LEGO Star Wars The Skywalker Saga gameplay belooft een evolutie [gezien op E3]

  De duivelse LEGO-blokjes die je voeten altijd weten te terroriseren zijn terug voor een nieuw avontuur in een universum hier ver, ver vandaan. In videogame vorm dan wel te verstaan. Alle negen Star Wars films worden opnieuw omgetoverd tot LEGO-avonturen en wij zetten de LEGO Star Wars The Skywalker Saga gameplay details voor je op een rijtje.

  Warner Bros Games

  Er zijn natuurlijk al genoeg LEGO Star Wars games om te spelen, zoals LEGO Star Wars: The Complete Saga, LEGO Star Wars: The Clone Wars en LEGO Star Wars: The Force Awakens. Toch belooft de LEGO Star Wars The Skywalker Saga gameplay een frisse wind voor de serie. Alle films zijn namelijk volledig opnieuw gecreëerd voor de nieuwe game, waardoor het een nieuwe ervaring voor veteranen en nieuwkomers belooft te worden.

  Een flinke kluif

  Het is de eerste keer dat alle negen films samen in een collectie verschijnen en dat belooft dan ook een flinke collectie aan games te worden. Dat het de eerste keer is, mag je eigenlijk ook niet verbazen aangezien het negende deel, The Rise of Skywalker, nog niet eens in de bioscoop verschenen is. Dat gebeurt pas aan het einde van het jaar en tot die tijd worden ook de ontwikkelaars van de game nog enigszins in spanning gehouden over het einde.

  De game staat niets voor niets pas gepland voor 2020, wat het team de ruimte geeft om de game tot in de puntjes uit te werken. In het hoofdmenu heeft het team alleen nog maar de korte animatie van Rey die over een TIE Fighter springt in gebruik voor wanneer je de game wil selecteren. Iedere game heeft zijn eigen korte introductie op basis van een bekende scène uit zijn respectievelijke film.

  Warner Bros Games

  Een LEGO film

  Eigenlijk kan er wel gezegd worden dat de LEGO Star Wars The Skywalker Saga een soort speelfilm is als we kijken naar de LEGO Star Wars The Skywalker Saga gameplay. Elke cutscene gaat bijvoorbeeld naadloos over in de gameplay waardoor je sneller zelf kunt spelen met de grappige LEGO figuren. Op die manier nemen de laadtijden af, iets wat niet alleen geldt op de planeten maar ook in de lucht.

  In de LEGO Star Wars The Skywalker Saga heb je namelijk de mogelijkheid om flink door de werelden in een universum hier ver, ver vandaan te vliegen. Zo zijn er gevechten tussen ruimteschepen die je spontaan tegen kunt komen en kun je je schip gebruiken om missies te selecteren. Wat dat betreft doet het denken aan een grote open world van LEGO waarin je kunt rondvliegen.

  Dit komt ook terug in de gameplay op de planeten zelf. Die zitten vol met geheimen om te ontdekken en missies om te accepteren. De hele wereld is gericht op het ontdekken van je favoriete plekken in het Star Wars universum en dat is een tof vooruitzicht om te hebben.

  Warner Bros Games

  Gebruik de Force

  Waar je ook naar uit kunt kijken is het gebruikmaken van de Force in de Star Wars The Skywalker Saga gameplay. Als Force-gebruiker heb je de mogelijkheid om het gehele LEGO-wereld op z’n kop te zetten. Wel ligt de nadruk echt op de LEGO, want alleen dat wat van LEGO is gemaakt kun je beïnvloeden met de Force.

  Nu moeten we wel zeggen dat ontzettend veel van LEGO is gemaakt in de nieuwe game, dus wordt je flink uitgenodigd om de wereld op z’n kop te zetten. Wel kun je wat gekke dingen merken aan de blokjes. Op de LEGO-blokken zie je nu bijvoorbeeld vieze smurrie als opgedroogd zand en modder zitten. Een leuk detail dat je het gevoel geeft alsof de wereld van de LEGO Star Wars-games authentiek is.

  Warner Bros Games

  Vechten als Batman!

  Naast de elementen die de LEGO-blokjes aantasten is er nog een ander nieuw element te vinden in de LEGO Star Wars The Skywalker Saga gameplay. Het vechtsysteem is namelijk op de schop gegaan. Waar je in de vorige LEGO-games met knoppen rammen al combinaties kon opbouwen, is dat nu wel anders.

  Nu lijkt het meer op het Batman: Arkham-systeem waarbij je door gerichte acties combinaties maakt. Door een combinatie van knoppen te kiezen werk je naar een goede en vooral ook dodelijke combo. Ook is er een third person shooter element te vinden wanneer je bijvoorbeeld als Chewbacca speelt en met zijn befaamde kruisboog schiet. Automatisch richten is er niet meer bij, dus vertrouw maar op je eigen precisie.

  LEGO Star Wars The Skywalker Saga gameplay lijkt tof!

  Van de eerste beelden van de LEGO Star Wars The Skywalker Saga gameplay worden we vrij enthousiast. Er gaat veel passie in de game zo lijkt het, want zelfs met de verzamelobjecten wordt er gelet op de continuïteit van Star Wars. Je kunt namelijk Kyber Bricks verzamelen in de game en dat is natuurlijk een duidelijk referentie naar de Kyber Crystals uit de film- en tv-serie.

  In 2020 kan iedereen aan de slag met LEGO Star Wars The Skywalker Saga wanneer de game uitkomt op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

  LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.