Komt GTA 5 first-person mode ook op PS3 en Xbox 360?

Article
woensdag, 05 november 2014 om 13:13
xgn google image
Er waren al tijden geruchten dat er een GTA 5 first-person mode aan komt, maar gisteren werd er eindelijk duidelijkheid over gegeven: hij komt eraan en wordt toegevoegd in de PlayStation 4-, Xbox One- en PC-versie van de game. Maar komt de first-person mode ook naar de PS3 en Xbox 360?
Rob Nelson, animatie-regisseur van de game, weet te vertellen dat de GTA 5 first-person mode de ervaring van de game compleet zal veranderen en voor iedereen die de game al heeft gespeeld veel vernieuwing kan bieden. De manier waarop je de wereld benadert, zal compleet anders worden, zegt hij.
Maar komt de modus nou ook naar de PlayStation 3 en Xbox 360? Nee, volgens Nelson is de rekenkracht van die consoles niet sterk genoeg om alle animatie en details goed in beeld te brengen. De metertjes in een vliegtuig, de gedetailleerde vormgeving van wapens, de gezichten van de personages; dat soort dingen zouden alleen maar mogelijk zijn met de kracht van next-gen hardware, dus op de PS4, Xbox One en op de PC.
Komt de <a href=GTA 5 first-person mode ook naar de PS3 en Xbox 360?" class="img-responsive" src="https://cdn.xgn.nl/upload/201411/t/gta-5-in-first-person-1415188790.jpg" />

GTA 5 first-person mode was te veel gepuzzel

Het werd wel overwogen tijdens de ontwikkeling van de PS3- en Xbox 360-versie, maar dan zou Rockstar op andere gebieden moeten snijden, zoals op de audio of de omgeving. Dit zou zoveel gepuzzel opleveren dat de ontwikkelaar besloot om het links te laten liggen en zich volledig te richten op de rest van de game, de missies en de third-person ervaring.
De GTA 5 first-person mode zal om deze redenen dus ook niet toegevoegd worden via een update, ondanks dat het een mooie toevoeging zou worden. Helaas, maar in ieder geval heb je nóg een goede reden om de next-gen versie te gaan halen, naast de vele extra’s die je krijgt wanneer je upgrade.
Komt de GTA 5 first-person mode ook naar de PS3 en Xbox 360?
Grand Theft Auto 5 komt op 18 november uit voor de PlayStation 4 en Xbox One. Voor de PC verschijnt de game op 27 januari.
Wat vind jij van het nieuws dat de modus niet naar de PlayStation 3 en Xbox 360 komt? Vind je het uberhaubt wel interessant dat je GTA 5 straks in first-person kan spelen? Drop je commentaar waar het hoort!