Coronavirus treft ook acteurs en actrices hard

Article
woensdag, 18 maart 2020 om 9:03
tormund hbo game of thronesf1584462472
De gevolgen van het coronavirus zijn overal te merken. De ene na de andere activiteit wordt afgelast en steeds meer mensen komen thuis te zitten. Eerder werden ook al tal van films uitgesteld door het griepvirus. Binnen de filmindustrie heeft corona ook een flinke slag weten te slaan. Veel acteurs en actrices geven aan besmet te zijn geraakt. Wij maken een overzicht van de echte berichten en fabels.
Veel acteurs laten via hun sociale media kanalen weten dat ze besmet zijn, of mensen kennen die zijn besmet. Zo liet Lristofer Hivju, de acteur die Tormund speelde in Game of Thrones, op Instagram weten dat hij positief is getest. Hij krijgt veel medeleven van fans, al moet wel worden gezegd dat de acteur er niet zo ernstig aan toe is als sommige coronapatiënten. Zo gaf Hivju aan alleen milde symptomen te hebben. Ondanks alles zit hij nu in Noorwegen in quarantaine.
Hivju vertolkte onder andere de rol Tormund in de Amerikaanse fantasyserie Game of Thrones. Game of Thrones is mede door Lristofer Hivju zijn toewijding aan het personage, een waar succes onder kijkers geworden. De fantasieserie heeft veel kijkers in zijn greep gehouden.

Idris Elba coronavirus

Ook de Britse acteur Idris Elba, heeft het niet zo getroffen. Hij is ook positief getest op het coronavirus, zoals hij zelf op Twitter liet weten. "Vanochtend ben ik positief getest op het coronavirus", schrijft Elba op zijn Twitter pagina "Ik voel mij goed. Ik heb geen symptomen. Maar ik ben wel in isolatie gezet sinds ik ontdekte dat ik ben blootgesteld aan het virus." Hij neemt het zekere voor het onzekere.
Idris Elba is onder meer bekend door zijn rol als Heimdal in diverse Marvel-films. Ook had hij een rol in de serie Luther. Hij is zeker niet de enige Hollywoodster die in aanraking is gekomen met het coronavirus. Dit was ook het geval bij de volgende op de lijst.

Tom Hanks en vrouw in quarantaine

Ook Tom Hanks en zijn vrouw moesten in quarantaine vanwege het coronavirus. Hij werd in Australië eerder vorige week al positief getest op het griepvirus. Hij gaf aan zich een beetje moe en verkouden te voelen. Tevens had hij koorts. Al snel leek het om het coronavirus te gaan. De 63-jarige acteur werd uiteindelijk, nadat hij zich zorgen maakte, getest. Hij liet vervolgens op Twitter weten dat hij positief getest is op het coronavirus.
Vanaf dat moment moest Tom Hanks worden geïsoleerd. Door de isolatie zijn de opnames van de nog titelloze Elvis Presley-biopic enigszins in gevaar gekomen. Eerder werd al bekendgemaakt door Warner Bros. dat iemand bij het project was getroffen door het coronavirus.

"Maak je geen zorgen"

Ook uit andere bronnen werd het nieuws rondom Tom Hanks bevestigd. De zoon van Tom Hanks , liet op Twitter meer over de situatie weten. Zo is bekend geworden dat alles goed gaat met zijn ouders. Niemand hoefde zich daarom zorgen te maken. Ondertussen is Tom Hanks ontslagen uit het ziekenhuis. Hij moet nog voorzichtig zijn, evenals dat zijn vrouw moet opletten.

Harry Potter corona?

Er gaan ook geruchten door dat Daniël Radcliff corona zou hebben. Dit is de acteur die onder andere Harry Potter speelde. Vooralsnog lijkt het er gelukkig niet op dat die geruchten kloppen. Daniël Radcliff ontkent zelf in ieder geval dat hij is besmet met het coronavirus.
Eerder ontstond er paniek doordat door een nep account van de BBC, werd bevestigd dat hij het coronavirus zou hebben opgelopen. De tweet werd honderden keren gedeeld en uiteindelijk is het Twitter-account offline gehaald. Blijkbaar was het account aangemaakt om aan te tonen hoe snel nepnieuws zich via het internet kan verspreiden.