Deze LEGO Batman sets zijn er van 20 tot 50 euro

Article
zaterdag, 09 september 2023 om 11:00
LEGO kan soms duur zijn, helemaal als je naar de allermooiste sets kijkt. Maar ook in een wat lagere prijsklasse is er veel leuks te beleven. Bijvoorbeeld met deze LEGO Batman sets van tussen de 20 en 50 euro.

Batmobile

Moderne interpretaties van Batman zetten hem vaak in een Gotham dat heel serieus is. Maar Batman en vooral zijn vijanden zijn van oorsprong juist vaak over the top. Het zijn letterlijk stripfiguren die (ook) voor kinderen zijn.
Mocht je een jongere fan een plezier willen doen, dan kun je deze Batmobile set overwegen. Hij heeft weinig steentjes en is niet ingewikkeld om te bouwen. Maar voor een jong kind is dat vaak juist een goed idee. Bovendien kun je zo snel overgaan op het spelen met de set: de jacht op de Joker kan beginnen.
lego batman buildable figuref1693924812

Batman bouwfiguur

Het LEGO-minifiguurtje is iconisch, maar er zijn bepaalde details die niet altijd goed tot uiting komen op die schaal. De armen van een figuurtje zijn bijvoorbeeld zelden bedrukt, terwijl er vaak op de armen of mouwen van een film- of stripfiguur iets bijzonders gaande is. Maar LEGO maakt ook grotere figuren, gemaakt van steentjes.
Deze van Batman is meteen een goed voorbeeld van gedetailleerde armen. Batman heeft vaak een soort stekels op de rand van zijn handschoenen die je nooit ziet op een minifiguurtje, maar aanwezig zijn op dit bouwfiguur. Deze figuur is vrij te poseren, zelfs vrijer dan veel traditionele actiefiguren, dus je kunt hem neerzetten zoals je zelf wil.
lego the batman batmobilef1686752371

Batmobile (The Batman)

Ja, je ziet het goed, er is nog een LEGO Batmobile te krijgen. Maar waar de vorige voor de allerkleinsten is, is deze gebaseerd op The Batman, een film die toch voor een wat ouder publiek is. De Batmobile zelf is ook heel anders.
Veel Batmobiles zijn unieke auto’s en hoewel deze niet helemaal normaal te noemen is, lijkt hij een stuk meer op auto’s zoals je die over straat ziet rijden. Maar vergis je niet, het is echt een Batmobile, met een woeste motor en raketten die je op The Penguin af kunt vuren.
lego batmobile 1989f1693924624

Batmobile

De Batmobile: elke Batman heeft er één en daarom zijn er ook veel LEGO-sets van. Deze set zal erg in de smaak vallen bij fans van de oudere Batman-films.
Hij is namelijk gebaseerd op de bekende Batmobile uit de Batman-film uit 1989, met Michael Keaton in de hoofdrol. Hij heeft de vleugels op de achterkant en natuurlijk de straalmotor in het midden. Een ware klassieker die mooi vormgegeven is in LEGO.
lego batwingf1693924634

Batwing

Als je LEGO Batman sorteert op deze prijscategorie kom je veel Batmobiles tegen, maar gelukkig is het niet het enige voertuig dat Batman gebruikt. In de lucht zijn er ook veel schavuiten die aangepakt moeten worden. Daarvoor heeft Batman de Batwing.
Deze Batwing is, net als de vorige Batmobile, gebaseerd op de films met Michael Keaton. Het heeft dan ook de karakteristieke vleermuisvorm die een Batsignal maakt als de Batwing voor de volle maan hangt. Of je gaat voor de Batmobile of de Batwing zal van je eigen voorkeuren afhangen, maar wat ons betreft krijgt de Batwing punten omdat het niet de zoveelste auto is.