iPhone 8 vs iPhone X - wat vind jij belangrijk?

Article
zondag, 05 november 2017 om 16:24
xgn google image
De iPhone X is Apple's nieuwste vlaggenschip en meteen erg populair gebleken. Toch moet je de ‘vertrouwde’ iPhone 8 (plus) niet vergeten. Loop jij rond met het idee over te stappen op één van deze toestellen, maar twijfel je nog? Laat je dan overtuigen en lees deze iPhone 8 vs iPhone X special?
Beide toestellen hebben namelijk voordelen ten opzichte van elkaar. Dat de een duurder is dan de ander, betekent niet per se dat hij ook beter is. Het is maar net waar je naar op zoek bent en dat kan heel wat anders zijn dan bij je klasgenoot of collega het geval is. We zetten daarom voor jou deze smartphones naast elkaar; wat zijn de belangrijkste redenen om voor dát specifieke model te gaan?

Vijf redenen om voor de iPhone 8 (Plus) te gaan

Ten eerste is er natuurlijk de prijs: de 64GB-versie van de iPhone 8 is met een prijs rond de 800 euro zo'n 360 euro goedkoper dan de iPhone X. Nu kan je dit natuurlijk alsnog aan de hoge kant vinden, maar het is toch een aanzienlijk verschil. De Plus-versie kost wel ietsje meer, maar Apple's iPhone X is de eerste telefoon die (ruim 159 euro) over de grens van duizend euro gaat. En dan moet je hem vooral niet laten vallen, want de rekening voor het repareren van het OLED-scherm ligt bij Apple op 320 euro.
De tweede reden is dat je nog gewoon gebruik kan maken van die heerlijke thuisknop. Blijkbaar valt afscheid ervan nemen bij veel mensen zwaar en voor hen is de iPhone 8 een prima uitkomst. Toch een nieuwer model, maar wel met het vertrouwde ronde knopje onder het scherm. Handig voor als je nog geen zin hebt in Face ID of het moeten uitzoeken van hoe je anders uit die app komt.
Nu het toch over Face ID gaat, komt meteen het derde punt voorbij. Want die thuisknop bevat op de iPhone 8 nog steeds Touch ID. Daarmee regel je eenvoudig zaken als bankieren en apps installeren, maar ook het ontgrendelen van je iPhone. Touch ID zorgt voor gebruiksgemak alom, terwijl Face ID zich nog maar moet bewijzen. Eerst zien, dan geloven!
iPhone 8 vs iPhone X

Specificaties en design

Ondanks de verschillen zijn er natuurlijk ook overeenkomsten en die zijn misschien groter dan je in eerste instantie zou denken. De iPhone 8 heeft namelijk voor een groot deel dezelfde specificaties als zijn duurdere variant. Je kan nog steeds snel en draadloos opladen, je vindt dezelfde A11 Bionic processor onder de motorkap, je beschikt over dezelfde primaire camera en ook True Tone is hier van de partij. Hoeveel zijn die extra's op de iPhone X je dus waard?
Uiteraard is de vorm ook belangrijk en daar zijn wel degelijk verschillen merkbaar. Want hoewel Apple met de iPhone X een randloos scherm beloofde, zit lang niet iedereen te wachten op die inkeping aan de bovenkant. Leuk dat de camera voor selfies niet ontbreekt, maar het gaat ten koste van het scherm. Bovendien moet je maar net van een glazen behuizing houden en ook geen bezwaren hebben tegen het extra grote formaat, terwijl de hoesjes van de iPhone 7 perfect om de 8 passen!
Om toch een eventuele zesde reden te noemen: over de beschikbaarheid van de iPhone 8 hoef je je gelukkig niet zo'n zorgen te maken. Dat ligt bij de iPhone X momenteel wel anders, zo vlak na de release. Doe hier dus je voordeel mee wanneer je een keuze maakt. De voordelen van de iPhone X staan in ieder geval op de volgende pagina, want die zijn er wel.
121138 1

Vijf redenen om voor de iPhone X te gaan

Mocht je misschien toch het duurste van het duurste willen hebben, dan kom je bij de iPhone X uit. Hier zijn de punten waarop dit nieuwe model zich onderscheidt van de iPhone 8. Dit toestel is een jubileumeditie, ter ere van de tiende verjaardag van de iPhone. Daar horen natuurlijk leuke cadeautjes bij en die zijn er ook.
De iPhone X maakt bijvoorbeeld voor het eerst gebruik van een OLED-scherm. Vorige generaties hebben een IPS LCD-scherm, waaronder de iPhone 8. Dit vertaalt zich in een aantal duidelijke verschillen. De iPhone X heeft een duidelijker contrast met meer details, diepere zwartwaarden en de kleuren zijn helderder; je hebt simpelweg een mooier scherm en het is nog energiezuiniger ook!
Bovendien zijn er mensen waarbij het randloze design wel aanspreekt. Je hebt in verhouding een groter scherm in een kleiner omhulsel en dat is natuurlijk wel luxe. Oké, de inkeping kwam als een verrassing en maakt het enigszins een valse belofte van Apple, maar hoe had het anders opgelost moeten worden? Je blijft alsnog meer scherm en minder rand houden dan bij een iPhone 8.
iPhone 8 vs iPhone X

Maak prachtige foto's

De iPhone X heeft ook een Portretmodus, waarmee foto's er nog beter uit komen te zien. Je zal niet snel meer last hebben van een verkeerde belichting, waardoor jij of iemand anders te donker of overbelicht in beeld verschijnt. De Portretmodus speelt er even mee en voilà.
De camera's van de iPhone X zijn beter dan die van de iPhone 8. Het diafragma, dat zorgt voor scherptediepte, is beter (f/2.4 tegenover f/2.8) en de optische beeldstabilisatie zorgt voor nog betere foto's, ook in het donker. Beide camera's aan de achterkant hebben deze functie, terwijl de iPhone 8 het alleen bij de primaire camera heeft.
Dan is er nog Face ID. Ook al is deze technologie niet helemaal wat Apple beloofde, True Depth is gaaf en we zien al enkele indrukwekkende mogelijkheden die Face ID kan bieden. Zo kan je emoji's tot leven brengen door zelf rare gezichten te trekken of bepaalde gezichtsuitdrukkingen aan te nemen. De Animoji nemen deze vervolgens over. Heb je ooit het aapje met een boos gezichtje gezien?

Iphone 8 vs iPhone X - wat vind jij?

Voor beide modellen zijn redenen genoemd die je in ogenschouw kan nemen. Wij zijn vooral benieuwd wat jij vindt van de iPhone 8 vs iPhone X? Welk model spreekt je meer aan en waarom? Laat het ons weten in een reactie!

Populair Nieuws

Laatste Reacties