Eerder dit jaar zijn we al aan de slag gegaan met Just Cause 3. Naar aanleiding van de speelsessie op gamescom verscheen een preview, waarin het contrast tussen de nieuwe features en de oude vertrouwde gameplay goed naar voren kwam.

Laatst mocht XGN tijdens de Paris Games Week opnieuw aan de slag met deze game. Just Cause 3 zal dus een hoop nieuwe features bevatten, bekijk hier een overzicht!

Vernietiging en explosies van ongekende proporties

De explosies in Just Cause 3 zullen van ongekende proporties zijn. Het eiland Medici, waar de game zich afspeelt, zit namelijk vol met benzinestations en grote gastanks. Als er iets is wat elke gamer maar al te goed weet, is het wel dat deze dingen meestal voor enorme ontploffingen zorgen. Elke explosie in Just Cause 3 heeft bovendien de potentie om een andere explosie tot gevolg te hebben, waardoor je uiteindelijk een hele reeks aan explosies kan veroorzaken.

Explosies gaan natuurlijk gepaard met vernietiging en dat is precies waar het vernieuwde vernietigingssysteem om de hoek komt kijken. Dit systeem is op werkelijkheid gebaseerd, waardoor alles in de game breekt, in elkaar stort en kapotgaat in real time. Niks in de game is vooraf ingesteld. Zo is het onvoorspelbare Medici tijdens elke playthrough weer anders.