Koningsdag 2015 - De 5 leukste activiteiten voor 'geeks'

Article
zondag, 26 april 2015 om 20:06
xgn google image
Koningsdag staat gelijk aan oranje, drukte, bier en feesten. Maar wat valt er nog meer te beleven dan naar de talloze feesten te gaan die ons land rijk is op maandag 27 april? Wij hebben een lijst samengesteld met alternatieve activiteiten die je kunt ondernemen op Koningsdag 2015!

5. Koningsdag 2015 in Dordrecht op tv kijken

De weersvoorspellingen voor Koningsdag 2015 beloven niet veel goeds, met gemiddeld 10 graden, bewolking en kans op regen. Wil jij toch van Koningsdag 2015 kunnen genieten zonder kou te vatten dan kan dit.
De NPO zendt Koningsdag 2015 in nieuwe stijl live op tv uit. Dit jaar gaat de koning niet meer koekhappen en toiletpotwerpen, maar geeft een defilé. De eerste Koningsdag in de nieuwe stijl kun je thuis vanaf je bank volgen met een oranje tompoes in je hand.
70535

4. Naar een speelhal

In Nederland heb je verschillende speelhalen met klassieke en nieuwe arcade kasten. Laat je console thuis een dag met rust en trek er op uit naar een toko met arcade kasten.
Ook kun je natuurlijk naar een speelhal voor volwassenen gaan. In vrijwel iedere Nederlandse stad zijn één of meerdere casino’s te vinden. Zo kun je op Koningsdag genieten van een leuk spelletje en wie weet sluit je Koningsdag 2015 wel af als een echte koning met een miljoen euro op je bankrekening.
70537

3. Oer-Hollandse spellen op een markt

Tijdens Koningsdag 2015 vieren we de verjaardag van Prins Pils en de voorgaande heersers van ons vaderland. Tijdens Koningsdag worden de oer-Hollandse tradities van ons kikkerland vaak herdacht. Zo kun je op verschillende markten koekhappen, sjoelen, spijkerpoepen, kloslopen, toiletpot werpen en ga zo maar door. Echt old-school gamen zoals je voorouders het deden kan tijdens Koningsdag 2015 op een markt bij jouw in de buurt.
70541

2. Bordspellen spellen met vrienden / familie

Koningsdag 2015 kun je natuurlijk ook gezellig thuis met vrienden en/of familie beleven. Bordspellen zijn altijd een garantie voor gezelligheid. Kijk eens wat voor leuke bordspellen jij nog in de kast hebt liggen of ren snel naar een speelgoedwinkel bij jou in de buurt.
Er zijn verschillende bordspellen te verkrijgen met een Nederlands tintje. Zo is er een Nederlandse versie van Monopoly, waarbij de Kalverstraat en Leidsestraat in Amsterdam de twee duurste straten zijn. Of ga voor het Ik Hou van Holland bordspel om zo te achterhalen bij wie van jouw vrienden er oranje bloed door de aderen stroomt.
70543

1. Items kopen op een vrijmarkt

Tijdens Koningsdag is in vrijwel ieder dorp of stad een vrijmarkt te vinden. Ga op een vrijmarkt in jouw buurt op zoek naar pareltjes tegen vaak een schappelijk prijsje. Vaak willen mensen van hun ‘rommel’ af die ze op zolder hebben liggen en er een centje uitslaan.
En dit is precies het moment waarop jij kan toeslaan! Wat voor de een 'n oud spel van vroeger lijkt kan voor jou het ontbrekende puzzelstukje zijn in je gamecollectie. Of scoor bijvoorbeeld zeldzame comics of actiefiguren, de kans is groot dat je ze op een vrijmarkt tegenkomt voor een leuk prijsje. Oh ja, vergeet natuurlijk niet af te dingen.

Populair Nieuws