Kijk de F1 GP van Australië gratis op deze manier!

Article
donderdag, 30 maart 2023 om 14:00
max verstappen f1 gp australief1649931642
Aankomend weekend is het alweer tijd voor de derde race van het seizoen. Deze keer gaat de Formule 1 down under voor de GP van Australië. Op deze manier kan je de F1-race gratis kijken!
Een lange tijd had Melbourne de eer om de eerste race van het seizoen te organiseren. Daar is alleen vanaf 2020 verandering in gekomen, door de strenge regels omtrent het coronavirus in het land. Sinds vorig jaar staat de GP van Australië weer op de kalender en dit jaar wordt er een verandering doorgevoerd voor het circuit - eentje die eigenlijk vorig jaar al doorgevoerd had moeten worden.
Voor de GP van Australië zijn er nu namelijk maar liefst vier DRS-zones. Dat moet zorgen voor meer inhaalacties op Albert Park Circuit. Vorig jaar werd last minute de vierde DRS-zone weggehaald, omdat het voor gevaarlijke situaties zou zorgen. Dit jaar lijkt de aanpassingen wel gewoon doorgevoerd te worden.
Dat is goed nieuws voor Red Bull Racing. De RB19 heeft namelijk meer profijt van het openklappen van de DRS-klep in vergelijking met andere auto’s, dankzij een slim trucje van de aerodynamica-afdeling. Hoe Red Bull Racing het precies doet is niet duidelijk, maar het team zal er aankomend weekend gretig gebruik van kunnen maken.
Een extra voordeel is voor Red Bull Racing ook geen overbodige luxe, ondanks dat dominantie dat het team heeft getoond in de eerste twee races. De GP van Australië is historisch gezien namelijk een dramatisch circuit voor het team van Max Verstappen en Sergio Perez. De laatste keer dat RBR een race wist te winnen in Melbourne was in 2011, toen Sebastian Vettel als eerste over de streep kwam. Vorig jaar moest Verstappen zijn RB18 met technische problemen aan de kant van de baan parkeren.
max verstappen gp australie 2022 dnff1680172684

Gratis de GP van Australië kijken

Wil je niks van het raceweekend in Melbourne missen, dan heb je een abonnement nodig op Viaplay of F1 TV Pro. Zij hebben als enige de rechten in handen om de koningsklasse van de motorsport uit te zenden in Nederland. Wil je alleen niet betalen voor een streamingdienst, dan is er gelukkig ook een optie om gratis naar F1 te kijken.
In elk land zijn de uitzendrechten voor de Formule 1 namelijk anders geregeld. Zo mocht eerst Ziggo hier nog de sport uitzenden en is die licentie nu dus in handen van Viaplay. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland heeft Sky Sports ondertussen een monopolie op de sport, met de hoofdprijs als gevolg voor de fans. En in andere landen is F1 gewoon gratis op de publieke televisie te volgen.
Eén van die landen die in die laatste categorie valt is Oostenrijk. In het land worden alle Grands Prix uitgezonden via ServusTV op hun televisiezender en website. Je kan die op die manier alleen niet zomaar de race vanuit Nederland of een ander land volgen, want toegang buiten Oostenrijk wordt geblokkeerd. Gelukkig is er een oplossing voor het zogeheten geo-blocking: een Virtual Private Network.
Met een VPN kan je namelijk verbinding maken met allerlei servers op de hele wereld, afhankelijk van de dienst die je gebruikt. Wanneer je eenmaal verbonden bent en daarna een site of streamingdienst bezoekt, dan zal de site of streamingdienst in kwestie denken dat je in het land van de server zit. Met een VPN kan je dus verbinding maken met een buitenlandse server en zonder problemen de race in Melbourne volgen.
Je zit dan alleen wel met het commentaar van de Oostenrijkse televisie. Vorig jaar kon je via Grand Prix Radio naar de stem van Olav Mol luisteren. Dat kan nu nog steeds, alleen wel met een omweg. De Nederlandse radiorechten zijn namelijk gekaapt door Viaplay, maar Mol heeft de rechten in België gekocht. Ook hier kan je weer goed gebruikmaken van een VPN!

Populair Nieuws