De toffe LEGO The Incredibles karakters verder uitgelicht!

  Nog even en dan word jij een oppermachtige superheld. Als onderdeel van het superheldengezin The Incredibles kun je binnenkort de wereld van LEGO (on)veilig maken. Maar uit welke LEGO The Incredibles karakters bestaat deze game en wat kunnen ze precies?

  The Incredibles kent een een paar interessante personages, omdat deze helden van Pixar allemaal parodieën op bekende helden van Marvel en DC zijn. In deze special lichten we een paar voorbeelden uit.

  Mr Incredible - Lompe spierkracht

  We beginnen de special met de vader van dit hele gezin. Deze kleerkast doet nog wel het meest denken aan Marvels groene superheld Hulk. In principe vormt hij met zijn patserkrachten dan ook de parodie op Hulk. Mr. Incredible heeft daarentegen het voordeel dat hij er niet heel de tijd als een groen lelijk monster bij hoeft te lopen.

  In LEGO The Incredibles zal je Mr. Incredible voornamelijk worden gebruikt om zware dingen op te tillen. Ook kan hij zijn spierballen opzetten om bijvoorbeeld gebouwen op te tillen of om muurtjes in te tikken. Handig want geen van de andere hoofdpersonages is sterk genoeg om aan deze kleerkast te kunnen tippen.

  Mr. Incredible heeft daarentegen wel zo nu en dan wat problemen met zijn lompe sterke lijf. Gezien hij flink wat paardenkracht bezit, wordt een klein foutje, plots een grote fout.

  Ms Incredible - Flexibel zonder ruggengraat

  Een gezin heeft een moeder nodig. Dit is Ms. Incredible die naast een goede moeder met haar krachten ook nog eens een bijzonder goede superheldin probeert te zijn. Door het ontbreken van een ruggengraat kan ze haar lichaam in de meest gekke vormen wringen.

  Dit personage staat voornamelijk bekend om haar super elastische lichaam. Zo kan ze haar lichaam als brug of trapladder gebruiken, zodat de andere superhelden op plekken kunnen komen die anders te ver of hoog voor hen zijn. Daarnaast is het grappig om te zien dat ze haar superkrachten kan gebruiken om een boot of zeil voor een luchtballon te worden.

  Hebben we deze supergaves ooit eerder gezien. Ja, want Ms. Incredible vormt een parodie op Mr. Fantastic uit The Fantastic Four. Deze superheld zagen we eerder al in actie in LEGO Marvel Super Heroes. De superkrachten van Ms. Incredible lijken in de basis op wat we daar al zagen, al wordt het allemaal nog een beetje uitgebreider.

  Dash - Zo snel als het licht

  Ook is er een supersnelle held onder de LEGO The Incredibles karakters.

  Een gezin is niets zonder een ondeugend kindje dat zo nu en dan alles op stelten zet. Dash is in ieder geval zo één. Hij maakt regelmatig misbruik van zijn superkrachten om zijn ouders tot last te zijn. De belhamel heeft hier ook de perfecte superkrachten voor.

  Dash zijn superkrachten zijn gebaseerd op de DC superheld The Flash. Niet alleen lijkt zijn naam er verdomd veel op, ook zijn zijn superkrachten een één op één kopie. Zodoende kun je verwachten dat Dash ook supersnel naar allerlei verschillende plekken kan rennen. Dit gaat hem erg helpen in de puzzels van LEGO The Incredibles.

  In de game kan Dash over water lopen en kan hij zijn superkrachten bundelen met de krachten van zijn moeder. Terwijl Ms. Incredible in een boot verandert, wordt hij de motor die alles in versnelling vooruit duwt. Handig op momenten dat de stroming van het water je niet gezind is, want dan kun je met die extra snelheid toch doorvaren.

  Violet - Ontzichtbaar en krachtig

  Ook wat onzekere Violet is één van de beste LEGO The Incredibles karakters.

  Het gezin heeft daarnaast nog een dochter: Violet. Deze dochter is in staat om krachtvelden op te roepen en om zichzelf onzichtbaar te maken. Op die manier doen haar krachten denken aan het onzichtbaarheidspak van Batman. Ze is daarentegen een parodie op de Fantastic Four-superheld Invisible Woman.

  Violet kan met haar krachtveld ook lasers stoppen. Op die manier kun een pad creëren waar andere spelers dan weer langs kunnen lopen. Ook kun je dat krachtveld gebruiken om onderwater te kunnen lopen. Handig, want dan hoef je niet naar adem te happen terwijl jij LEGO puzzels op die bodem van dat meertje uitvoert.

  Ook kun je de krachten van Violet bundelen met die van anderen. Zo kan iemand anders in je krachtveld meeliften, zoals dit ook gebeurde in de eerste The Incredibles film van Pixar.

  Jack Jack - LEGO The Incredibles karakters soms nog in de luiers

  Uiteindelijk sluiten we deze special af met het laatste personage dat onderdeel uitmaakt van dit gekke gezin. Zo is er namelijk nog de luierdragende superheld baby Jack Jack.

  Vooralsnog is het niet duidelijk hoe Jack Jack speelbaar zal zijn in de nieuwe LEGO The Incredibles games. Wel lijkt het erop dat we aan de slag kunnen gaan met dit kindje. Grappig, want deze superheld vormt een parodie op een bijzonder hoeveelheid superhelden. Jack Jack is een erg krachtige baby die in de films een enorm scala aan krachten heeft.

  Jack Jack heeft levitatiekrachten net als Superman, teleporatiekrachten zoals Nightcrawler die heeft, ontastbaarheid zoals we dat gewend zijn van Shadowcat, optische lasers die helden als Cyclops ook schieten, de mogelijkheid om in metaal te veranderen, dezelfde telekinetische krachten als Jean Grey, kleefkrachten zoals ook Spider-Man die inzet om aan het plafond te blijven kleven, en zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan.

  Mits Jack Jack speelbaar is, heeft het potentie om een episch karakter worden!

  Eerder hebben wij al een paar secties met deze superhelden mogen doorstaan. Onze ervaringen beschreven wij in de LEGO The Incredibles preview. Naar welk van de LEGO The Incredibles karakters kijk jij het meest uit?

  LEGO The Incredibles

  Verkijgbaar vanaf 27 june 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.