Just Cause 3 easter eggs - de 7 beste tot nu toe!

  Just Cause 3 werd officiëel 1 december gereleased, maar de game lag al sinds vorige week vrijdag in de winkel. Veel mensen zijn dus al met de game aan de slag geweest en dat is onder andere de reden waarom er nu al zoveel vette Just Cause 3 easter eggs zijn!

  Het is inmiddels alweer een week geleden dat Just Cause is uitgekomen en veel mensen hebben ondertussen het 1,000 km² grote eiland Medici kunnen doorspitten. Er zijn immers genoeg redenen waarom je de game zou willen spelen. Just Cause zit gewoonlijk vol met leuke easter eggs en dat is bij Just Cause 3 niet anders. Wij zochten voor jou naar de 7 beste Just Cause 3 easter eggs tot nu toe!

  Bolo’s Banana Stand easter egg

  Bolo’s Banana Stand zit op de Citate Di Ravello (coördinaten N 40 44.148 E 5 38.495). Deze stand kan niet missen, omdat hij gevormd is als een banaan. Naast zijn vorm is er iets raars aan de hand met het kraampje.

  Als je de medewerkers beschiet, gebeurt er eigenlijk niets, maar wanneer je kogels op de stand zelf afvuurt, volgt er uit het niets een spectaculaire ontploffing, zoals we die gewend zijn in Just Cause!

  Thor’s hammer easter egg

  In het bovenste gedeelte van het eiland genaamd Grande Pastura, vind je een krater (coördinaten 40 48.479) waar iemand iets heel bijzonders heeft laten slingeren. Deze easter egg verwijst naar Thor, of eigenlijk zijn hamer.

  De hamer zit in het midden van de krater en hij is kennelijk erg zwaar. Je krijgt hem met geen mogelijkheid van zijn plek af, ook niet waneer je hem met de grapple hook van zijn plek af probeert te krijgen.

  Dark souls easter egg

  Vaak worden de Just Cause 3 easter eggs verwezen naar andere games, series en films. Op het eilanddeel Cauda is er een leukee easter egg te ontdekken. Op het strand (coördinaten N40 41.221 E5 35.019) is er een referentie te zien van de game Dark Souls.

  In deze game maak je gebruik van Bonfires. Bij deze Bonfires kun je de game opslaan en jezelf snel naar een andere plek verplaatsen. In Just Cause 3 is het vooral een leuke verwijzing naar de game, die je kunt laten ontvlammen als je erop drukt.

  Mr Snowman easter egg

  Just Cause 3 speelt zich af op een eiland, waar de zee mooi blauw is en het over het algemeen lekker warm is. Sneeuw is daarom niet iets wat je in de eerste instantie denkt tegen te komen op het mediterrane eiland Medici.

  Deze easter egg bewijst wel anders . Op het zonnige plekje Costa Sud (N40 48.556 E 5 40.859) kun je mr. Snowman namelijk vinden. Deze sneeuwpop was ook al te zien in Just Cause 2, waar Rico de woorden “hello mr. Snowman” tegen hem zegt. Dit keer zegt hij “we meet again, mr. Snowman”

  Mile High Club en rode stier easter egg

  Deze easter egg vind je op het hoofdeiland in de regio Maestrale. Ergens op het puntje van het eiland (coördinaten n40 49.048 E 5 36.779) vind je hier namelijk een roestige, verwoeste versie van de Mile High Club, die we kennen uit Just Cause 2. Bovendien bevindt het kapotte gebouw zich nu niet in de lucht, maar op de grond.

  Niet heel ver van de Mile High Club kom je een rode stier tegen, die een beetje aan het grazen is. Het is mogelijk om op zijn rug te springen en je te verplaatsen als een soort van rodeo-clown. Je kunt dit zo lang doen als je wilt, maar wanneer je met een grijphaak op hem schiet, is hij dood. Deze rode stier is uiteraard een verwijzing naar het drankje Red Bull.

  Eendenwaterscooter easter egg

  In het gedeelte Val de Mar ligt er in de bosjes bij een meertje (coördinaten N 40 46.344 E 5 42.796) een vervoersmiddel, dat je niet alle dagen tegenkomt. Je vindt hier namelijk hele speciale waterscooters, die in de vorm van een eendje zijn gegoten.

  Trek het voertuig uit de bosjes met je grappling hook, en sleur hem in het water. Met deze waterscooter zie je er gegarandeerd als een idioot uit!

  Stargate easter egg

  Just Cause 3 is een behoorlijk grote game. Soms ben je een lange tijd onderweg naar een andere locatie. Op het eilanddeel Porto Darsena is er een bijzondere easter egg te vinden, die hier een klein beetje verandering in kan brengen. Deze stelt je namelijk in staat om jezelf naar een andere plek te teleporteren.

  Op de top van een berg (coördinaten N 40 42.277 E 5 35.221), vind je een stalen platform en een muur met knoppen. Dit platform kan geopend worden, als je de knoppen in de volgorde 1-4-3-4-2-1 indrukt. Wanneer je een sprong in deze opening maakt, kom een aantal seconden in een soort psychedelische slurf terecht, waarna je uitkomt op een soortgelijk platform in Costa Sud, dat veel meer oostelijk ligt.

  Just Cause 3

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.