iOS 8 tips & tricks! - handige features die je niet wil missen

Article
maandag, 24 november 2014 om 17:41
xgn google image
iOS 8 bevat allerlei nieuwe features die in de meeste gevallen erg handig zijn. Niet alle opties zijn zo makkelijk te vinden terwijl veel opties toch erg handig kunnen zijn als je ze kent. Wij lichten de beste verborgen iOS 8 tips hier voor je uit.
Je Apple-apparaat is iets wat je waarschijnlijk veel gebruikt in het dagelijkse leven en veel opties spreken dan ook voor zich. Niet alles is in iOS zo duidelijk te vinden voor degene die niet diep in de sotware duikt. Door deze special te lezen weet jij in ieder geval de leukste verborgen tips die wij in iOS 8 hebben gevonden.

5. Bekijk welke app het meeste van je accu eist

Aangezien je batterij van je iPhone, iPad of iPod Touch redelijk snel op gaan bij volledig gebruik is het toch wel fijn om te weten door welke apps dat komt. In iOS 8 zit een leuke verborgen optie om te kijken hoeveel energie de apps verbruiken op je Apple-device. Om deze optie te bekijken ga je naar:
Instellingen -> Algemeen -> Gebruik -> Batterijgebruik
Hier is te zien hoeveel procent batterij elke app gebruikt in een overzicht, dat loopt van de laatste 24 uur tot aan een overzicht van de afgelopen zeven dagen. Wil je dus je batterij een beetje gaan sparen zodat die minder snel opraakt dan kun je daar zien welke app je misschien iets minder moet gaan gebruiken om die batterij wat extra procenten te geven.
Goed verstopt zit de optie zeker en voor sommige mensen zal dit zeker een leuke toevoeging zijn. Vergeet op de weg naar deze instelling ook niet bij het batterij-percentage aan te zetten op:
Instellingen -> Algemeen -> Gebruik
Door dit te doen zie je het batterijpercentage wat je nog over hebt in de bovenste balk van je scherm. Dit houdt je goed op de hoogte over de status van je huidige batterijniveau.

4. Maak naast het Apple-toetsenbord ook gebruik van andere toetsenborden

Voor iOS 8 was het nog niet mogelijk om als ontwikkelaar een eigen toetsenbord-app uit te brengen in de App Store van Apple. Dit is met iOS 8 echter flink veranderd, want nu is dit wel mogelijk en zie je verschillende soorten toetsenborden verschijnen in de App Store.
Toetsenborden zijn gewoon te downloaden in de App Store en kun je daarna activeren op je telefoon als je gaat naar:
Instellingen -> Algemeen -> Toetsenborden -> Toetsenborden -> Voeg toetsenbord toe
Zodra je dit gedaan hebt vragen de meeste toetsenborden vaak of je ze volledige toestemming wil geven. Dit doe je door op de volgende locatie het schuifje aan te vinden.
Instellingen -> Algemeen -> Toetsenborden -> Toetsenborden -> Jouw gedownloade toetsenbord
Elk toetsenbord wat je downloadt in de App Store heeft weer zijn eigen unieke features. De ene maakt gebruikt van Swype en de andere heeft weer een unieke manier van snel typen. Dit geeft iedereen de mogelijkheid om zelf een toetsenbord te kiezen. Swiftkey is een voorbeeld van zo'n app die Swype ondersteunt.

3. Haal verwijderde foto's weer terug

De meeste mensen zijn wel bekend met het iCloud fotoschandaal dat zich de afgelopen tijd heeft afgespeeld. Dit heeft gezorgd voor heel wat veranderingen in de privacy van iCloud. Zo heeft de camera-app van Apple nu ook een album met verwijderde foto's. Daar worden je foto's nog 30 dagen bewaard tot dat ze definitief worden verwijderd.
Je hebt dus nog de keuze om binnen 30 dagen foto's terug te halen die je misschien toch niet wilde weggooien. Wel fijn is dat je nu weet dat na 30 dagen de foto's ook echt definitief verwijderd worden en niet ergens op de servers van Apple blijven hangen. Een handige optie dus voor de mensen die niet zeker weten of ze de juiste foto's hebben verwijderd.

2. Vind ook je telefoon terug als de batterij leeg is

Zoek mijn iPhone/iPad is een functie die we natuurlijk al kennen uit eerdere software. Altijd handig als je jouw Apple-apparaat kwijt bent of als hij misschien gestolen is. Dat was al een optie in iOS 7, maar met de komst van iOS 8 is dit nog wat verder uitgebreid.
Je hebt nu de mogelijkheid om je Apple-apparaat zijn laatste locatie te laten versturen voordat de batterij op raakt. Dat is handig, want dan kan het niet meer gebeuren dat je Apple-apparaat op is en hij de locatie niet meer weet. De instelling is aan te passen bij:
Instellingen -> iCloud -> Zoek mijn iPhone/iPad
Als je hem ergens bent verloren heb je kans dat hij al weg is maar ligt hij nog op je werkt of misschien toch in huis dan kun je dat op deze manier een stuk beter achterhalen en verstuurd jouw Apple-apparaat altijd nog zijn locatie voordat hij op is.

1. Maak selfies met de nieuwe timer

Selfies maken uit de hand is iets wat veel wordt gedaan op iPhones en tegenwoordig zie je ook steeds meer mensen met iPads selfies maken. Uit de hand is niet altijd de beste optie en zeker niet met de laatste trend met de selfie-stick. Dat is een stok waar je jouw iPhone in kunt stoppen en vervolgens een foto van jezelf mee kunt maken.
Met de komst van iOS 8 hebben de Apple-apparaten de timer functie gekregen in de camera-app. Zo kun je dus een timer instellen op drie of tien seconden. Dan heb je genoeg tijd op van jezelf een foto te maken. De functie is aan te zetten in de bovenbalk van de camera-app en ziet er uit als een klok.