A Plague Tale: Innocence wordt tv-serie

News
vrijdag, 18 maart 2022 om 14:30
a plague tale innocencef1624006346
A Plague Tale: Innocence kwam in 2019 uit en was dat jaar een goed gewaardeerde game. De game blijkt ook interesse te hebben opgewekt in de tv-wereld. Er is namelijk een serie gebaseerd op de game aangekondigd.
A Plague Tale: Innocence speelt zich af in Frankrijk tijdens de Honderdjarige Oorlog. De game gaat over broer en zus Hugo en Amicia die op de vlucht zijn voor de inquisitie en de pest. Dat levert een meeslepend verhaal op en dat vinden verschillende tv-studio’s ook.
Er was bijvoorbeeld vanuit de VS interesse om een serie te maken gebaseerd op A Plague Tale, maar daar is niet op ingegaan. In plaats daarvan zal de serie een Franse productie zijn, net als de game zelf. Zo zal de productie ook dichterbij A Plague Tale-ontwikkelaar Asobo blijven.
Er is nog weinig bekend over de serie, maar er is alvast één naam voor bekend. De Franse regisseur Mathieu Turi bevestigt op Twitter dat hij aan de serie werkt. Turi diende als assistant director voor onder andere Inglorious Basterds en Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Zijn functie voor de A Plague Tale-serie is nog niet bekend, al light regisseur natuurlijk voor de hand.

Ook game-vervolg in de maak

Het verhaal van A Plague Tale wordt ook in games voortgezet. Ergens dit jaar verschijnt namelijk een vervolg. Het heet A Plague Tale: Requiem en zal uitkomen op PC, PS5, Xbox Series X/S en op Nintendo Switch via cloud gaming.