League of Legends Rotating Queue - Hexakill

Article
vrijdag, 10 juni 2016 om 10:23
xgn google image
Riot Games heeft de League of Legends Rotating Queue geïntroduceerd. Ieder weekend zal er van vrijdagavond tot en met maandagochtend een tijdelijke gamemode beschikbaar zijn. Dit weekend is het de beurt aan Hexakill. De game mode waarbij twaalf man op de 3v3 map los mogen gaan, kortom chaos gegarandeerd.
De League of Legends Rotating Queue houdt in dat ieder weekend een andere gamemode (tijdelijk) beschikbaar zal zijn. Dit weekend is het de beurt aan Hexakill. Afgelopen weekend stond Legend of the Poro King, zeg gerust ARAM plus modus, nog centraal als tijdelijk speelbare gamemode in League of Legends. Afhankelijk van de reacties zal Riot bepalen hoe de rotatie er in de toekomst uit zal zien en of games vaker en eventueel langer speelbaar worden.

League of Legends Rotating Queue ondersteunt Hextech Crafting

Goed om te weten dat in deze rotating queue ook de nieuwe geïntroduceerde beoordelingscijfers te krijgen zijn en daarmee dus ook de Hextech Crafting kistjes en sleutels. Alle plezier dat je in deze ‘funmodes’ hebt, wordt zo ook nog eens beloond in de vorm van champions, skins of andere extra’s.
De meeste gamemodes die onderdeel van de queue zullen zijn, zijn reeds bekend. Riot is daarnaast bezig met minimaal twee nieuwe games om tijdens de League of Legends Rotating Queue te introduceren. Zo verscheen Dominion, dat onlangs nog definitief uit de game werd verwijderd, afgelopen weekend voor drie dagen weer in een sterk vernieuwde vorm en heette Definitely not Dominion. Er zitten momenteel zes games in de rotation, welke zes dit zijn, lees je hier.

1. Ultimate Rapid Fire / URF –

Iedere speler die League of Legends speelt, kent URF en heeft met smacht gewacht op het moment dat deze gamemode weer speelbaar zou zijn. Onlangs was Ultimate Rapid Fire alweer even onder ons en ook in het weekend van 20 mei is het weer zo ver. Dan kunnen we met zijn allen weer onbeperkt beuken.
In Ultimate Rapid Fire heeft iedereen onbeperkt ‘Mana’. Dit houdt in dat je geen enkele rekening hoeft te houden met de hoeveelheid aanvallen je doet, aangezien je Mana voorraad toch oneindig is. Daarnaast hebben alle spelers 80% cooldown op zowel skills als summoners. En er zijn nog een heleboel andere aanpassingen gedaan die zorgen dat je al je skills als een malle af kan vuren richting je tegenstander.
URF is zo ontzettend leuk, omdat de ene champ nog sterker lijkt te zijn dan de ander. Denk je net iets nieuws "OP’s" gevonden te hebben, heeft de tegenstander weer een andere champ die nog veel sterker blijkt te zijn. Zolang mensen maar geen Teemo gaan spelen, dan is de lol er snel af.

2. Hexakill - 10 t/m 12 juni

Hexakill is een gamemode dat gespeeld wordt op de Twisted Treeline map. Deze map wordt normaal gebruikt voor 3 tegen 3 battles. Speciaal voor Hexakill is dit verdubbeld, want je speelt namelijk 6 tegen 6 op deze kleine map.
In Hexakill is het (uiteraard) ook de bedoeling om de Nexus van je tegenstander te vernietigen. Om je hierbij te helpen zijn er twee altaars die je kan veroveren door er een aantal seconden op te staan. Voor ieder altaar krijg je verbeterde de stats. Daarnaast is er ook nog een gigantische spin - soort baron - die jou en je team een dikke buff geeft als je deze weet te pakken.
Je kan dus nagaan dat het op zo'n kleine map met zes mensen ontzettend veel vechten is. Twee junglers, twee supports, van alles gewoon net wat meer. Verder zijn de regels en de map hetzelfde als dat ze in de 3 tegen 3 map zijn. Als je van teamfights houdt in LoL en je een keer de kans wilt hebben om een zeer uitzonderlijke hexakill te maken, dan is Hexakill echt wat voor jou.

3. One for All - 17 t/m 19 juni

In One for All stem je met je team voor aanvang van de game voor één champion die je graag zou willen spelen. Je speelt 5 tegen 5 op de standaard summoners rift map, met de standaard regels en indeling.
Zijn er meerdere spelers die voor dezelfde champ kiezen en hebben zij de meerderheid, dan zullen alle vijf de spelers deze champion krijgen. Dit geldt ook voor de tegenstander. Worden er echter van te voren allemaal verschillende champs getoond, dan zal een willekeurige selectie bepalen welke champion gespeeld zal worden door het team.
Het is ontzettend leuk om deze gamemode te spelen, omdat abilities van anderen wel werken alsof jij ze zelf gecast hebt. Een bepaalde champion die twee skills nodig heeft om iemand te stunnen, kan dit nu dus doen door de samenwerking tussen twee spelers. Vijf 'Blitzcranks' die in een treintje iemand de eigen base in grabben is altijd leuk.

4. Ascension - 24 t/m 26 juni

Ascension wordt gespeeld op een iets verbouwde versie van Dominion en laat spelers in teams van vijf op de Crystal Scar map met elkaar vechten. Terugroepen naar je eigen basis is geen optie, dus je zult moeten strijden tot het bittere eind.
De map kent 2 platformen aan weerzijden van de map en één gedeelde in de top van de map. Het is de bedoeling dat je naar één van de drie platformen teleporteert alwaar je aan je missie begint. Vechten staat zoals gezegd centraal en iedere kill die je maakt, levert je 1 punt op voor je team.
Naast het maken van kills, kan je met je team ook 3 verschillende punten veroveren op de map. Deze Shuriman relic’s leveren je team 3 punten op.
In het midden van de map staat een gigantische Xerath. Als je besluit met je team deze te doden, wordt degene die de laatste hit hierop doet ‘Ascended’. Alle onderdelen en krachten van die persoon worden daarmee tijdelijk versterkt. Iedere kill die de ascended maakt, geeft je team 2 punten, maar als hij wordt omgelegd krijgt de tegenstander er vijf.
Het team dat als eerste 200 punten heeft verzameld, wint.

5. Legend of the Poro King -

Legend of the Poro King speelt zich af op de Howling Abyss map. De meeste mensen kennen deze map wel van de ARAM game. Qua spelbedoeling is het ook te vergelijken met de All Random All Mid gamemode.
Je speelt 5 tegen 5 op één lange lane met towers en een nexustoren voor beide teams. In plaats van de standaard summoners als Flash, Heal en andere, heb je nu de beschikking over een kleine Poro, een klein sneeuwbeestje. Het is de bedoeling dat je deze tegen je tegenstander aangooit. Lukt het jouw team tien keer om dit te doen, dan krijg jij een gigantische Poro King die je meehelpt in je strijd.
Op het moment dat er een Poro King in het spel is, stopt het tellen van de raak gegooide Poro’s. Wanneer de tegenstander de Poro King weet te vermoorden, gaat de telling verder waar die gebleven was.
De Poro King is ontzettend sterk omdat het je met één druk op de knop naar de King laat reizen. Ben je dood geweest dan ben je dus binnen 1 seconde weer in het gevecht en zo kan je dus druk houden op je tegenstander. Het is daarnaast ook leuk om de tegenstander te diven en te killen om vervolgens veilig terug te vliegen naar je beschermeling.

6. Definitely not Dominion -

Definitely not Dominion is een remake van de onlangs verwijderde game mode Dominion. De spelmodus is aardig op de schop gegaan en zal niet meer terugkomen als vaste spelmodus, maar zal onderdeel worden van de Rotating Game Mode Queue. In het weekend van 27 mei zullen we voor het eerst kennismaken met Definitely not Dominion.
In essentie is de game mode hetzelfde gebleven, namelijk teams moeten punten veroveren en in hun bezit houden. In plaats van vijf punten, zijn er in Definitely not Dominion nog maar drie punten te veroveren. De andere twee zijn standaard vergeven aan beide teams, één voor beiden. Dit is je thuisbasis waar jij en je team spawnen, maar ook je minions die je in de strijd bij zullen staan.
Daarnaast is er een 'storm altar' die jou en je team een extra buff geeft als je deze in je bezit hebt. Verder zijn de minions aangepast en volgen zij een ander pad. Deze minions kun je ook weer sterker maken door een relic te veroveren die dicht bij de thuisbasis van de tegenstander staat. Een riskante opdracht, maar wanneer het lukt ontzettend waardevol.
Het lijkt er op dat Riot haar best heeft gedaan om van het saaie Dominion weer een levendige game mode te maken, maar voor een echt oordeel zullen we toch nog een week moeten wachten.

Verdere indeling League of Legends Rotating Queue onbekend

Dit is hoe de League of Legends Rotating Queue kalender er momenteel uitziet. Riot Games gaf eerder al aan nog minimaal twee nieuwe gamemodes in petto te hebben voor de komende weekenden. Welke dit zijn, is voorlopig nog een raadsel.
Zoals gezegd, zal Riot ook kijken naar de reacties van spelers op bepaalde gamemodes. Aan de hand hiervan kiest het een aangepaste indeling voor de League of Legends Rotating Queue en zullen sommige game modes vaker terugkeren of langer te spelen zijn.

Populair Nieuws