Kingdom Hearts 2.8 guide - Waar moet je beginnen?

  Kingdom Hearts is op het eerste gezicht een leuke combinatie van een RPG met daarin een goede lading Disney figuren. Kingdom Hearts kan toch een beetje verwarrend zijn wanneer je er voor het eerste aan begint. Vooral de tussendelen als 1.5, werken hier niet aan mee. Daarom hebben wij de Kingdom Hearts 2.8 guide.

  Wij zullen je dus gaan helpen met deze Kingdom Hearts 2.8 guide, zodat jij precies weet wat je moet spelen en weten voordat je aan de game begint. Maar daarvoor moeten we natuurlijk eerst iets afweten van de serie. Laten we daar dus mee beginnen.

  De verhaallijn van Kingdom Hearts speelt zich af over negen games (hierover vind je meer op pagina 2). Laten we gaan kijken waarover al deze games gaan en waarom de fans de games zo leuk vinden. Het hele verhaal draait om de zogenaamde Keyblades.

  Kingdom Hearts 2.8 guide - Het verhaal

  Ongeveer 100 jaar voor de evenementen uit de games plaatsvonden, was de wereld in de ban van de ‘Keyblade War’. Krachtige wezens worden opgevreten door hebzucht omdat ze allemaal de speciale kracht van Kingdom Hearts willen benutten. Kingdom Hearts is een soort utopische wereld, te vergelijken met de hemel of Valhalla. Om deze reden werden de Keyblades gecreëerd, de krachtige wapens die hun krachten halen vanuit deze heilige plek.

  Op dat moment begint er een heilige oorlog om de χ-blade, het krachtigste wapen dat is gecreëerd. Twee kanten vechten om de kracht van de χ-blade, duisternis en licht. Uit deze oorlog ontstaat de ‘Keyblade Graveyard’. Een grimmig gebied dat als herinnering dient voor alle levens die verloren zijn gegaan tijdens deze heilige oorlog.

  In de rode draad van het verhaal is ‘Master Xehanort’ de grote slechterik in de serie. Xehanort wil de macht voor hem zelf en besluit zijn ziel te splitsen in meerdere incarnaties om zijn doel te behalen. Een van deze incarnaties is een Nobody, dit is een wezen dat ontstaat wanneer iemand wordt geboren zonder hart (wat te vergelijken is met een ziel).

  Deze Nobody, Xemnas, creëert een geheime groep, genaamd Organization XIII. Met deze groep probeert hij de macht over Kingdom Hearts verder uit te breiden. Hij komt hierbij uit in de verschillende Disney werelden.

  Hier komt dus ook de Disney connectie vandaan. Jij zult het als speler gaan opnemen tegen de duisternis, om alle Disney figuren veilig te houden. Dit doe je samen met Donald Duck en Goofy.

  Nu je een klein beetje afweet van de het verhaal achter de games, is het tijd om te gaan kijken naar de zee van Kingdom Hearts games.

  Alle Kingdom Hearts games uitgelegd

  Kingdom Hearts - PS2 (2002)

  Kingdom Hearts is de eerste game in de serie. In deze game leren we hoofdpersonages Sora, Kairi en Riku kennen. In de game maken we voor het eerst kennis met de Heartless en leren we hoe de Disney figuren in het universum thuishoren. Kingdom Hearts heeft daarnaast verschillende gastrollen van verschillende Final Fantasy karakters.

  Kingdom Hearts: Chain of Memories - GBA (2004)

  Kingdom Hearts: Chain of Memories is een direct vervolg op de eerste game en verscheen op de Gameboy Advance. De game dient als een brug tussen de eerste game en de tweede game die later uitkwam op de PlayStation 2. De game is alleen iets anders dan beide games, het spel wordt namelijk gespeeld door middel van kaarten. Spelers moeten hun deck zo aanpassen, zodat ze de vijanden kunnen verslaan.

  Kingdom Heart II - PS2 (2005)

  De evenementen uit Kingdom Heart II spelen zich een jaar na Chain of Memories af. Het spel bouwt verder op het idee van de Heartless en introduceert de Nobodies. De game is verder hetzelfde als de eerste game, maar voegt de mogelijkheid voor zogenaamde Reaction Command. Dit zijn contextgevoelige acties die uitgevoerd kunnen worden tijdens gevechten.

  Kingdom Hearts RE: Chain of Memories - PS2 (2007)

  Dit is een remake van de in 2004 uitgebrachte titel Kingdom Hearts: Chain of Memories. De game veranderde verschillende aspecten aan de game voor de PlayStation 2 release. De game kwam in eerste instantie alleen uit in Japan, maar verscheen later ook in Noord-Amerika.

  Kingdom Hearts Coded - Mobile (2008)

  Kingdom Hearts Coded is een episodische game die uitkwam op mobiele telefoons. Het verhaal van de game speelt zich direct na Kingdom Hearts II af. De game werd alleen uitgebracht in Japan, maar kreeg een westerse release in een andere vorm (hierover straks meer).

  Kingdom Hearts 358/2 - NDS (2009)

  Kingdom Hearts 358/2 kwam in 2009 uit voor de Nintendo DS. De game speelt zich voor het grootste gedeelte af tussen Kingdom Heart en Kingdom Hearts II. In Kingdom Hearts 358/2 volgen we Roxas (de Nobody van hoofdpersonage Sora) in zijn tijd bij Organization XIII. We krijgen dankzij deze game te horen waarom hij besloot weg te gaan bij het duistere gezelschap.

  Kingdom Hearts Birth By Sleep - PSP (2010)

  Kingdom Hearts Birth By Sleep is een PSP game die uitkwam in 2010. De game speelt zich tien jaar voor de evenementen van de eerste game af. De game geeft ons meer informatie over de grote vijand Xehanort. In de game bestaat uit vier scenario’s, in drie van deze scenario’s speel je als Terra, Ventus en Aqua.

  Kingdom Hearts RE: Coded - Mobile (2010)

  Omdat Kingdom Hearts: Coded in eerste instantie alleen uitkwam in Japan, heeft Square Enix ervoor gekozen de game opnieuw uit te brengen. Hieruit is Kingdom Hearts RE: Coded gekomen.

  Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance - 3DS (2012)

  Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance kwam uit in 2012 voor de Nintendo 3DS. Het verhaal van het spel focust zich op Sora en Riku die het Mark of Mastery examen afleggen onder de begeleiding van Yen Sid. De drie bereiden zich voor op de terugkomst van Xehanort. Ze krijgen daarbij de te maken met de zogenaamde Dream Eaters die dienen als vijanden, maar ook als vrienden.

  Kingdom Hearts: 1.5 Remix - PS3 (2013)

  Kingdom Hearts: 1.5 Remix is een collectie die uitkwam voor de PlayStation 3. De collectie bestaat uit remaster versies van Kingdom Hearts en Kingdom Hearts Re: Chain of Memories. Als extraatje werden alle cutscenes uit Kingdom Hearts 358/2 Days met een betere kwaliteit toegevoegd.

  Kingdom Hearts X - PC (2013)

  Kingdom Hearts X is een browser-only game, die uitkwam in japan op 18 juli 2013. De game bestaat uit 2D versies van de bekende karakters. Alle andere gameplay uit de games zijn intact gebleven voor deze release.

  Kingdom Hearts 2.5 Remix - PS3 (2014)

  Net als de 1.5 Remix is Kingdom Hearts 2.5 Remix een collectie van eerder uitgebrachte games. De collectie kwam uit voor PlayStation 3 en bestaat uit remaster versies van Kingdom Hearts II, Kingdom Hearts Birth By Sleep en kreeg net als bij de eerder remix hoge kwaliteit cutscenes uit Kingdom Heart RE: Coded.

  Kingdom Hearts Unchained X - Mobile (2015)

  Omdat Kingdom Hearts X alleen uitkwam in Japan besloot Square Enix, net als eerder, de game ook uit te brengen in het Westen. Hieruit kwam Kingdom Hearts Unchained X en deze werd uitgebracht voor Android en iOS apparaten. De game bestaat uit alle content die de browser versie ook had en ontving later zelfs extra content.

  Kingdom Hearts 2.8 - PS4 (2017)

  En dan komen we aan bij Kingdom Hearts 2.8 de game die dit jaar is uitgekomen. Over deze game zul je op de volgende pagina nog veel meer vinden.

  Kingdom Hearts 2.8

  Kingdom Hearts 2.8 is het laatste deel uit de Kingdom Hearts serie dat dit jaar is uitgekomen. De game is een collectie van eerder uitgekomen games en is dus vergelijkbaar met de Remix edities van Kingdom Hearts en Kingdom Hearts II. De eerste beelden van de game kwamen vrij aan het einde van de credits uit Kingdom Hearts HD 2.5 Remix.

  De game bestaat uit een HD versie van Kingdom Hearts Dream Drop Distance, de game die al eerder uitkwam voor de 3DS. De game heeft nu alleen verbeterde graphics en is uiteraard speelbaar op PlayStation 4. Dit is echter niet het enige wat je bij de game krijgt.

  Je zult ook aan de slag kunnen met Kingdom Hearts 0.2 Birth By Sleep: A Fragmentary Passage. Dit is een volledig nieuwe episode die is gelinkt aan het verhaal van Kingdom Hearts III en zich afspeelt na de gebeurtenissen uit Kingdom Hearts Birth By Sleep. In de game zul je het verhaal beleven als Aqua.

  Daarnaast kun je genieten van Kingdom Hearts χ Back Cover, een animatiefilm die je meer zal vertellen over de Foretellers. Foretellers zijn Keyblade Masters die veel te maken hebben met de geschiedenis van de serie. Dankzij Kingdom Hearts χ Back Cover zul je dus meer over ze leren en worden stukken uit de geschiedenis van de serie met elkaar verbonden.

  Omdat alle games met elkaar te maken hebben is het handig om de games in volgorde van wanneer ze zijn uitgekomen te spelen. Maar welke moet je nou echt spelen voordat je begint aan Kingdom Hearts 2.8? Die vind je hieronder:

  1. Kingdom Hearts
  2. Kingdom Hearts II
  3. Kingdom Hearts Birth By Sleep

  Kingdom Hearts 1.5 HD Remix

  Verkijgbaar vanaf 13 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.