iOS 9.3 update - Alles wat je moet weten

  Zojuist is de eerste iOS 9.3 beta uitgebracht, hoewel de officiële versie voor gebruikers nog moet volgen. De features zijn echter al bekendgemaakt door Apple. Lees hier alles wat je moet weten over de aankomende iOS 9.3 update.

  Grote focus op het onderwijs

  Apple heeft al aangegeven dat het bedrijf met deze aankomende update meer focus wil gaan leggen op het onderwijs. De update brengt voor scholen en studenten dan ook een paar belangrijke en handige verbeteringen. Een zo’n nieuwe feature heet “Shared iPad” en hiermee kan een enkele iPad straks door meerdere studenten gebruikt worden waarbij de content automatisch wordt afgeschermd.

  Ook heeft Apple met de update een nieuwe Classroom app ontwikkeld, die leraren in staat stelt om gebruikersaccounts van studenten te beheren en wachtwoorden in te stellen. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld op alle iPads tegelijkertijd een bepaalde app openen. Ook kunnen ze met de Screen View feature precies zien wat de studenten op dat moment op hun iPad zien en kunnen ze bepaalde apps vergrendelen.

  Night Shift

  Veel mensen die ’s avonds nog op hun telefoon of iPad, zitten merken dat het felle licht op gegeven moment pijn aan hun ogen begint te doen. Apple komt daarom met een nieuwe feature: Night Shift. Dit moet ervoor zorgen dat de hoeveelheid blauw licht op het scherm in de avond minder wordt waardoor het licht rustiger is voor de ogen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat veel blauw licht kan zorgen voor slaapproblemen.

  Het scherm krijgt ’s avonds dus automatisch een warmere, gele kleur en gaat terug naar zijn gewone temperatuur zodra het weer licht is. Wel is al bekendgemaakt dat Night Shift mogelijk alleen werkt op iOS apparaten met een 64 bit processor. Dit betekent dat het alleen loopt op de iPhone 5S, iPad Air, iPad Mini 2 en alle versies die hierna zijn uitgekomen.

  Vergrendelen van apps

  Het was tot op het heden nog niet mogelijk om je apps te vergrendelen met de nieuwe Touch ID functie van iOS 9. Apple heeft echter aangegeven dat de iOS 9.3 update hier verandering in gaat brengen.

  Met de update is het nu mogelijk om de Notities app van Apple af te schermen met je vingerafdruk. De Notities app kreeg met de komst van iOS 9 al een grote update waardoor de app opeens een stuk handiger werd voor het bijhouden van taken en opstellen van boodschappenlijstjes.

  Juist met het toenemende gebruik van de app staan er steeds meer privégegevens in die niet iedereen hoeft te lezen. Met de update kun je dus makkelijk de app vergrendelen met Touch ID en je kunt ook nog een wachtwoord instellen.

  Momenteel is deze mogelijkheid alleen bekend voor de Notities app, hoewel de functie later nog mogelijk gaat volgen voor andere iOS apps.

  CarPlay update – Betere Apple Music en Kaarten ondersteuning

  Bij de iOS 9.3 update hoort ook wat extra aandacht voor CarPlay. Het autosysteem van Apple krijgt nu ook de mogelijk om het ‘Voor Jou’ en het “Nieuw” tabblad van Apple Music te zien, waardoor je dus sneller in de auto de juiste muziek kunt vinden en kunt afspelen.

  Ook de Kaarten app van Apple is verbeterd en krijgt nu een nieuwe “Dichtbij” functie waardoor je snel de belangrijke locaties in de buurt te zien krijgt. Zo zie je dus meteen waar de tankstations zijn, parkeerplaatsen, restaurants en nog meer handige locaties.

  Verbeteringen in News app

  Apple heeft met de iOS 9.3 update nog meer zijn best gedaan om de News app persoonlijk te maken voor elke gebruiker. De For You sectie van de app krijgt nu trending onderwerpen en specifieke aanraders van de Apple redactie zodat gebruikers sneller interessante content kunnen ontdekken.

  De app krijgt ook een nieuwe landscape view optie op de iPhone, in-line video playback voor video’s in nieuwsberichten en content wordt sneller geüpdatet wanneer je de News app opent.

  Nieuwe Health apps en Dashboard

  Het wordt nu nog makkelijker om derden apps te vinden om je gezondheid en fitness bij te houden. Categorieën zoals gewicht, work-outs en slaap hebben een nieuw slider menu gekregen dat een lijst met nieuwe apps laat zien dat je vervolgens weer makkelijk aan je Dashboard kunt toevoegen.

  De Health app van Apple houdt nu ook je beweging, fitness, doelen en stilstaan data bij van de Apple Watch. Op deze manier heb je al je gezondheidsinformatie op één plek staan en kun je het ook makkelijk delen met je apps van derden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.