LEGO Star Wars Skywalker Saga levels - Deze prequel momenten mogen niet ontbreken

Article
zondag, 30 juni 2019 om 13:23
De nieuwe LEGO Star Wars game komt eraan! Naast dat er nieuwe films bij gekomen zijn, worden de oude films helemaal opnieuw uitgevoerd. Dat is maar goed ook, want in The Complete Saga ontbrak nog wel eens een scène, met name in de prequels. Deze prequel scènes moeten LEGO Star Wars Skywalker Saga levels worden!

7. Gungans vs Battle Droids

The Phantom Menace sluit af met een lange actiescène op maarliefst vier verschillende plaatsen. Uiteraard zijn de belangrijkste daarvan in de oorspronkelijke LEGO Star Wars game opgenomen. Je zult alleen merken dat er verder het nodige ontbreekt als je de normale levels van Episode I speelt.
De veldslag tussen de Gungans en de Battle Droids is bijvoorbeeld nergens te bekennen. Met de eenvoudige gevechtssystemen van de oude LEGO Star Wars was het misschien ook geen goed level geweest. Na vijftien jaar en stapels LEGO games aan ervaring moet ontwikkelaar Traveller’s Tales nu toch minstens een deel van een level aan deze scène kunnen wijden op een manier die leuk is om te spelen.
152158

6. Anakin haalt het commandoschip van de Trade Federation neer

Een andere tak van de climax van The Phantom Menace die ontbrak in de oude games was Anakin’s bijdrage aan de slag om Naboo. Onze kleine Sith Lord komt per ongeluk in de cockpit van een starfighter terecht en weet bijna eigenhandig het controleschip van de Trade Federation uit te schakelen. Ja, een beetje ongeloofwaardig is het wel, maar het is een belangrijk moment.
We moeten toegeven dat er wel een level over gemaakt is, in The Complete Saga. Dat level moest je alleen zoeken onder ‘Bonus’ en was geen onderdeel van de verhaalmodus van The Phantom Menace. Als je het level op het juiste moment in het verhaal wilde spelen moest je dus de nodige extra stappen doen. Wij hopen dat dit moment gewoon in de flow van de LEGO Star Wars Skywalker Saga levels zit.
152159

5. Anakin’s zoektocht naar zijn moeder

Attack of the Clones is in de eerste helft een beetje de Obi-Wan show. Hij gaat in zijn eentje naar Kamino en ontdekt in zijn eentje wat de separatisten van plan zijn. Intussen zitten Anakin en Padmé tegenover elkaar aan een net iets te lange tafel en praten ze over zand. Toch is er een belangrijk moment in dat deel van de film: Anakin’s zoektocht naar zijn moeder.
LEGO Star Wars Skywalker Saga levels over dit deel van de film zouden Anakin niet bepaald van zijn beste kant laten zien. Aan de andere kant komt Anakin’s val in Revenge of the Sith in de oude games een beetje als een donderslag bij heldere hemel. Dit moment toevoegen in The Skywalker Saga zou dat verhelpen. We twijfelen er niet aan dat Traveller’s Tales ook aan het uitmoorden van niet alleen de mannen, maar ook de vrouwen en kinderen een humoristische twist kan geven.
152160

4. De Grievous achtervolging

Iedereen die Revenge of the Sith heeft gespeelt is een beetje teleurgesteld in het oorspronkelijke General Grievous level, toch? In de film: een intens lightsaberduel temidden van een grootschalig gevecht. In de game: Obi-Wan en Cody vechten tegen Grievous op een schijnbaar verlaten planeet. Met de huidige technologie moet dit kunnen veranderen in één van de Beste LEGO Star Wars Skywalker Saga levels.
Stap één is om op de achtergrond de slag om Utapau te laten razen zoals hij dat doet in de film. Stap twee is om de achtervolging uit de film onderdeel te maken van het level. Laat het level eindigen met de start van Order 66 en zie daar: een koning onder de LEGO Star Wars Skywalker Saga levels.
152161

3. Palpatine’s arrestatie

Van alle belangrijke scènes die ontbreken in de bestaande LEGO Star Wars games is dit misschien wel de meest opvallende afwezigheid. De poging van Mace Windu om Palpatine te arresteren is één van de belangrijkste momenten van de film. Nee, niet van de film, van heel Star Wars. In de klassieke LEGO games zien we nooit het moment waarop Anakin valt naar de Dark Side.
Misschien dat je denkt: ‘het is één duel in één kamer, logisch dat het er niet in zat’. Dat is op zich geen onlogische gedachtegang, maar LEGO Star Wars had er duidelijk geen problemen mee om levels te maken met precies die opzet. Denk aan het eerder genoemde General Grievous level, of het Count Dooku level in Attack of the Clones. Wij willen dit duel dan ook graag terugzien als (onderdeel van) één van de LEGO Star Wars Skywalker Saga levels.
152162

2. De mars op de Jedi tempel

Direct na zijn benoeming als Darth Vader beginnen Anakin en het 501ste legioen aan een mars op de Jedi tempel. Ze laten een enorme verwoesting achter, waaronder natuurlijk veel dode Jedi. Die verwoesting mochten we in vorige LEGO Star Wars games vervolgens onderzoeken met Yoda en Obi-Wan, maar de mars zelf zou op veel manieren een interessanter level zijn.
Er is natuurlijk meer actie tijdens Anakin’s invasie van de tempel dan het speurwerk van Obi-Wan en Yoda. Daarnaast was Anakin er waarschijnlijk langer binnen dan onze twee overlevers. Hoe dan ook, de Jedi tempel na Order 66 inruilen voor de tempel tijdens Order 66 lijkt ons een uitstekend idee voor de LEGO Star Wars Skywalker Saga levels.
152163

1. Yoda vs Darth Sidious

Darth Sidious en Yoda: de machtigste Sith Lord uit de Skywalker Saga en de grootmeester van de Jedi-orde. Van de twee duels die Revenge of the Sith afsluiten is het misschien niet het meest emotioneel beladen, maar daarom niet minder spectaculair. Hoe kan het ook anders met duellisten van dit kaliber?
Toch is dit duel nooit speelbaar geweest in een LEGO Star Wars game. Het is de hoogste tijd dat daar verandering in gaat komen en The Skywalker Saga is daar een uitstekend moment voor. Als het niet als één van de LEGO Star Wars Skywalker Saga levels is, dan in ieder geval als een evenement tijdens story mode. Wij willen in ieder geval het groene lightsaber van Yoda tegen het rode van Sidious zien slaan, het liefst in LEGO.

Welke LEGO Star Wars Skywalker Saga levels wil jij zien?

Mis jij nog iets op onze lijst? We hebben ons vooral gericht op de prequel trilogy, aangezien de oorspronkelijke trilogie eigenlijk niet zoveel mist in de oude LEGO Star Wars. Voor de sequel trilogy hebben we natuurlijk nauwelijks een referentiekader. Als jij in welke film dan ook een moment hebt dat zeker niet mag ontbreken in de LEGO Star Wars Skywalker Saga levels horen we het graag in de reacties!

Populair Nieuws