Is de frustratie van Max Verstappen om Netflix-serie Drive to Survive terecht?

  Max Verstappen was niet bepaald blij met de manier waarop de Netflix-serie Drive to Survive hem neer had gezet in het eerste seizoen. De Nederlander vond dat zijn woorden verknipt waren en uit de context getrokken. Is de XGN redactie het eens met de frustraties van Verstappen?

  Vladimir Rys / Netflix

  Ralph

  Ik snap de frustratie van Verstappen wel. Drive to Survive is duidelijk een serie om nieuwe fans naar Formule 1 trekken en snijdt daarbij soms nogal eens de bocht af.

  Dat komt niet alleen in de vorm van verknipte quotes, maar ook vaak in het nepcommentaar dat over de wedstrijden wordt geplakt. In de Grand Prix van Australië in 2019 haalde Verstappen de Ferrari van Vettel in voor de derde plek vrij vroeg in de race. Volgens het commentaar van Drive to Survive gebeurde dat alleen in laatste ronde. Puur om het meer dramatisch te maken.

  Ik hoop dan ook dat de makers dat een beetje terugdringen voor het derde seizoen. Die Amerikaanse aanpak is ook helemaal nergens voor nodig, de sport is al dramatisch genoeg. De afleveringen over Gasly, Albon en Hubert hebben dat duidelijk laten zien.

  Roy

  Ik snap zelf niet echt waar hij boos over zou zijn. Heb de serie binnen twee dagen gekeken, nooit echt het idee gekregen dat hij heel verkeerd is neergezet. Hij is ambitieus en bij Red Bull het grootste talent. Winnen wil iedereen in F1, ego’s hebben ze allemaal.

  Het is ook logisch dat de serie met een bepaalde visie wordt gemaakt, hier en daar wat geknipt wordt om het passend te maken en ze op zoek gaan naar de spannende verhalen. Zo werkt het met docu’s. Zolang de makers de waarheid geen geweld aandoen door quotes niet enorm te verdraaien, in een heel andere context te plaatsen of iets wat erop lijkt, vind ik het wat overtrokken als hij echt boos is. Als Netflix dat wél heeft gedaan, is zijn reactie terecht.

  Daniel Vojtech / Netflix

  Roland

  Ik kan me wel vinden in de frustratie van Max. Ikzelf heb namelijk recentelijk ook nog meegemaakt dat ik verkeerd was weggezet in een programma. Het is enorm frustrerend als de makers je niet neerzetten zoals je daadwerkelijk bent.

  Toch vond ik Max zijn aandeel in Drive to Survive seizoen 2 niet erg arrogant overkomen. Zelfs al zou het wel zo zijn, dan is het ergens ook wel terecht. Hij is namelijk een ontzettend goede coureur en mag dus ook wel wat grootspraak hebben over zijn prestaties. Om een kleine voorspelling toe te voegen voor Max: ik denk dat hij dit seizoen boven de Ferrari-rijders gaat eindigen.

  Richard

  Is het terecht dat Max boos is? Ja en nee. Enerzijds ja aangezien de Nederlandse nuchterheid (en directheid) vaker onterecht wordt gezien als verwaand of arrogant. Daarnaast heeft Netflix met Drive to Survive meerdere dingen echt flink geframed en aangedikt (doen alsof een race in de laatste ronde wordt beslist e.d, in seizoen één de wissel van Charles Leclerc naar Ferrari totaal niet zoals het ging in beeld gebracht) dus wat dat betreft is hij zeker niet de enige die anders wordt neergezet dan dat hj écht is.

  Anderzijds denk ik dat er menig coureur op de grid meer recht heeft om ontevreden te zijn met de manier waarop Netflix de Formule 1 afbeeld. In de woorden van Daniil Kvyat, afgelopen jaar écht wel een smaakmaker: "Ze hebben mij het hele seizoen genegeerd en mogen dus de **** krijgen". Tel daar het absoluut belachelijke behandelen van Nico Hülkenberg bij op en ik denk dat Max er nog best aardig vanaf is gekomen. Vond het eerlijk gezegd niet overdreven arrogant overkomen, maar dat kan uiteraard ook komen omdat ik een nuchtere Groninger ben.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.