5 korte games die ideaal zijn als je thuis moet blijven door het coronavirus

  Verveling kan al snel toeslaan als je geforceerd thuis moet zitten en mogelijk heb je geen zin om constant dezelfde game te spelen. Gelukkig zijn er ook duizenden korte games die je kunt spelen. Dit zijn vijf korte games die ideaal zijn als je door het coronavirus thuis moet blijven!

  Voor deze lijst hebben we vijf titels op een rijtje gezet die allemaal in vijf uur uit te spelen zijn. Wie zijn best doet, kan in een avondje klaar zijn en heeft de game anders in twee sessies uitgespeeld. Kort, maar krachtig zijn deze games dan ook zeker!

  Inside

  We trappen deze lijst af met een indiefavoriet van de kleine studio Playdead. Wie van platformers houdt, kan met Inside zijn geluk niet op, want Playdead weet de gameplay bijna net zo strak in elkaar te steken als dat van Mario-games. Het grote verschil is dat de Inside geen vrolijk kleurenpalet heeft en een diepere boodschap achter het verhaal heeft zitten.

  Welke dat is, moet je als speler zelf uitzoeken. De game is immers in een uurtje of drie uit te spelen. Het is daarmee de ideale game om een avondje aan te spenderen en zelfs wanneer je met meerdere personen naar de tv aan het staren bent, is het een leuke ervaring. Inside heeft namelijk een scala aan puzzels en daar kun je je lekker over buigen.

  Firewatch

  Van de ene indietitel schakelen we door naar de volgende, namelijk Firewatch. Deze walking simulator heeft een tof verhaal te vertellen over een boswachter die het vermoeden krijgt dat hij wordt bespied. Naarmate je meer speelt, ontdek je meer over het mysterie en het leven van de boswachter zelf.

  Je kunt je ogen volop de kost geven met Firewatch dankzij een bijzonder mooie artstyle en rustgevende muziek. Daarmee is het een compleet andere titel dan de rest van dit lijstje, maar zeker een aanrader. De game kost je slechts vier uur van je leven die je zeker goed zal spenderen in het bos.

  Concrete Genie

  Niet alleen indietitels hebben een plek veroverd in deze lijst met korte games, want ook de Sony-exclusieve titel Concrete Genie heeft een plekje bemachtigd. Deze game, gemaakt door Pixelopus, gaat over de jonge Ash die onwijs veel houd van tekenen. Wanneer hij een magisch penseel vindt, besluit hij om zijn vervallen dorpje een nieuw leven te geven met magische kunstwerken.

  Niet alleen is de kunst fantastisch om te aanschouwen, maar ook is het erg leuk om je creatieve geest los te laten dankzij het penseel. Combineer dit met een hardverwarmend verhaal en toffe muziek en je hebt een onwijs goede titel in handen. Dat de game in vijf uur uit te spelen is, maakt het de ideale game voor deze donkere tijden.

  Gone Home

  Niet iedereen is fan van walking simulators, maar voor Gone Home moet iedere gamer eigenlijk een uitzondering maken. Waar de game in eerste instantie lijkt op een horrortitel is niets minder waar. Je krijgt namelijk een walking simulator voorgeschoteld met een verhaal dat je moet beleven om te begrijpen waarom deze zo goed is.

  We zullen dan ook geen spoilers weggeven, want dat zou de ervaring alleen maar in de weg zitten. Wel laten we je weten dat de game in minder dan drie uur uit te spelen is. Hiermee heb je de game na een avondje uitgespeeld en kun je, als je daar zin in hebt, nog een andere titel opstarten nadat je credits van Gone Home gezien hebt.

  Superhot

  We sluiten deze lijst met toffe korte games af met Superhot. Deze titel begon als kleine indiegame, maar werd al snel door VR naar voren gedrukt als één van de beste games om te ervaren. In VR voelt Superhot als een nabootsing van The Matrix doordat je constant kogels en vijanden in slow motion moet ontwijken.

  Deze actietitel heeft dan ook een slim concept: de tijd staat stil zolang jij je niet verroert. Doe je dit wel is het aan te raden om de vijanden uit te schakelen voor ze jou te grazen nemen. Al snel wordt Superhot daarmee een schaaksessie om in leven te blijven. Het resultaat is een adrenalinestoot bij elke zet.

  Overzicht met gevolgen van het coronavirus

  Iedereen heeft last van het coronavirus en binnen de entertainmentwereld ligt ook veel op slot. Bekijk ons overzicht met alle gevolgen die het coronavirus met zich meebrengt.

  Laat ons in de reacties weten welke korte games jij het tofst vindt.

  Inside

  Verkijgbaar vanaf 29 june 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.