Kobe Bryant in videogames - Legende leeft voort in NBA 2K17

  Gisteren kondigde 2K aan een speciale 2K17 “legend” editie te maken ter ere van Kobe Bryant. Vannacht speelde “Black Mamba”, na 20 jaar hét icoon van de Los Angeles Lakers geweest te zijn, zijn laatste wedstrijd. Daarom - een beetje in het teken van Kobe - 5 NBA Games uit het tijdperk Kobe Bryant.

  Kobe Bryant, achttienvoudig NBA All-Star zal niet alleen sieren op de cover van de komende NBA 2K17 Legend Edition. Ook zullen mensen die de game in de pre-order bestellen, een hoop Kobe Bryant memorabilia krijgen. Zo ontvangen fans Kobe-collectibles en een hoop digitale content bij hun bestelling, die de carrière van Kobe Bryant als het ware door laten leven.

  Black Mamba, wiens carrière vannacht na twintig jaar is geëindigd, voelt zich ontzettend vereert met de samenwerking met 2K. Het is de tweede keer dat de tweevoudig topscorer van de NBA competitie op de cover staat en de derde keer in totaal. Alle fans zullen in ieder geval ontzettend blij zijn met deze actie, want de carrière van Kobe duurt op deze manier nog even voort.

  Omdat de verschillende basketbal games al bijna net zo lang meegaan als de superster zelf, leek het ons een goed moment om eens terug te kijken op alle jaren NBA games. Vijf NBA games met Kobe Bryant die het verschil maakten, mede dankzij hem.

  5. NBA 2K1

  Het was pas het tweede jaar voor NBA 2K en betekende de start van een hele nieuwe generatie NBA games. NBA 2K1 was ontzettend vooruitstrevend met de nieuwe features die in de game werden gestopt. Zo bood NBA 2K1 voor het eerst de mogelijkheid om online te spelen. Je kon inloggen via Seganet en tegen andere basketballiefhebbers spelen die ook over Seganet beschikten.

  Daarnaast had je de mogelijkheid om in 2K1 voor het eerste legendes te kiezen uit de jaren 70 en 80. Zo kon je voor het eerst met idolen spelen uit een eerder tijdperk. Als laatste had 2K1 voor het eerst een “Street Ball” modus in de game, die het spelletje mee terug neemt naar z’n roots. Al deze nieuwe ideeën maken dat NBA 2K1 een game-changer was.

  4. NBA Street 2001

  Misschien nog wel meer dan met voetbal, komt basketbal echt van de straat. Daarom kon een NBA Street versie ook niet uitblijven. In navolging van NBA 2K1 – dat voor het eerste een street ball modus in de game had – werd NBA Street gemaakt. Deze game werd in tegenstelling tot NBA 2K1 volledig toegespitst op de pleintjes.

  De game had alles wat elke basketbalfanaat wilde hebben. De bekende pleintjes in Amerika, zoals het Rucker Park, waarop gespeeld kon worden. En veel trucjes, héél veel trucjes en dunks. Het was misschien wel dé reden waarom mensen de GameCube kochten en daarom een verdiende vierde plaats in onze top 5 NBA Games.

  3. NBA Live 2003

  NBA Live 2003 was vernieuwend, in die zin dat het voor het eerst de rechter controlstick “Freestyle” maakte. Dit zorgde er voor dat je met de rechter stick de armen van je speler kon bewegen. Zo had je dus voor het eerst de mogelijkheid om tricks te doen.

  Tegelijkertijd kon je in verdedigend opzicht voor het eerst je armen gebruiken om zones af te schermen en ballen te blokken. Deze verandering zorgde er op dat moment voor dat NBA veel realistischer aan ging voelen en luidde daarmee een nieuwe tijdperk in van NBA games.

  2. NBA 2K13

  NBA 2K13 is de meest vernieuwende basketbal game geweest in de tijd dat Kobe Bryant speelde. Het spel had alles wat je als basketballiefhebber wilde hebben en was voor het eerst erg gefocust op alle kleine details om de gameplay zo realistisch mogelijk te laten zijn.

  Daarnaast was Jay-Z uitvoerend producent. En kon je met NBA 2K13 voor het eerst gear kopen voor je my player. Op die manier kon je helemaal je eigen speler naar smaak aankleden en hem speciale dansjes en andere handshakes aanmeten. Als dat al niet genoeg was, je kon in game ook nog eens schoenen ontwerpen, die je vervolgens via NIKEiD kon uploaden om ze daadwerkelijk voor jezelf te kopen.

  1. NBA 2K17

  Op nummer 1 natuurlijk NBA 2K17 Legend Edition met Kobe Bryant in de hoofdrol. Al weten we nog niet wat de game voor vernieuwingen door zal voeren. Ervan uitgaande dat de game nóg beter wordt dan NBA 2K16, kan het alleen maar een super goede en succesvolle game worden.

  Ter ere van de drievoudig topscorer van de NBA staat hij op nummer 1 in onze lijst van 5 NBA games uit het Kobe Bryant tijdperk. De legende die jarenlang het icoon was van de Los Angeles Lakers nam vannacht met 60 punten in stijl afscheid van het spel. Nou ja, afscheid, gelukkig staat NBA 2K17 Legend Edition volledig in het teken van de legende en duurt zijn carrière nog even voort.

  NBA 2K17

  Verkijgbaar vanaf 16 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.