Just Cause 3 release - 8 dingen waardoor je de game wilt spelen!

  De Just Cause 3 release zou eigenlijk 1 december plaatsvinden, echter werd ervoor gekozen om de game vervroegd uit te brengen. De game ligt daarom al sinds vrijdag in de winkels en kun jij een paar dagen eerder genieten van deze brute action-adventuregame. Lees hier onze Just Cause 3 info, waardoor je automatisch zin krijgt in de game!

  Van de Just Cause serie kun je van tevoren al het één en ander verwachten, waaronder een gezonde dosis ongenuanceerde actie. Toch zijn er naast de fijne oude features, ook hele toffe nieuwe dingen toegevoegd aan Just Cause 3. Voor de mensen die de game nog niet gespeeld hebben tijdens de vervroegde Just Cause 3 release, stelden wij een top 8 samen, met redenen waarom jij Just Cause 3 wilt, en vooral moet spelen!

  8. Voer nieuwe acties uit met de Grappling hook!

  De grijphaak is in de Just Cause games van essentieel belang, en is daarnaast ook zeer vermakelijk om te gebruiken. In Just Cause 3 kun je deze haak uiteraard weer verwachten, maar dit keer heeft hij een upgrade meegekregen.

  In de game kun je namelijk willekeurige losse objecten vastgrijpen en naar je toetrekken met deze grappling hook. In Just Cause 3 kun je tot 6 verschillende touwen afschieten, waarmee je vervolgens objecten vastgrijpt. Hierdoor wordt het met een beetje vindingrijkheid, bijvoorbeeld mogelijk om enorme explosies te genereren.

  7. Surf op allerlei voertuigen

  In de Just Cause serie is één van de tofste features dat je op rijdende auto’s kunt springen en hier als het ware op kunt surfen. In Just Cause 3 is dit nog steeds mogelijk, maar wordt deze feature naar een hoger level getild!

  In de game is het namelijk niet alleen mogelijk om op auto’s te surfen, ook op andere voertuigen kun je in dit deel springen en meeliften. Zo is het mogelijk om op een boot te duiken, maar ook op vliegtuigen die mid-air vliegen. Realistisch is het niet, maar tijdens je baanbrekende acties voel je je net een superheld, en dat is natuurlijk waarvoor je Just Cause 3 speelt.

  6. Laat je benodigdheden uit de lucht droppen

  In Just Cause 3 zit een handige functie, die er in een aantal seconden voor zorgt dat jij voorzien bent van het wapen of voertuig dat je nodig hebt. Met de zogeheten Rebel Drop Delivery belt Rico door wat hij nodig heeft en in enkele seconden komt het bestelde wapen uit de lucht vallen. Ook is het mogelijk om hiermee boten en vliegtuigen op te roepen.

  Hierdoor zit je dus nooit zonder materiaal om het fictieve land van Just Cause 3 onveilig te maken. En dat is maar goed ook, want de straten wemelen van de soldaten!

  5. Alles mag kapot!

  De Just Cause games staan er om bekend dat er een hoop overdreven actie in de verhaallijn verweven is. Dat betekent veel ontploffingen, achtervolgingen en destructie. De ontwikkelaar zorgt met Just Cause 3 dan ook voor een omgeving die hier goed op reageert.

  Wanneer je in de game door een bloemenveld heen rijdt, laat je een spoor achter van vernielde flora en als je bijvoorbeeld een brug laat ontploffen, dan is deze dan ook goed kapot. De game zit vol met voorwerpen die kapot kunnen en dit maakt Just Cause 3 een stuk dynamischer, ten opzichte van zijn voorgangers. Maar boven alles maakt die interactie de game een stuk leuker!

  4. Pas je voertuigen aan

  Een lange tijd verlangden gamers naar deze functie in Just Cause games. Zoveel, dat mensen bij Just Cause 2 zelf flink aan het knutselen zijn geslagen. Aangezien ontwikkelaar Avalanche Studios graag naar hun fans luistert, is er een vehicle mod module toegevoegd

  Om de voertuigen waarin Rico zich verplaatst wat interessanter te maken, bestaat er de mogelijkheid om functionele mods aan te brengen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat een auto nitro heeft en een sprong kan maken, of dat een voertuig bepaalde explosieven bij zich heeft.

  In het menu waar de mods toegevoegd of verwijderd kunnen worden, heb je keuze uit maar liefst acht categorieën, waaruit je kunt kiezen wat jouw voertuig nu nodig heeft. Laat het tunen beginnen!

  3. De prachtige open-world omgeving

  Just Cause speelt zich af op het fictieve mediterrane eiland Medici. In Just Cause 3 heb je duizend vierkante kilometer aan Medici om te verkennen! De altijd zonnige omgeving van het eiland zorgt er bijna voor dat je een vakantiegevoel krijgt.

  Het eiland bestaat onder andere uit stranden met een hemelsblauwe zee, een groen bos en verschillende grotten. De omgeving ziet eruit om door een ringetje te halen en dat maakt de speelervaring van Just Cause 3 er alleen maar beter op.

  2. Adembenembende explosies

  Een belangrijk onderdeel van de actie in vorige Just Cause titels zijn uiteraard de spectaculaire explosies die veelal in de games verwerkt zitten. In Just Cause games horen gewoon ontploffingen en deze zijn in Just Cause 3 wederom in grote getalen aanwezig, en hoe!

  De explosies in de game zijn niet alleen groter en zien er beter en indrukwekkender uit. Ook richten ze een flinke schade aan de omgeving aan. In het epicentrum van een ontploffing wordt alles flink verwoest. Precies zoals je dat zou verwachten van zo'n uitbarsting van geweld.

  1. De toffe nieuwe wingsuit

  De vorige twee Just Cause titels hadden natuurlijk de kenmerkende parachute, waarmee de speler zich vanuit de lucht rustig naar beneden kan zweven. In Just Cause 3 is er een gaaf element aan de game toegevoegd, waarmee je je op een hoger tempo door de lucht kunt verplaatsen: de wingsuit.

  Door dit speciale pak scheer je met Rico door de lucht heen. Je kunt je hierdoor veel makkelijker horizontaal verplaatsen, nadat je een duik in de lucht hebt gemaakt. Door het gebruik van deze wingsuit te combineren met de parachute, is het zweven door de lucht in Just Cause 3 een stuk geavanceerder, maar zeker ook spectaculairder geworden.

  Wil je meer weten over de nieuwe functies in Just Cause 3? Check dan de Just Cause 3 Features!

  Just Cause 3

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.