Jump Force features besproken - Buttonmashen of geniale crossover? [gespeeld op E3]

Article
woensdag, 20 juni 2018 om 16:34
xgn google image
Goku, Naruto en Luffy in één team tegen de grootste animeschurken. Dat kan alleen maar Jump Force zijn! Wij kregen de kans om de game te spelen tijdens E3 2018. Daarom nemen wij een kijkje naar de Jump Force features!

Een crossover van episch formaat

Voor wie er niet bekend mee is: Weekly Shonen Jump is het grootste mangablad in Japan, dat ook al intrede wist te maken in andere landen. Elke animefan kent op z’n minst wel één van de series die oorspronkelijk begon in Shonen Jump. Denk aan Dragon Ball (Z), Naruto, One Piece en Death Note. Sommigen hiervan zijn tot op de dag van vandaag nog wekelijks te lezen in Weekly Shonen Jump. Omdat het blad 50 jaar bestaat is er besloten flink uit te pakken met Jump Force.
Eén van de besproken Jump Force features is dan ook de crossover tussen al deze beroemde Shonen Jump personages. In de demo die wij speelden konden we aan de slag met Goku, Frieza, Naruto Uzumaki, Sasuke Uchiha, Monkey D. Luffy en Roronoa Zoro. Allemaal hebben ze hun eigen krachten en aanvallen gebaseerd op de serie waar ze vandaan komen. Goku schiet zijn beroemde Kamehameha’s af, terwijl Luffy tegenstanders te lijf gaat met zijn elastische lichaamsdelen.
Het belooft in ieder geval een feest van herkenning te worden voor anime- en mangafans. Wij zijn benieuwd welke personages er nog meer aangekondigd gaan worden voor de game!
134242

Hoe bestuurt de game?

Jump Force is een één op één vechtgame gespeeld vanuit een third-person perspectief. Je kiest drie personages die allemaal één levensbalk delen en tijdens gevechten gewissedd kunnen worden. Je wisselt af tussen light en heavy attacks, je kan ontwijken en met knoppencombinaties speciale moves doen. Van wat wij speelden voelde Jump Force erg chaotisch aan, de helft van de tijd wisten wij niet wat we nou eigenlijk aan het doen waren.
Uiteindelijk leidde het wel tot veel overwinningen, maar dat kwam meer omdat de AI van de E3 demo niet bijster snugger was. Van wat we nu gezien hebben zal de game leuk zijn voor wat buttonmashen. Veel diepgang lijkt het niet te hebben.
Mocht je dan toch verliezen, dan kun je gebruik maken van Character Awakenings. Vul een speciale meter en ga naar je Awakened vorm, waarna je sterker wordt met nieuwe aanvallen en speciale moves. Naruto wordt zijn Sage Form, Goku verandert in een Super Saiyan en Luffy krijgt beschikking tot Gear 4th Mode. Niet elk personage heeft een transformatie, sommigen zullen op een andere manier sterker worden.
134243

Het verhaal

Momenteel is het verhaal van de game nog in mysterie gehuld. Wel weten we dat de verschillende schurken uit allerlei Jump-series ook aanwezig zijn. De eerder genoemde Frieza, Sasuke en Roronoa maken allemaal op onverklaarbare wijze hun verschijning in de echte wereld. Waar schurken zijn, komen helden om ze te stoppen. Daarom starten ze de Jump Force om samen te werken en de balans in de wereld te herkennen.
Jammer genoeg weten we verder niets over het verhaal van de game. Hier horen we op een later moment meer over.
134245

Anime en de echte wereld

Eén van de vernieuwende Jump Force features die de game introduceert is dat de game niet alleen een crossover zal zijn tussen de verschillende Weekly Shonen Jump personages, ze zullen ook met onze wereld samenkomen. Wij konden in de demo al een paar levels spelen. Allereerst een level gebaseerd op Time Square in de Amerikaanse Stad New York, waar de God Tree uit Naruto groeit en ook nog eens alle hel losgebarsten is. Het andere level was een berggebied gebaseerd op de Matterhorn met het ruimteschip van Frieze neergestort.
De hele game heeft een meer realistische stijl gekregen. Personages als Goku en Naruto hebben meer levensechte textures gekregen, maar nog steeds hun originele ontwerpen gehouden. Dit creëert een interessante stijl, waarbij we benieuwd zijn hoe andere Jump-personages weergegeven gaan worden. Het is in ieder geval iets anders dan de typische cel-shaded graphics die we normaal gesproken zien, hoewel het niet in de buurt komt van de grafische pracht in Arc System Works games als Dragon Ball FighterZ en BlazBlue.
134246

Zijn de Jump Force features Déjà vu?

Hoewel Bandai Namco ons wilde laten geloven dat dit de de eerste crossover is tussen Shonen Jump personages, is dit zeker niet het geval. Deze characters komen al jaren samen in verschillende games, waaronder het in 2015 uitgekomen J-Stars Victory VS+ op de PlayStation 4. Tijdens het spelen van Jump Force kregen we meteen flashbacks naar deze game van jaren geleden. Jammer genoeg niet op een positieve manier.
J-Stars Victory VS+ had namelijk een vergelijkbaar aanbod aan personages, semi-realistische grafische stijl en ook de gameplay leek erg op Jump Force. Het is de soort 3D fighting game vergelijkbaar met veel van de vroegere Dragon Ball Z games zoals Raging Blast. Wij geven de voorkeur aan games als Dragon Ball FighterZ; games die wat overzichtelijker zijn zonder de complete chaos, maar wel met diepere gameplay voor wie er naar zoekt.
Jump Force lijkt vooralsnog geen diepe gameplay te hebben. We hebben nog geen uitgebreide tijd met de game gehad, dus met zekerheid kunnen we het niet zeggen.
Zal Jump Force beter zijn dan de eerdere Shonen Jump crossovers? Dat zien we wanneer de game in 2019 verschijnt voor PS4, Xbox One en pc.

Populair Nieuws