Apple Keynote 2016 Samenvatting - iPhone 7 en 7+ gepresenteerd

Apple Keynote hoogtepunt: iPhone 7 en iPhone 7+

Het duurde bijna een uur voordat Apple erover begon, maar toen was het toch echt zover. De Apple Keynote laat beelden zien van de nieuwe iPhone. Een spectalulaire video laat de nieuwe iPhone zien, waar al direct duidelijk zichtbaar is dat in een glossy zwarte kleur komt en is er een dual lens camera zichtbaar.

De telefoons komen in vijf verschillende kleuren. Rose Gold, Gold, Silver en het exclusieve Jet Black.

De Home knop op de nieuwste iPhones is vernieuwd. Nog steeds een fysieke knop, maar deze is aanzienlijk verbeterd volgens Apple. De knop is nu drukgevoelig en de functie van de knop zal nu aan te passen zijn aan de wensen van de gebruiker.

Vanaf nu zijn de smartphones van Apple ook water- en stofbestendig. De telefoons hebben een IPX 67 beoordeling. Dit betekent dat de telefoon stofdicht is en ondergedompeld kan worden tot een diepte van één meter voor 30 minuten lang. Op de officiële website vermeldt Apple wel dat dat waterschade niet onder de garantie valt.

Vol trots presenteerde Apple gisteren de nieuwe camera's tijdens de Apple Keynote. De camera's is het eerste waarmee de iPhone 7+ zich onderscheidt van de iPhone 7.

Daar waar de iPhone 7 een enkele 12 megapixel lens heeft, bezit de iPhone 7+ een dual lens camerasysteem. Een groothoeklens en een telelens, beide met een 12 megapixel sensor.

Door de samenwerking van de camera's kan de telefoon nog beter gebruik maken van scherptediepte en is de telefoon voorzien van een betere zoom. Namelijk twee keer optische zoom en tot wel tien keer digitale zoom. De iPhone 7 kan tot 5 keer digitaal zoomen.

Ook heeft de flitser van de camera ook nog een upgrade gehad. Die bezit namelijk over vier leds voor verschillende lichtomstandigheden. De frontfacing camera is van 5 megapixels, die geplaatst waren in de iPhone 6 modellen, naar de 7 megapixel gegaan.

Beide telefoons zijn voorzien van de A10 Fusion Chip. Deze zal de telefoon wel 120x sneller moeten maken dan de aller eerste iPhone, uitgebracht in in 2007. Apple belooft een versnelling van tot wel 50% ten opzichte van de vorige generatie iPhones.

Die zuinigheid zet zich om in een langere levensduur van de batterij. De iPhone 7+ zou een uur langer functioneel blijven en de iPhone 7 zou wel twee uur langer mee moeten gaan dan hun vorige generatie iPhones.

De nieuwe iPhone's beschikken over stereo speakers. De telefoon gebruikt de speaker om te bellen dus ook als stand alone speaker. Hierdoor kan de telefoon in stereo geluid afspelen.

Tot slot waar menigeen voor vreesde: de 3,5mm ingang voor koptelefoon is verwijderd. Oordopjes worden vanaf nu ingeplugd via de lightning aansluiting.

Duidelijk werd dat er tijdens de ontwikkeling van de aansluiting, die al sinds de iPhone 5 in gebruik is, is al rekening gehouden met het afspelen van geluid.

Oude oordopjes hoeven niet meteen weggegooid te worden. Bij de nieuwe telefoon wordt een adapter geleverd die het aansluiten van een 3,5mm aansluiting mogelijk maakt via de lightning ingang.

Al snel werd goed zichtbaar dat de voorspellingen gedaan door Apple voorspeller Ming Chi Kuo bijna allemaal correct waren. Het enige waar de Taiwanees fout zat, was de namen van de twee nieuwe kleuren die erbiij komen.

De telefoons zijn beschikbaar vanaf 16 september en kan al vanaf morgen besteld worden in Nederland.