Social media ontploft na onthulling Keanu Reeves in Cyberpunk 2077

  The deal is real. Neo, John Wick of noem 'em gewoon voortaan maar eindbaas. Keanu Reeves krijgt een rol in de game Cyberpunk 207, misschien wel één van de grootste games in ontwikkeling. In Los Angeles is een van de grootste gamebeurzen, E3, van start gegaan en tijdens de persconferentie van Microsoft stond Reeves opeens op het podium. Dit zijn de tofste reacties op social media.

  Het is het jaar van Keanu Reeves

  Heeft Reeves Cyberpunk 2077 nodig? Nee, absoluut niet. 2019 is nu al een topjaar voor hem. Als actieheld schittert hij nog volop in de bioscoopzalen in John Wick 3 en binnenkort komt Toy Story 4 eraan, waarin hij de stem inspreekt van Duke Caboom. Sommigen weten het zeker, het is het jaar van Reeves, nu al.

  Breathtaking

  De hype rond Cyberpunk 2077 was er al, maar is nog alleen maar groter geworden. We waren zelf aanwezig in de zaal en weten hoe gek het publiek werd toen Reeves op het podium kwam. De game heeft nu iedereen zijn aandacht en dat komt mede door Reeves. Tijdens zijn korte presentatie werd duidelijk hoe charmant de man is en inspeelt op het publiek. Check de video hierboven voor een geniaal moment uit de zaal.

  Reeves ziet er nog altijd goed uit

  Al jarenlang gaan er plaatjes het internet over, over acteurs die er maar nauwelijks ouder uit gaan zien. Dat geldt bijvoorbeeld voor Jared Leto, maar ook voor Keanu Reeves. Sommigen vinden hem nog net zo spik en span eruit zien als ten tijde van The Matrix. Een persoon weet vandaag één ding zeker: als Reeves 112 is ziet hij eruit zoals het personage dat hij vertolkt in Cyberpunk 2077. Dat mocht die willen, maar hilarisch is de tweet wel.

  We zijn het wel over één ding eens en dat is dat de man er fantastisch uitziet in Cyberpunk 2077.

  CD Projekt Red gaat zelf stuk om wat er gebeurt

  Kinda Funny Games is een Youtube-kanaal die vandaag bij menig mens zijn naam eer aan doet. Tijdens een stream kwam Reeves op het podium en de heren van het Youtube-kanaal werden gek. Het is nog net geen understatement. Een beetje zoals wij het zelf ervaren hebben in de zaal. De ontwikkelaar van Cyberpunk 2077, CD Projekt Red (eerder verantwoordelijk voor The Witcher) games hebben de reactie ook meegekregen en konden zich niet meer goed concentreren op hun werk... tip: bekijk eerst de video, lees daarna de reactie van de ontwikkelaar.

  Reeves heeft E3 2019 al gewonnen

  Het is nog geen tijd voor filmprijzen en nog niet alle persconferenties zijn ten einde van E3. Toch weten sommigen het al zeker. Reeves heeft de E3 helemaal in zijn eentje gewonnen. Wat voor betere exposure kan CD Projekt RED nog krijgen?!

  De weirdo's op het internet

  Het is helemaal in: beroemde acteurs stoppen in games. Een paar jaar terug was het al een 'ding' dat Kevin Spacey in Call of Duty zat. De laatste tijd zijn de ogen gericht op Kojima's nieuwste project Death Stranding, met daarin rollen voor Norman Reedus en Mads Mikkelsen.

  Wat niemand waarschijnlijk verwacht had dat CD Projekt RED stilletjes óók met een beroemdheid aan het samenwerken was. Sommigen kunnen de hype niet meer aan posten hele gekke dingen op het internet...
  Hoe dan ook, alles is momenteel goede reclame voor de game, of niet?

  Als niet-gamers opeens geïnteresseerd zijn in een game

  Terugkomend op de vraag of CD Projekt RED Reeves nodig heeft, is het antwoord nog altijd 'nee'. De ontwikkelaar heeft zichzelf al ruimschoots bewezen met The Witcher games (en laten we GWENT niet vergeten). Wel is het handig om een beroemd persoon in te zetten, want opeens zijn niet-gamers ook opeens geïnteresseerd in een project. Zo blijkt uit onderstaande tweet. Goed gedaan dus, proost op het Poolse team!

  Wanneer kan het feest beginnen?

  Het is nog niet bekend hoe groot de rol zal zijn van Reeves in de game. Enkel de rol die hij heeft, is een zekerheid: Johnny Silverhand. De game zelf komt op 16 april uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC. We hebben later deze week nog een afspraak staan bij CD Projekt Red en houden jullie op de hoogte wat we nog meer te weten komen.

  Wie weet spotten we de beste acteur zelf nog wel in de wandelgangen. Op E3 weet je het maar nooit en met CD Projekt Red blijkbaar ook niet.

  Last but not least: check ook onze eigen reactie in de video hierboven.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.