iOS 12 update - de belangrijkste dingen die je moet weten

Article
dinsdag, 18 september 2018 om 11:13
ios 12 de belangrijkste dingen die je moet weten over de update 139073
De eerstvolgende grote software-update voor iPhone en iPad is iOS 12. Je kunt de nieuwe update sinds 17 september downloaden. Er is dit keer meer aandacht besteed aan het verbeteren van de software, maar Apple introduceert ook nieuwe functies. Wij hebben daarom een overzicht met wat je moet weten voordat je begint met de update.

Prestaties en meldingen

In mei 2018 heeft Apple de snelheid van de software-update getest. Uit de test bleek dat er verbetering was in de snelheidprestaties van de apparaten. Het openen van apps, je toetsenbord en camera zou nu sneller moeten verlopen. Ook je deelvenster verschijnt volgens Apple twee keer zo snel.
iOS 12 heeft ook gegroepeerde meldingen. Zo krijg je alle meldingen in één bericht. Je kunt de meldingen uitvouwen door erop te klikken. Hierdoor is het makkelijker om notificaties terug te vinden.

Betere privacy en beveiliging met de iOS 12 update

Privacy is een belangrijk onderdeel en met de nieuwe update gaat Apple een stapje verder. De Like-knoppen van sociale media als Facebook worden geblokkeerd, omdat ze jouw surfgedrag in de gaten kunnen houden. Facebook heeft bijvoorbeeld eerder problemen gehad met privacy.
Een paar maanden geleden is ook gebleken dat een iPhone gekraakt kan worden met speciale apparaten. Deze apparaten worden aangesloten via de Lightning-poort. Zo kunnen ze je wachtwoord raden tot ze de juiste combinatie hebben gevonden. Met iOS 12 kan er voortaan geen data meer verstuurd of ontvangen worden met een Lightning-kabel, zodra de iPhone een uur of langer niet ontgrendeld is geweest.
De update deelt ook automatisch je locatie als je het alarmnummer belt. Dit komt pas later naar Nederland, maar wij hebben de belangrijkste informatie al op een rijtje gezet.
139092 3

Memoji en Animoji

Een app waarbij je een eigen avatar kunt maken. De Memoji Maker is een nieuwe tool om karakters te maken. Verander de haarstijl, huidskleur, outfit en accessoires van je karakter. Het lijkt op een kruizing tussen Bitmoji en Nintendo’s Mii poppetjes.
Er zijn vier nieuwe Animoji karakters: een Tyrannosaurus rex, een spook, een koala en een tijger. Bij de iOS 12 update zit ook een tongdetectie, zodat de Animoji jou nadoet.

FaceTime

Er zijn een hoop nieuwe functies die met de update meekomen. FaceTimegroepsgesprekken met maar liefst 32 deelnemers, komt in het najaar met een andere update. Je kunt dan op elk moment meedoen of mensen toevoegen aan het gesprek. Als je een uitnodiging voor een groepsgesprek krijgt, verschijnt dit als een stille melding.
Met de iOS 12 update wordt FaceTime eerst flink wat verbeterc. Zo kun je inkomende gesprekken met video of audio beantwoorden op iPhone, iPad en Macbook. Tijdens FaceTime-gesprekken kun je kiezen uit verschillende Animoji’s en Memoji’s
139105

Augmented Reality

ARKIT krijgt een grote upgrade naar versie 2.0. Het platform van Apple heeft als vernieuwing dat je meerdere apparaten aan elkaar kunt koppelen. Voor meer informatie over Augmented Reality, kun je de .

Schermtijd

Door een handige tool krijg je meer inzicht in de tijd die je aan apps en websites besteedt. Je ziet per dag, week of maand hoe vaak je de iPhone heb gebruikt. Hierdoor hoopt Apple dat mensen meer controle krijgen. Je kunt bijvoorbeeld limieten vastleggen voor de tijd dat je met een specifieke app bezig bent.
Met de instelling Device-vrije tijd, kun je apps en meldingen op bepaalde tijdstippen blokkeren. Jij bepaalt welke apps dit zijn en wanneer je die blokkeert, bijvoorbeeld ’s nachts.

Siri

Siri Shortcuts is een nieuwe belangrijke functie. Je laat meerdere acties achter elkaar uitvoeren, die je kunt activeren met een spraakopdracht. Zeg je bijvoorbeeld 'Ik ga naar huis', dan berekent Siri je reistijd en verwachte aankomsttijd. Je kunt zelf instellen naar wie Siri een bericht stuurt met jouw gegevens.
Daarnaast kan Siri suggesties geven om bijvoorbeeld je oma te feliciteren als ze bijna jarig is. Of om je telefoon op Niet Storen te zetten als je een avondje naar de bioscoop heb gepland.

139106

Foto's-App

Apple heeft de Foto’s-App ook van een update voorzien. De zoekfunctie van de app is verbeterd met zoeksuggesties, die staan in het Voor Jou-tabblad. Daarnaast kun je voortaan specifiek naar bijvoorbeeld ‘katten’ zoeken. De app zoekt vervolgens door persoon- en objectherkenning bijpassende foto’s. Dankzij de update ondersteunen de iPhone en iPad ook het bewerken van RAW-afbeeldingen in Foto’s.
Drie andere leuke toevoegingen zijn filters, teksteffecten en vormen. De teksteffecten en vormen zijn te gebruiken voor foto’s. Zo kun je tekstballonnen of vormen zoals sterren, harten en pijlen toevoegen.

Camera

Portretfoto’s zien er het beste uit met de juiste belichting. Wanneer de camera een persoon in beeld ziet, wordt er dankzij de update een masker gemaakt om de persoon op een subtiele manier te scheiden van de achtergrond.
139107

Tips van Apple

Apple gaf zelf als tip mee: weet zeker dat je je Apple ID kunt onthouden, omdat je dit na de update moet gebruiken. Daarnaast is het ook handig om te zorgen voor voldoende opslag.
Wil je daarnaast zeker zijn dat je niets kwijtraakt? Dan is het verstandig om een reservekopie te maken.
Apple liet via Twitter weten welke apparaten de iOS 12 update ondersteunen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties