Heroes Reborn verwachtingen - 5 dingen die we nu al weten

Article
zaterdag, 12 september 2015 om 16:56
xgn google image
Naarmate we dichter bij de première van Heroes Reborn komen, beginnen we ons af te vragen hoe het nu helemaal zit. Uit TV promo's zijn al speculaties omhoog gekomen, maar hoeveel weten we eigenlijk over de nieuwe, uit 13 afleveringen bestaande serie? We hebben hier 5 Heroes Reborn verwachtingen opgesteld. Let op: dit artikel bevat spoilers!

Vastgestelde continuïteit

Een van de belangrijkste dingen die je moet weten over Heroes Reborn is het feit dat het verhaal niet de oude continuïteit van Heroes schrapt. In tegenstelling tot dat speelt het verhaal zich af 5 jaar nadat Claire Bennet haar grote onthulling deed op de nationale televisie, en 1 jaar na een terroristische aanval op Odessa, Texas.
De Heroes fans zullen dit natuurlijk onthouden hebben als de plek waar Claire Bennett is opgegroeid en dus zouden we kunnen speculeren dat de explosie die hier heeft plaatsgevonden Claire volledig van de kaart heeft geveegd. Zelfs haar helende krachten kunnen as niet tot leven brengen.
Noah Bennett (Claire's adoptievader) is zich aan het verschuilen en moet overtuigd worden om de opgejaagde Evos (evolved humans) te helpen. Het publiek weet nu dat de Evos bestaan, dus is het nergens meer veilig, want ze worden namelijk beschuldigd van de aanslag.

Peter Petrelli, wie is dat?

Het breekt de harten van fans over de hele wereld, maar in Heroes Reborn zien we een handvol van onze favoriete Heroes karakters niet terug. Zachary Quinto, die de rol vertoefde van de machtverslaafde Sylar, heeft aangekondigd dat hij de kans om in Heroes Reborn terug te komen heeft afgeslagen. Ook onze favoriete, niet te doden cheerleader Claire Bennet zien we niet meer terug. Aangekondigd is dat dit karakter in het nieuwe seizoen al dood is, wat het hele 'red de cheerleader' motto van de voorgaande Heroes seizoenen een beetje slecht doet eindigen.
En wie we ten slotte niet meer zullen terugzien in het nieuwe seizoen is onze enige echte Peter Petrelli. De man met de vliegende broer die met zijn empathic mimicry vermogen ons kennis liet maken met een heleboel superkrachten die hij verloor, erbij kreeg en vervolgens helemaal kwijtraakte.

Anti-held Noah Bennet

"The man in the horn-rimmed glasses" is terug. Hoewel sommige karakters van de oude cast zo nu en dan hun entree zullen maken, zullen we maar 1 karakter van het oude Heroes op een regelmatige basis terug blijven zien.
We hebben het dan natuurlijk over onze anti-held Noah Bennet, de man die voorheen druk bezig was met het afstruinen van de wereld op zoek naar individuelen met krachten. Ook al heeft dit karakter zelf geen vette superkrachten, hij heeft wel de superkracht om de mensen die deze krachten wel hebben in bedwang te houden. Ja, we hebben het over die vliegende, teleporterende, door muren springende gasten dus.

Welkom bij de meest gehate groep ter wereld

Met de komst van enkele promos voor Heroes Reborn zijn er een paar dingen die we duidelijk kunnen opmaken. Een belangrijk deel van het nieuwe verhaal is dat iedereen met superkrachten nu uitgeroepen is tot publieksvijand en ze zijn zich of aan het verschuilen of al dood.
Het is in ieder geval nergens meer veilig voor onze Evos. Met onze helden nergens te bekennen, en de mensheid die ze nu juist dringend nodig heeft is er een duidelijk nieuw terugkomend thema: "Where are the heroes?"

En natuurlijk... nieuw gevaar

Bij een gloednieuwe serie horen natuurlijk ook weer nieuwe bedreigingen. Want wat is een superhelden serie nou zonder het gevaar dat constant om de hoek schuilt. In de vorige serie hebben we in spanning gezeten terwijl onze helden werden achtervolgd door The Company en de levensgevaarlijke Sylar, maar in deze nieuwe serie maken we kennis met nieuwe bad guys.
Heel specifiek kunnen we nog niet zijn over het nieuwe gevaar in Heroes Reborn, maar de trailer suggereert dat een overheid (hoogstwaarschijnlijk de Amerikaanse overheid) een nieuwe technologie heeft ontwikkeld waarmee ze elke Evo ter wereld kunnen opsporen.
Hierbij zou je meteen kunnen denken aan het Cerebro apparaat van Professor Xavier uit Xmen, die met zijn krachten en het apparaat alle mensen met een mutant gen ter wereld kon opsporen. Maar hoe hebben ze dit apparaat in elkaar gezet? Hmm...wat dacht je van Molly Walker, dat leuke meisje uit Heroes die iedereen ter wereld kon opsporen door slechts aan ze te denken? Misschien wat stof om over na te denken.

Populair Nieuws