Joy Con als wireless controller - Verbind ze met een PC of smartphone

  Heb je een Nintendo Switch, dan weet je al dat je leuke dingen kunt doen met Nintendo’s hybride console. Maar wat minder mensen weten, is dat je de Joy Con als wireless controller kunt gebruiken op bijna elk apparaat dat Bluetooth gebruikt. En ja, dat betekent ook voor je PC of smartphone! In dit artikel leggen we je uit hoe.

  De Joy Cons van de Nintendo Switch werken met een Bluetooth connectie, iets waar je niet lang bij stilstaat totdat je beseft dat dit betekent dat de Joy Cons gebruikt kunnen worden op je PC, laptop en smartphone! Als je nog op zoek bent naar een controller, dan heb je hem nu gevonden! Maar hoe sluit je de Joy Cons nou precies aan?

  1. Eén Joy Con gebruiken

  Het eerste wat je zult moeten doen, is Bluetooth aanzetten op je PC, laptop of smartphone. Niet iedereen heeft Bluetooth altijd aanstaan, omdat het niet goed is voor de batterijduur van een apparaat. Maar wil je een Joy Con kunnen gebruiken, dan zul je de optie toch echt aan moeten zetten.

  Wanneer Bluetooth aanstaat, pak je één van de Joy Con controllers. Zonder je Switch aan te zetten, druk je op de synchronisatieknop op de Joy Con (dit is de ronde knop in het midden van de platte zijkant van de Joy Con) en het zal niet lang duren voordat de Joy Con verbinding heeft gemaakt met het andere apparaat. Vanaf daar kun je van alles doen, bijvoorbeeld een mobiele game opstarten of browsen op het internet. Niet elke app en niet elk programma zal even goed werken met jouw nieuwe controller, maar met wat inspanning zul je het zeker voor elkaar krijgen. Deze methode werkt trouwens ook met een Switch Pro Controller!

  Op de volgende pagina leggen we je uit hoe je twee Joy Cons als één controller kunt gebruiken!

  2. Twee Joy Cons als één controller gebruiken

  Wil je een volledige controller, dan kan dit zeker ook, maar alleen op een Windows computer. Dus pak je laptop of PC erbij, want wij gaan je precies leren hoe je dit op kunt lossen. We moeten er alleen wel meteen even bij zeggen dat het niet zo makkelijk is als de methode op de vorige pagina.

  Om dit voor elkaar te krijgen, moet je twee programma’s downloaden en installeren. Je hebt de vJoy driver en de feeder driver nodig. Installeer de vJoy driver eerst en gebruik de onderstaande configuraties, eentje voor elke Joy Con. Als je dat hebt gedaan, installeer je de feeder driver.

  Joy Con als wireless controllerJoy Con als wireless controller

  Nu al het installeren is gelukt, moet je de Joy Cons pakken. Stop ze nog niet in de controller, het is belangrijk dat je ze eerst koppelt aan jouw computer! Zet Bluetooth aan en voeg een apparaat toe via het configuratiescherm. Je moet dit voor allebei de Joy Cons apart doen en als het goed is dan zal vJoy de twee controllers automatisch herkennen. Plaats je Joy Cons in de grip die iedereen bij zijn Switch heeft gekregen en je bent klaar om te gaan!

  Ga jij de Joy Con als wireless controller gebruiken?

  Nu je hebt geleerd hoe makkelijk het is om een Joy Con - of beide Joy Cons - te gebruiken op apparaten die geen Switch zijn, ben je dan van plan om het te gaan proberen? Wij denken in ieder geval dat het een goed alternatief is voor iedereen die liever met een controller speelt in plaats van met een muis, toetsenbord of zelfs met zijn vingers. Ben je na deze gids nog niet uitgelezen over de Nintendo Switch, dan kun je verder met onze redenen waarom de Nintendo Switch zo goed is. Heb je al een Switch, dan is het misschien interessant om samen met ons stil te staan bij de mogelijkheden die Nintendo heeft met deze console.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.