iPhone 7 vs iPhone 7 Plus - Dit zijn de verschillen

  De iPhone 7 vs iPhone 7 Plus, de nieuwe modellen die werden aangekondigd tijdens de Apple Keynote en nu uit zijn worden veel vergeleken. Maar waarom zou je de iPhone 7 Plus boven de iPhone 7 verkiezen? Wij zoeken het voor je uit.

  De iPhone 7 en 7 Plus zijn tegelijk aangekondigd en waren gelijk het hoogtepunt van de Apple Keynote. In de twee uur durende presentatie werd onder andere duidelijk dat beide iPhones in een nieuwe set kleuren beschikbaar worden: Rose Gold, Gold, Silver en de exclusieve Jet Black.

  De beschikbare kleuren voor de iPhone 7

  Ook is de Home knop op de nieuwe generatie iPhones vernieuwd. De Home knop is nu een verbeterde knop waarvan de functie aangepast kan worden naar voorkeur van de gebruiker.

  Beide iPhones hebben een IPX 67 beoordeling. Dit houdt in dat de telefoons bestendig zijn tegen water en stof. De telefoons kunnen tot één meter onderwater voor 30 minuten lang overleven. Wel heeft Apple duidelijk gemaakt dat waterschade niet onder de garantie valt, dus ga niet al te onvoorzichtig met je telefoon om.

  De iPhone 7 vs iPhone 7 Plus - De camera's

  In de iPhone 7 vs iPhone 7 Plus vergelijking zijn de camera's een interessant onderdeel. De iPhone 7 Plus beschikt over een dual-lens camerasysteem aan de achterkant van het toestel, het is dus een tweedelige camera die bestaat uit:

  • Een 12 Megapixel groothoeklens
  • Een 12 Megapixel telelens

  Dankzij de dubbele lens kan de camera beter gebruik maken van scherptediepte en kan hij verder inzoomen. In tegenstelling tot de iPhone 7 die tot 5 keer digitaal kan inzoomen, kan de iPhone 7 Plus tot wel 10 keer inzoomen, waarvan 2 keer optisch.

  De frontcamera van de iPhone 7 heeft nu zeven megapixel in tegenstelling tot de iPhone 6 modellen die een frontcamera van vijf megapixel hebben.

  Een nieuwe functie van beide telefoons is dat ze in 4K video opnames kunnen maken en gebruikers kunnen deze opnames ook gelijk bewerken.

  Naast verbeterde lenzen heeft de flitser ook een upgrade gehad, die heeft nu 4 leds. Dit is beter omdat de camera op deze manier in meer verschillende lichtomstandigheden scherpe foto's kan maken.

  iPhone 7 vs iPhone 7 Plus - De batterij

  De iPhone 7 en 7 Plus hebben de beste accu van alle generaties tot nu toe. Een iPhone 7 werkt gemiddeld twee uur langer dan een iPhone 6s en een uur langer dan een iPhone 6s Plus.

  De batterij van de iPhone 7 heeft genoeg stroom om 14 uur achtereen aan te blijven met WiFi ingeschakeld. De iPhone 7 Plus houd het 15 uur lang vol met WiFi ingeschakeld en 15 uur met 4G ingeschakeld.

  Omdat de iPhone 7 Plus groter is dan de standaard variant, heeft deze meer ruimte en kan er dus een grotere batterij in worden geplaatst.

  iPhone 7 vs iPhone 7 Plus - Verbeterde processor en geluid

  De nieuwe modellen van Apples telefoon zijn voorzien van de nieuwe Apple A10 Fusion, een 64-bit quad-core processor. Deze processor is 40 procent sneller dan de processor in de iPhone 6s. Ook de grafische kaart is verbeterd, deze is nu 40 procent functioneler dan de grafische kaart in iPhone 6s.

  De nieuwe iPhone modellen beschikken nu beide over stereo speakers. Dit betekent dat de speaker die gebruikt wordt om te bellen, nu ook gebruikt wordt als standalone speaker. Op deze manier kan de telefoon in stereo geluid afspelen.

  Hoe zit het met die 3.5mm aansluiting voor koptelefoon en oortjes? Die is verwijderd van de nieuwe iPhone modellen. Dat betekent dat de iPhone 7 en 7 Plus nog maar één input heeft: de lightning aansluiting. Deze is te gebruiken voor zowel de oplader als de aansluiting waar koptelefoons mee worden aangesloten.

  Daarom wordt er bij de telefoon een adapter geleverd die een aansluiting heeft voor 3.5mm aansluitingen. Dat betekent wel dat koptelefoons en oortjes met draad niet gebruikt kunnen worden tijdens het opladen.

  Ook worden er samen met de iPhone 7 en 7 Plus nieuwe oortjes in de verkoop gebracht. De oortjes heten "Airpods". De Airpods zijn draadloos aan te sluiten via de lightning aansluiten. De draadloze airpods zitten niet inbegrepen bij het kopen van de iPhone 7 en 7 Plus en ze bedragen 180 euro. De versie met draad zit wel in het doosje meegeleverd.

  iPhone 7 vs iPhone 7 Plus - Alles op een rijtje

  De iPhone 7 vs iPhone 7 Plus, ze staan vrij sterk tegenover elkaar. Beide lijken prima toestellen te zijn, maar verschillen op enkele punten toch flink. Met name de batterijduur en de camera's zijn in de Plus beter, waardoor mensen die daar veel waarde aan hechten voor het grotere model kunnen gaan.

  Hieronder nog eens een korte samenvatting van de verschillen en overeenkomsten tussen beide versies:

  • De camera's verschillen sterk, waarbij de Plus een betere kwaliteit biedt met de dual camera opzet. Deze feature is met name interessant voor gebruikers die veel foto's schieten.
  • Het verschil tussen de batterij van de twee modellen zijn er, maar vallen mee. De iPhone 7 Plus gaat gemiddeld een uur langer mee dan die van de kleinere iPhone 7.
  • De verbeterde interne specificaties zijn van beide modellen even goed met beide de Apple A10 Fusion dus dat is geen reden om voor snelheid de iPhone 7 Plus te verkiezen boven de standaard model.
  • Een verschil dat mogelijk wel belangrijk is voor menig gebruiker is de grootte tussen de twee modellen. De iPhone 7 is een kleiner model met een doorsnee van 4,7 inch, in tegenstelling tot het 7 Plus model met een doorsnede van 5,5 inch. Precies zoals dat bij de de iPhone 6 en 6S het geval was.
  • Verder rest alleen nog de kwestie van de prijsverschil tussen de modellen. De iPhone 7 bedraagt los 769 euro, terwijl het Plus model los 909 euro kost.

  De iPhone 7 en 7 Plus zijn beschikbaar vanaf vandaag 16 september 2016.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.