Top 5 beste Rainbow Six Siege Operators - Spaar ze allemaal!

  Rainbow Six: Siege is nu een paar dagen uit, dus spelers hebben al een hoop uurtjes in de tactische multiplayer kunnen doorbrengen. XGN vertelt je wie de top 5 beste Rainbow Six Siege Operators zijn, zodat jij je team het beste kan bijstaan!

  5. Montagne (Attack, GIGN)

  De Franse Montagne maakt deel uit van de Franse antiterreureenheid GIGN. Hij is extreem defensief uitgerust, met de nodige armor en ook nog een beschermend schild voor bijna zijn volledige lichaam. Montagne doet je meteen terugverlangen aan het Riot Shield uit Call of Duty, maar in Rainbox Six: Siege ben je ondanks al zijn uitrusting een stuk kwetsbaarder.

  Door zijn zware pak is Montagne erg langzaam, en bovendien kunnen snellere tegenstanders gemakkelijk om hem heen rennen om zijn zwakke plekke te raken. Het advies is dus om langzaam, bij voorkeur kruipend, de weg te leiden voor je kwetsbaardere teamgenoten.

  Ga voorzichtig de hoekjes om en hou je schild te allen tijde voor je gericht, tenzij je een vijand spot die een andere kant op kijkt. Dan kun je hem eenvoudig uitschakelen door op hem te vuren met je Magnum of P9-pistool.

  4. Castle (Defend, FBI SWAT)

  Als je in het verdedigende team zit, kom je niet onder het aanbrengen van versterkte muren uit. Alle teamgenoten kunnen deuren barricaderen en minstens één muur met het nodige ijzerwerk consolideren.

  Niemand zal het bastion van de verschanste gamers echter zo goed kunnen verstevigen als Castle, de Amerikaan die een paar kneiterharde kevlarwanden in zijn arsenaal heeft.

  Deze feature bewijst zich algauw in de game, omdat de tegenpartij alle ramen, deuren en muren kan slopen om binnen te komen. Hoe langer de vijand buiten kan worden gehouden, des te meer kans van slagen hebben de verdedigers om die ronde te winnen. Castle is daarmee zo goed als onmisbaar.

  3. Pulse (Defend, FBI SWAT)

  Rainbow Six: Siege onderscheidt zich vooral door het gebrek aan regenerating health van de moderne shooter. Het meest in het oog springend (of eigenlijk helemaal niet) is echter het ontbreken van een minimap.

  Tegenstanders zul je dus volledig op eigen kracht moeten ontdekken. Hetzij via de bewakingcamera's die je op een draagbaar apparaat kunt bedienen, hetzij via rijdende drones, of natuurlijk door je eigen vizier.

  De SWAT'er Pulse heeft nog een handigheidje achter de hand: een heartbeat sensor die werkt met infraroodtechnologie. De Amerikaan kan daarmee dwars door muren, vloeren en plafonds speuren naar vijandelijk gespuis. Wanneer het apparaat iemand oppikt, zal op die plek een rode cirkel ontstaan, die je met de vierpuntsdruktoets meteen kunt taggen.

  Handig voor jezelf om te weten waar je tegenstanders zitten, maar helemaal voor het teamwork!

  2. Thermite (Attack, FBI SWAT)

  Zoals gezegd zitten de maps van de nieuwe Rainbow Six boordevol muren, afscheidingen en andere obstakels om als aanvaller je doel te bereiken. In de geest van Battlefield: Bad Company kan vrijwel alles van hout en gips omver geblazen of geschoten worden, maar ijzeren versterkingen zijn een ander verhaal.

  Daar komt Thermite om de hoek. Met een explosief van 2.000 graden kan hij namelijk zelfs de sterkste muren tot een hoopje as reduceren. Zijn extraatje lijkt op een Breach Charge die alle aanvallers kunnen meetorsen, maar de termiet van Thermite kan zelfs doordringen in de bouwkunsten van Castle en de eerdergenoemde kevlar-fortificaties.

  Daarmee is Thermite bijna een must voor ieder team dat in een ronde de Attack-zijde speelt.

  1. Kapkan (Defend, Spetsnaz)

  Iemand moet de meest effectieve Operator in Rainbow Six: Siege zijn. Naar onze mening is dat Kapkan, een sluwe Russische vos. Kapkan kan namelijk maximaal drie boobytraps plaatsen op deuren, ramen en vloerpanelen.

  We kunnen het niet genoeg benadrukken, maar de kans dat je in Siege door een (deur)opening moet om een bom of gijzelaar te vinden, is bijna honderd procent.

  Reken zelf dus maar uit hoe groot het risico is dat je als aanvaller stuit op een sneaky val van Kapkan. Tip: plaats de vallen allemaal rondom de kamer waar de bombsite of hostage is gesitueerd. Dikke kans dat je minstens één van je vijf uitdagers al wegblaast naar het dodenrijk.

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.