Dishonored 2 Trailer Analyse - Wat we tot nu toe weten

Article
zaterdag, 24 september 2016 om 10:05
xgn google image
Het hoogtepunt van Bethesda op de E3 2015, inmiddels het is alweer zo lang geleden. Nu we enige tijd verder zijn heeft Bethesda ons al warm gemaakt met een aantal Dishonored 2 trailers, maar wat vertellen die trailers ons eigenlijk? Lees het in onze Disnohored 2 trailer analyse.
Bethesda kondigde met de eerste Dishonored 2 trailer de sequel aan tijdens de E3 2015. De releasedatum zou ergens in de lente van 2016 vallen, dat is inmiddels al weer enige tijd geleden. Wat wel duidelijk is geworden, is dat de fans toch nog wat langer moeten wachten op de game. De releasedatum is nu 11 november 2016.

Dishonored 2 trailer E3 aankondiging

De eerste Dishonored 2 trailer die uitkwam tijdens de E3 2015 laat ons gelijk al een beetje de sfeer proeven van de game. Wat al snel duidelijk wordt is dat het er in de stad "Karnaca", waar Dishonored 2 zich afspeelt, niet zo best aan toe gaat.
Er lopen wat hoogmoedige wachters bewapend door de stad, waarna er een scéne volgt waarin een paar stadsburgers op een rijtje tegen de muur worden gezet en koelbloedig geëxecuteerd worden.
Ondertussen vertelt de nieuwe stemacteur van "The Outsider" in de trailer het volgende;
Uit deze quote wordt al snel duidelijk dat net als in het eerste deel, alles wat jij doet, gevolgen zal hebben voor de rest van de game.

Een nieuw speelbaar karakter

Tijdens de quote zie je beelden van het welbekende free-runnen in Dishonored en wat gelijk opvalt is dat er een nieuwe superkracht aan te pas komt.
De free-runner waarvan de idientiteit nog onbekend is omdat de beelden in first-person zijn, springt als een waaghals de afgrond in wanneer deze al snel een demonische extensie van de arm gebruikt als een soort grappling hook om veel grotere sprongen te kunnen maken.
Kort daarna krijgen we een beeld van een nieuw personage waarvan we niets weten behalve dat hij er uitziet als een bad guy, waarna we ook gelijk geïntroduceerd worden aan een nieuwe protagonist, Emily Kaldwin, erfgename van de Dunwall troon.
Emily gaat hier gelijk de strijd aan met de nog onbekende tegenstander die nog niet veel lijkt voor te stellen, want hij trekt zich gelijk terug achter zijn nieuwe fancy robots die op basis van uiterlijk nogal door steampunk beïnvloed zijn (waar de art-style van de game ook bijna volledig op is gebaseerd).
Dishonored 2 trailer Robot
Deze robots laten ook gelijk zien dat wat ze qua vechten allemaal kunnen, een stuk dynamischer en acrobatischer zijn dan de enemies in de vorige game. Zonder veel moeite lijkt Emily de robots te vernietigen met traps, behendig zwaardvechten, slow-motion krachten, granaten en de welbekende kruisboog. Wat doet vermoeden dat directe confrontatie misschien ook een optie wordt in de nieuwe game.
Na het slopen van de robots lijkt ze geen moeite te hebben om korte mette te maken met de "bad guy" die achteraf dus niet zoveel voorstelt. Als afsluiter in deze Dishonored 2 trailer zien we het oude vertrouwde masker van Corvo opgeraapt worden uit het zand, Corvo is er dus gewoon nog.
dishonored 2 trailer analyse wat we tot nu toe weten 98142

Dishonored 2 trailer (gameplay) - Blood & Gore ontbreekt duidelijk niet

In de Dishonored 2 trailer van de gameplay worden we eerst verwend met een voorgerecht bestaande uit wat sfeerbeelden van de stad en de mensen. De art-work wordt nog even goed benadrukt. Daarna volgt het hoofdgerecht: actual gameplay.
Zo te zien kan de masker loze Corvo teleporteren en maakt daarmee drie stadswachters binnen een milliseconde een kopje kleiner. Daarnaast maakt hij gebruik van extreme slow-motion waarin hij zelf nog in normale snelheid beweegt. Hij activeert slow-motion en schiet tweemaal, loopt iets voorbij zijn eigen kogels waarna bij normale tijd zijn doelwit hem niet eens opgemerkt heeft.
De speler kan ook een doelwit stunnen met een vuistklap om hem vervolgens te wurgen, af te maken of te gebruiken als menselijk schild. gevolgt door een paar snelle shots waarin hij op nogal brute wijze zijn mes in aardig wat kelen weet te steken. Hieruit blijkt ook dat stealth kills vanuit de lucht mogelijk zijn en van onder het doelwit ook. Met doelwitten bedoelen we dus ook robots.

Demonische armen

Na een aantal nieuwe NPC's gezien te hebben maken we opnieuw kennis met die rare armen van Emily. Deze demonische arm zagen we al in de vorige trailer waar Emily deze gebruikte als grappling hook. In deze gameplay trailer zien we dat de armen ook gebruikt worden als dodelijk wapen.
Doelwitten kunnen met deze armen in lucht vastgehouden worden, maar daarnaast zullen ze de doelwitten dus ook naar Emily toe kunnen trekken om ze dan snel af te kunnen maken, en het lichaam daarmee dus waarschijnlijk ook veel sneller verstoppen. Dan komen passerende wachters er minder snel achter dat ze alarm moeten slaan.
Dishonored 2 trailer Shadow Walk

Tien vliegen in één klap

Naast deze handige demonische armen, laat Bethesda ook andere speciale krachten zien. Waar het op lijkt, is dat de speler op de een of andere manier meerdere doelwitten moet kunnen markeren en als hij er één van doodt, zullen alle andere gemarkeerde doelwitten gelijk hetzelfde lot begaan. Tien vliegen in één klap dus.
Verder wordt er duidelijk gemaakt dat de Bone Charms ook weer in de game zitten. Bone Charms worden gebruikt om upgrades toe te passen op je speciale krachten en levenscapaciteit.
Naast de Bone Charms keert ook "The Heart" weer terug. Dit mystieke voorwerp helpt de speler met het vinden van de Bone Charms. Niet alleen dat, maar wanneer de speler in het hart knijpt, verschijnt er een onheilspellende stem in het hoofd van Corvo die bepaalde belangrijke factoren van de omgeving onthult. Of Emily over dit hart zal beschikken is nog niet helemaal duidelijk.
Dishonored 2 trailer The Heart & Bone Charm
dishonored 2 trailer analyse wat we tot nu toe weten 98160

Dishonored 2 trailer - Corvo Gameplay

In deze Dishonored 2 trailer gaan we wat dieper in op de gameplay van Corvo Attano. Het valt het op hoe agressief Corvo hier te werk gaat, al ligt dat natuurlijk wel aan de speelstijl van de speler.
Daarnaast is het begin een introductie naar wat meer diepgang in het verhaal. Zo lijkt het erop dat we kennis maken met een nieuwe antagonist. Er is eenduivels uitziende vrouw, genaamd Delilah, die ogenschijnlijk iemands ziel absorbeert. Dat duidt op slecht nieuws.

Corvo mag dan wel geen demonische armen hebben...

Wat betreft de eerste speciale kracht die we tegenkomen in deze Dishonored 2 trailer, lijkt het erop dat Corvo de mogelijkheid heeft om de tijd volledig stil te zetten, in tegenstelling tot Emily's slow-motion.
Ook kan hij blijkbaar mensen levend verbranden, of ratten aanzetten tot het levend verorberen van zijn vijanden. Als derde kracht lijkt het erop dat Corvo tegenstanders kan stunnen met een aanval.
Dishonored 2 trailer Corvo's Mask

Corvo's fysieke vechtskills zijn uitgebreider

Daarnaast zien we weer dat shot uit de vorige Dishonored 2 trailer, waarin Corvo teleporteert en in een oogwenk drie wachters aanpakt, maar dit keer vanaf een andere hoek.
Ook zien we dat Corvo zijn slachtoffers de lucht in kan gooien om snel van ze af te zijn. Dat hij over de grond kan glijden vanuit een sprint om vervolgens iemands benen onder hem vandaan te trappen en gelijk een eind kan maken aan zijn slachtoffer. Verder kan hij stealth kills uitvoeren vanaf een richel. Voor de minder moordlustige mensen kan Corvo zijn vijanden ook knock-out slaan.
dishonored 2 trailer analyse wat we tot nu toe weten 98271

Dishonored 2 trailer - Creative Kills

In de laatst uitgebrachte Dishonored 2 trailer, willen de developers laten zien hoe creatief de speler kan zijn met de nieuwe functies. Zo te zien aan de drukte van deze Dishonored 2 trailer kan je er een groot moordfestein van maken met grote explosies, rondvliegende lichamen en tegelijkertijd ook nog eens ongezien wegkomen.
In deze Dishonored 2 trailer krijgen we abillities te zien van zowel Emily -als Corvo, die allebei hun eigen manier van vijanden benaderen hebben.

Emily & Corvo

Reverse Polarity
Hiermee kan Emily de "Walls of Light" (muren van elektriciteit) zo manipuleren dat alleen zij er ongedeerd doorheen kan lopen, dit geldt niet voor haar vijanden.
Far Reach
Hiermee kan Emily vijanden van veraf haar richting toe trekken om snel een einde aan ze te maken.
Domino
Met deze skill linkt Emily haar vijanden aan elkaar met een lichtgeven ionische straal. Het dodelijke lot van de ene, betekent hetzelfde voor alle andere vijanden die aan elkaar gelinkt zijn.
Doppelganger
Met deze skill Kan Emily een kopie van haarzelf maken, die haar vijanden als eerste zien. Zo kan de speler verschillende manieren bedenken om de vijanden ongezien voorbij te komen, of met eigen creatieve geest een nare dood voor ze inplannen. Ook kan ze van locatie verwisselen met haar dubbelganger, zodat de vijanden alsnog de verkeerde hebben.
Shadow Walk
Emily neemt een minder zichtbare vorm aan, waarna er een verrassingsaanval in werking gezet kan worden, of ze kan makkelijker ongezien voort bewegen zodat ze de confrontatie kan vermijden.
Bloodfly Swarm
Met deze skill roept Emily vleesetende vliegen op, die haar vijanden in hun geheel levend verorberen.
Spring Razor
Emily maakt gebruik van een mijn die verschillende scherpe voorwerpen wegschiet, die een einde maken aan passerende vijanden.
Bend Time
Met deze skill kan Corvo de tijd voor korte duur stil zetten terwijl hij zelf kan bewegen.
Blink Assault
Hiermee teleporteert Corvo richting een vijand en trapt hem vervolgens met immense kracht een bepaalde richting op.
Dit zijn alle skills die we uit deze Dishonored 2 trailer op kunnen maken, zo te zien krijgen spelers een hoop ruimte voor creativiteit in de moorden die ze willen plegen. Wat wel opvallend is, is dat in tegenstelling tot het eerste deel, directe confrontatie en agressiviteit in speelstijl veel toegankelijker worden. Al zal dit waarschijnlijk nog lang niet alles zijn wat Dishonored 2 voor ons in petto heeft.

Populair Nieuws