beslag vanwege het feit dat de standaard niet heel erg groot is. In principe zou dit moeten betekenen dat je de PC op elk bureau wel kwijt kunt.
Daarnaast zou een beetje streamer ook met de PC uit de voeten kunnen. Aangezien de PC 32GB aan RAM geheugen heeft kun je zowel gamen als streamen tegelijk. Een ander voordeel van een groot werkgeheugen is dat je ook de zwaardere bewerkingsprogramma’s op je PC kunt draaien.
Aan de specificaties hoeft het dus niet te liggen. De All-in One PC heeft, net zoals de voorgaande Y series PC, wel een stevig prijskaartje. Voor de uitvoering met de GTX 1070 betaal je 2199 euro. Voor de versie met de GTX 1080 zal je nog wat meer neer moeten tellen.
De All in One Y910 is vanaf oktober beschikbaar.

Ideapad Y910 laptop

Zowel de All-in one als de nieuwe laptop binnen de gaminglijn hebben hetzelfde serienummer gekregen. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de PC niet eens zo heel erg veel inleverd ten opzichte van zijn All-in One grote broer. De nieuwe gaminglaptop van Lenovo ziet er qua specificaties namelijk behoorlijk goed uit.
De nieuwe laptop heeft een GTX 1070, wat betekent dat je de beste mobiele kaart van Nvidia in de PC kunt doen. Maar daarnaast betekent zo’n grafische kaart ook dat je VR brillen kunt gebruiken op de laptop, want ook de andere specificaties laten dit toe.
Zo heeft de nieuwe laptop ook voldoende RAM geheugen en een goede processor om aan de slag te gaan met Virtual Reality. Daarnaast is er ook gedacht aan de mensen die graag typen op een mechanisch toetsenbord.
De eerder genoemde desktop PC’s in deze Lenovo gaming special zijn allebei zeer gemakkelijk te upgraden. Bij de laptop is dit helaas niet mogelijk. Maar daarin zou Lenovo dan ook de enige zijn. Er zijn namelijk eigenlijk geen laptops die op een gemakkelijke manier te upgraden zijn.
Voor de laptop betaal je wel verreweg het meest, namelijk 2799 euro met een GTX 1070. Maar dit heeft dan waarschijnlijk ook te maken met het feit dat de laptop wel erg bijzondere specificaties heeft. De laptop zou vanaf november beschikbaar moeten zijn.
Het lijkt er dus op dat Lenovo met deze drie nieuwe producten de strijd aan wil gaan met de grote concurrenten. Aan de specificaties te zien kan het bedrijf nog wel eens kans maken in diezelfde strijd. Wanneer Lenovo ook kan leveren wat ze belooft, mogen de grote namen op de gaming PC markt hun borst wel nat maken.

Populair Nieuws