iOS 8.1.3 update - Wat voegt die allemaal toe?

Article
woensdag, 28 januari 2015 om 13:42
xgn google image
Apple heeft weer een nieuwe update van iOS 8 uitgebracht en dat is de iOS 8.1.3 update. Zoals de twee in de versie-naam al aangeeft gaat het hier om een kleine update, die bekende klachten uit iOS 8.1.2 verhelpt. Maar wat heeft iOS 8.1.3 dan allemaal te bieden?
Apple beweert dat deze iOS 8.1.3 update zorgt voor een betere stabiliteit en meer optimalisatie, maar of dat verschil ook te merken is betwijfelen we. Het is een redelijk kleine update en die ervoor zorgt dat in ieder geval bekende klachten worden verholpen en iOS 8 er weer een stuk 'beter' op wordt.

iOS 8.1.3 update zorgt voor kleinere installatie bestanden

Het is voor veel gebruikers van Apple-apparaten vaak lastig om updates uit te voeren. Dit komt omdat de updates van Apple vaak redelijk groot zijn en dus redelijk wat ruimte in beslag nemen. Door de komst van de iOS 8.1.3 update is dat veranderd, want toekomstige iOS-updates zullen een stuk kleiner zijn dan voorheen.
iOS 8 was bijvoorbeeld erg groot en veel mensen die een iPhone hebben met maar 8GB konden deze grote update niet installeren. Het kan niet de bedoeling zijn om alle apps van je iPhone te verwijderen. Wel is er de mogelijkheid om iOS-updates te installeren via de computer door het gebruik van iTunes. Dat zorgt ervoor dat de update niet op je Apple-apparaat geplaatst hoeft te worden, maar op de computer wordt gestationeerd.
ios 8.1.3 update

Jailbreaken niet meer mogelijk met iOS 8.1.3

iOS 8.1.2 was door bekende teams zoals TaiG al snel gekraakt en dat zorgde ervoor dat mensen hun iOS-apparaat konden jailbreaken met versie 8.1.2 van iOS. Deze lekken, ook wel exploits genoemd, zijn door Apple gepatcht en dat zorgt ervoor dat het niet meer mogelijk is om deze versie te jailbreaken.
Het TaiG Jailbreak Team geeft aan dat het de bèta van iOS 8.2 al heeft gejailbreakt. Dit wilde het team in eerste instantie niet laten doorschemeren aangezien Apple dan makkelijker de exploits zou kunnen repareren. Nu de exploits in iOS 8.1.2 gemaakt zijn, is het wel duidelijk dat deze ook automatisch gemaakt worden in de bèta van iOS 8.2.

Overige iOS 8.1.3 bugfixes

Naast de gemaakte exploits en de kleinere updates zijn er ook nog een aantal andere bugfixes waar Apple-gebruikers op zaten te wachten. Zo konden meerdere gebruikers geen wachtwoord invullen bij Messages en Facetime en was er een probleem met Spotlight die soms geen app-resultaten liet zien.
Er werden configuratie-opties toegevoegd voor educatie gestandaardiseerd testen en is er een probleem opgelost waardoor bewegingen op de iPad niet meer werkten. Wellicht zijn er voor de volgende iOS-update weer een aantal bugfixes, maar deze dingen zijn in ieder geval opgelost en toegevoegd.
ios 8.1.3 update

Hoe iOS 8.1.3 te installeren?

Ben je benieuwd naar de iOS 8.1.3 update? De iOS 8.1.3 update is te downloaden voor gebruikers van de iPhone 4S of hoger, de iPad 2 of hoger of de iPod vijfde generatie. Dan is de software gewoon te downloaden via het Apple-apparaat zelf of via iTunes.
Downloaden doe je door op je Apple-apparaat naar Instellingen -> Algemeen -> Software-update te gaan. Hier druk je op 'Download en installeer' en de rest gaat vanzelf. Download je hem liever op de computer via iTunes dan sluit je jouw Apple-apparaat aan met de bijgeleverde kabel en krijg je vanzelf een melding of je het Aplle-apparaat wil updaten naar de nieuwste versie.

Populair Nieuws