5 goede nummers op de Need for Speed Payback soundtrack!

  Need for Speed Payback is bijna uit en dus is het hoog tijdom vooruit te blikken naar wat de game voor ons in petto heeft. Vandaag komt de Need for Speed Payback soundtrack aan bod, want die heeft toch wel een Nederlands tintje.

  Zo werd bekend dat onze eigen Lil’Kleine met een nummer van hem op de soundtrack staat. In een interview met hem gingen we dieper op dat onderwerp (en nog veel meer) in. In deze special lichten we de vijf tofste nummers van de Need for Speed Payback soundtrack uit. Krijgen we een nieuwe klassieker a la Riders On The Storm?

  5. Dark Days – Local Natives

  Local Natives is een vrijwel onbekende band die indie rock produceert. Met Dark Days hebben ze een plekje verdiend in de Need for Speed Payback soundtrack. Niet met het origineel, maar met een remix van Sofi Tukker, die ook al een plekje in de FIFA 18 soundtrack had. Een prima nummertje hoor!

  4. Kleine Jongen – Lil’Kleine

  Natuurlijk mag Lil’ Kleine niet ontbreken in dit lijstje. Hoe vaak komt het nou voor dat een Nederlandstalig nummer in internationale games voorkomt? Precies, dat gebeurt bijna nooit. Bijna nooit, want Lil’Kleine stond ook op de soundtrack van NBA 2K17.

  Ditmaal staat hij met Kleine Jongen in een game soundtrack. Met hier en daar een verwijzing naar het gelijknamige nummer van André Hazes rapt hij zich flink door de track heen. Zeker geen verkeerd nummer om tijdens het rijden te luisteren.

  3. The Way You Used To Do – Queens of the Stone Age

  Een internationaal bekendere naam deze keer, want de Queens of the Stone Age hebben hun sporen wel verdiend in de muziekwereld. Zo hebben ze tal van internationale tophits gehad en staan ze zelfs met drie nummers, waarvan No One Knows het hoogst, genoteerd in de Top 2000. In Need for Speed Payback maken ze hun opwachting met The Way You Used To Do.

  Leuk detail is overigens dat de Queens of the Stone Age ook een klein Nederlands tintje hebben. Gitarist Troy Van Leeuwen heeft, zoals de achternaam al doet vermoeden, Nederlandse voorouders.

  2. Ascension – Gorillaz

  De Gorillaz is een wel een heel aparte band, want ze zijn virtueel. De groep was een initiatief van Blur frontman Damon Albarn en striptekenaar Jamie Hewlett. Ondanks dat de bandleden dus niet echt bestaan, hebben de Gorillaz tal van hits te pakken. Feel Good Inc, Clint Eastwood, DARE en 19-2000 zijn zonder twijfel de bekendste nummers van ze.

  De Gorillaz staan dus ook op de Need for Speed Payback soundtrack met Ascension, één van hun nieuwste tracks. Bet behulp van rapper Vince Staples hebben ze een alleraardigst nummer uitgebracht.

  The Devil You Know – X Ambassadors

  Vorig jaar brak de alternatieve rockband X Ambassadors definitief door met hun megahit Renegades. Niet gek ook dat ze vervolgens mee mochten werken aan één van de nummers van de Suicide Squad soundtrack, samen met Imagine Dragons, Lil Wayne en Wiz Khalifa.

  Met The Devil You Know hebben ze een catchy, maar goed nummer afgeleverd voor in Need for Speed Payback. Voor ons is dit zeker één van de beste nummers van de hele muziekverzameling in de game.

  Benieuwd naar de hele Need for speed Payback soundtrack?

  Deze selectie nummers is slechts een fractie van wat de hele Need for Speed Payback soundtrack te bieden heeft. Benieuwd naar die hele playlist? Kijk dan op de officiële site.

  Need for Speed Payback komt 10 november uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De game is wel alvast te pre orderen.

  Need For Speed: Payback

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.