iPhone XR en iPhone XS - Dit zijn de grootste verschillen

  De iPhone XS en XS Max zijn alweer een maand geleden uitgebracht in Nederland. Nu is het wachten op de iPhone XR, waarvan de leverdatum nog altijd onbekend is. De XR is het ‘budget’ model van Apple. En er zijn een aantal verschillen tussen de XS en de XR. Dit zijn de grootste verschillen tussen de iPhone XR vs iPhone XS.

  LCD vs OLED scherm

  De iPhone XS wordt geleverd met een 5.8 inch OLED scherm. Dit scherm zorgt voor diepere zwartwaarden, waardoor het contrast beter op het scherm beter wordt weergegeven. De resolutie van het scherm van de iPhone XS is 1125 bij 2436 met een PPI (pixels per inch) van 458. Hiermee heb je de beste ervaring, want je kijkt de nieuwste afleveringen van je favoriete serie met de iPhone XS in maximaal Quad HD.

  De iPhone XR heeft een 6.1 inch LCD scherm. Dit scherm is dus groter dan die het scherm van de iPhone XS, maar de kwaliteit is wel lager. Het LCD scherm van de XR heeft een resolutie van 828 x 1792 met 326 PPI. Met de iPhone XR speel je video’s af in Full HD. Het scherm van de iPhone XR is dus duidelijk een stuk minder dan het scherm van de iPhone XS.

  Andere batterij toch ongeveer dezelfde batterijduur

  Series kijken, gamen, social media checken; het kan allemaal op je smartphone. Om al deze features de hele dag door te gebruiken, heb je een sterke batterij nodig. Zowel de iPhone XS als de XR hebben een goede batterij, maar de batterij van de XR is sterker. Beide apparaten hebben een snellaadfunctie en zijn draadloos oplaadbaar.

  De iPhone XR heeft een 2942 mAh batterij en die gaat tussen de negen en tien uur mee. De iPhone XS heeft een 2658 mAh batterij en die gaat net zo lang mee als de batterij van de XR. Door het grotere scherm heeft de iPhone XR een sterkere batterij nodig dan de iPhone XS.

  Een of twee camera’s aan de achterkant

  Het grote verschil tussen de iPhone XS en iPhone XR op het gebied van camera’s is het aantal. De XS heeft namelijk drie camera’s, terwijl de XR ‘maar’ twee camera’s heeft. Die extra camera, aan de achterkant van de iPhone XS, zorgt ervoor dat de portretmodus op de iPhone XS werkt. Toch is het niet zo dat de iPhone XR geen portretmodus heeft.

  De portretmodus op de iPhone XR werkt niet door een tweede camera, maar door middel van software. Door deze portretmodus op de iPhone XR en iPhone XS zijn jouw Instagram-selfies altijd on point. Dat is een van de redenen dat de iPhone XR goedkoper is dan de iPhone XS. Ook kan de iPhone XS maximaal tien keer digitaal inzoomen, terwijl de budget iPhone maar vijf keer digitaal kan inzoomen.

  iPhone XR is goedkoper maar niet goedkoop

  Het zal voor iedereen inmiddels wel bekend zijn dat de smartphones van Apple niet tot de goedkoopste categorie horen. iPhones zijn behoorlijk duur en zeker wanneer je ze snel na de release wil aanschaffen. De iPhone XS is net een maand uit en de iPhone XR moet nog uitkomen. Hieronder vind je de prijzen van de nieuwe iPhones met alle verschillende groottes aan opslagcapaciteit.

  iPhone XR

  • 64GB - 859 euro
  • 128GB - 919 euro
  • 256GB - 1029 euro

  iPhone XS

  • 64GB - 1159 euro
  • 256GB - 1329 euro
  • 512GB - 1559 euro

  De iPhone XR is dus zeker goedkoper dan de iPhone XS. Maar dan lever je ook wel in op een aantal hele sterke functies van de flagship smartphone van Apple. Ook is de iPhone XR beschikbaar met maximaal 256GB aan opslagruimte, terwijl de iPhone XS een maximale opslagruimte heeft van 512GB. Toch is 859 euro voor een ‘budget’ smartphone niet goedkoop.

  Meer verschillende kleuren voor de XR

  De iPhone XS en XS Max zijn bij de release van de nieuwe Apple smartphones beschikbaar in Space Grey, Silver en Gold. Heel veel opties heb je dus niet. Het kan wel zo zijn dat er later, een tijd na de release, meerdere kleuren beschikbaar worden. De iPhone 8 Plus Red is ook pas later beschikbaar geworden.

  De iPhone XR is in meer kleuren beschikbaar. Naast zwart en wit, wat een beetje te vergelijken is met Space Grey en Silver, zijn er ook wat fellere kleuren beschikbaar. Zo kun je bij de XR kiezen voor geel, RED, blauw en koraal. Die verschillende kleuren kennen we nog van de iPhone 5C. Dit was ook een budget smartphone van Apple. Deze telefoon was beschikbaar in wit, roze, geel, blauw en groen en is inmiddels, naast tweedehands, niet meer verkrijgbaar.

  Een smartphone die nog wel beschikbaar is, is de iPhone XS Max. Dit is echt een top smartphone en in onze iPhone XS Max review lees je waarom wij dit vinden!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.