LaCie - Bestanden opslaan in stijl

Article
dinsdag, 18 februari 2014 om 13:00
xgn google image
Gadgets en apparatuur mogen er ook mooi uitzien. Zelf heb je waarschijnlijk een grote zwarte, lelijke bak van een harde schijf naast je computer staan, maar wat maakt het uit? Het gaat immers om het innerlijk, zeggen de meesten. En de meeste gamers onder ons hoeven niet per se een perfect uitziende bureau. Zolang ze maar kunnen gamen. Nou, dan is het Franse LaCie met je oneens. Dat blijkt uit de nieuwe producten dat het bedrijf dit voorjaar uitbrengt.
XGN mocht bij de perspresentatie aanwezig zijn en kreeg te de kans om een kijkje te nemen naar de nieuwste producten. En ze zijn mooi. Niet gek ook, want LaCie gaat voor design. USB-sticks in vorm van een sleutel, een mooie witte box die fungeert als professionele netwerkopslag, ga zo maar door. En als dat nog niet genoeg is: LaCie komt dit voorjaar met een ontzettend prachtig product. Lees maar verder.

Maison Christofle

Het Franse designbedrijf Maison Christofle, bekend van hele chique producten, heeft LaCie geholpen met het ontwerpen van de meest recente producten. Design is net zo belangrijk als de kwaliteit van het product, aldus de Franse medewerkers. En dat is ook te zien. We stellen je graag even voor aan de volgende vier producten, die LaCie in Amsterdam heeft getoond.

LaCie Fuel

Het eerste product dat LaCie liet zien was de Fuel, een 1TB wireless harde schijf. Het product is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Seagate en LaCie. Eerstgenoemde is bekend met draadloze opslagapparatuur – meng dat met de designkunsten van LaCie en je hebt pardoes een mooie portable harde schijf.
Met een batterij die tien uur kan doorgaan is de Fuel een uitstekende kompaan voor op reis. Het maakt namelijk helemaal niet uit waar je bent. Zit je gevangen in de tropen? Geen nood, doe de Fuel aan en je tablet, telefoon of laptop herkent de Fuel dankzij de aanwezige wifi van het apparaat zelf. Ben je met meer? Geen nood, want je kunt met drie apparaten tegelijkertijd gebruik maken van de Fuel. Enig minpuntje: mensen met een iPad Air moeten wachten op verdere volledige ondersteuning.

LaCie Thunderbolt 2

En we gaan door met de harde schijven. Dit keer gaat het om de Thunderbolt 2. Een supersnelle harde schijf die ook nog eens zeer klein is. LaCie zegt zelf dat het ideaal is voor video-editing, en dat is aan de snelheid (1.375mb/s) zeker te zien. Tsjonge, wat snel. Honderd gigabyte aan bestanden wordt in één minuut veertig op de harde schijf gezet. Dankzij de twee SSD drives en de samenwerking met de SSD van de laptop worden zulke snelheden gehaald. Slim hè?
Nadeel is alleen dat het voor de meesten onder ons een zeer duur apparaat wordt. De harde schijf zal rond de 349 euro gaan kosten.

LaCie Sphere

Dan nu het paradepaartje van LaCie zelf. Kijk toch eens. Kíjk toch eens. Een prachtig hebbedingetje met een waanzinnig design. Kun je de slijm nog uit je mond houden? Enfin, Maison Christofle heeft veel werk besteed aan het design van deze harde schijf. Er kan één terabyte op, maar de medewerkers van LaCie geven zelf al aan dat het eerder om het design gaat, dan om de kwaliteit. Een niche product dus. Daar betaal je dan ook 390 euro voor, maar heb je wel een artistiek hoogstandje op je bureau staan.
Het is heel wat, maar dat heeft een reden. Uit het dorp Yainville in Normandië, Frankrijk komt het vandaan. Met een speciaal zilvere laag wil de Sphere een symbool van luxe zijn voor de zelfstandige ondernemer of voor het kantoor. Het is nog maar de vraag waarom XGN het kantoor nog niet heeft versierd met dit ding.

LaCie Culbuto

Als laatste wist LaCie met iets heel leuks te komen: de LaCie Culbuto. Wat is het? Nou, simpel. Een kleine usb-stick van 16GB. Maar wat het leuke aan dit ding is, is dat je een foto of notities aan de USB-stick vast kunt zetten. Kijk eens naar het plaatje hieronder. Geinig hè?
Dezer dagen zal er overigens nog een uitgebreide recensie van de LaCie Fuel op XGN te bewonderen zijn.

Populair Nieuws