iPhone 6S geruchten - Alles wat je moet weten

Article
vrijdag, 24 juli 2015 om 14:33
xgn google image
Het is een kwestie van tijd voordat de iPhone 6S (en 6S Plus) van Apple op de markt zal verschijnen. Sterker nog, gisteren publiceerde een Franse site foto’s waarop de voorkant van de nieuwe iPhone te zien is. Daarom zetten we alle iPhone 6S geruchten even op een rijtje.
Het is duidelijk dat Apple grootse verwachtingen heeft wat betreft de iPhone 6S. Zo meldde The Wall Street Journal eerder dat het bedrijf een recordaantal van maar liefst 90 miljoen nieuwe iPhones laat maken. Daarmee lijkt Apple ervan uit te gaan dat, hoewel er qua hardware niet veel verandert, de iPhone 6S massaal zal verkopen.
Maar in welke opzichten verschilt de hardware van de iPhone 6S precies ten opzichte van de huidige iPhone 6? Apple komt pas met concrete details tijdens de aankondiging, maar er zijn een boel iPhone 6S geruchten die iets over de nieuwe smartphone zeggen. We noemen de meest waarschijnlijke, zodat je weet wat je van Apple kunt verwachten.

Behuizing

Apple verandert vaak heel weinig aan de behuizing van S-modellen, ten opzichte van de ‘normale’ iPhone. Toch zijn er iPhone 6S geruchten over de behuizing van deze smartphone. Het omhulsel van de iPhone 6S zou bijvoorbeeld gemaakt zijn van een sterkere aluminiumsoort, waardoor deze robuuster en ook gladder aanvoelt.
Ook schijnt Apple een nieuwe kleur voor de telefoon te willen introduceren: roségoud. Het bedrijf heeft deze kleur al voor een eerder product, de Apple Watch Edition, gebruikt. Of dit betekent dat een roségouden iPhone 6S alleen als speciale editie (zoals in het geval van de Apple Watch Edition) verkrijgbaar is, is nog onduidelijk.

Scherm

Een veelgehoorde klacht over iPhone toestellen is dat het scherm gemakkelijk breekt. Daarom lijkt Apple voor het scherm van de iPhone 6S te kiezen voor saffierglas, dat minder breekbaar en krasgevoelig is. Het bedrijf probeerde al eerder saffierglas te gebruiken voor iPhones, maar slaagde daar door productiemoeilijkheden niet in.
Het saffierglas zou zeker helpen als Apple inderdaad Force Touch wil verwerken in de telefoon, zoals de iPhone 6S geruchten beweren. Force Touch stelt gebruikers in staat om nieuwe taken uit te voeren door harder op het scherm te drukken. Denk bijvoorbeeld aan een woord op internet, dat je door erop te drukken kunt googelen.

Camera’s

Uiteraard zal ook de iPhone 6S twee camera’s hebben: een hoofdcamera aan de achterzijde van het toestel en een kleinere camera aan de voorkant, om selfies mee te maken. De iPhone heeft traditioneel een goede hoofdcamera, maar volgens de iPhone 6S geruchten komt het nieuwe model met een nog betere.
Mogelijk krijgt de camera van de iPhone 6S een resolutie van 12 megapixels. Dat is een sterke verbetering ten opzichte van de eerdere iPhones, die al lange tijd een camera van 8 megapixels hebben. Verder zou een nieuwe lichtsensor zorgen voor betere foto’s in het donker. De selfiecamera gaat er ook op vooruit: van 1,2 naar 5 mexapixels.

Binnenkant

De iPhone 6S geruchten wijzen erop dat er een aantal kleine, maar ingrijpende verbeteringen wordt aangebracht aan de binnenkant van het toestel. De belangrijkste verandering ten opzichte van de huidige iPhones is waarschijnlijk de toevoeging van een A9-chip, waardoor het werkgeheugen verdubbeld wordt tot 2GB.
Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat de iPhone 6S 4G+ ondersteunt, waardoor het toestel sneller kan up- en downloaden ten opzichte van telefoons met 4G. Heel misschien krijgt de iPhone 6S minimaal 32GB aan opslag. Veel gebruikers vinden 16GB immers te weinig, maar een 16GB-versie van de iPhone 6S is allesbehalve uitgesloten.
Wat hopen jullie te zien bij de nieuwe iPhone? Laat het weten in de reacties!