10 vragen aan Vincent Bouritius oftewel DavincstyleGames

Article
zondag, 30 juli 2023 om 9:00
vincentf1690297305
Wat gebeurt er als je van games, pretparken en films houdt? Ontmoet Vincent Bouritius, oftewel DavincstyleGames. We stelden hem 10 vragen!
XGN: Hoe is het met je?
"Ik mag niet klagen en alles gaat helemaal prima! Natuurlijk heb je wel eens zijn up's en downs, maar dat zorgt voor variatie en uitdaging!"
XGN: Je houdt van pretparken, gamen en films, als je nou echt moest kiezen, waar ga je dan de rest van je leven mee verder?
"Lastige vraag als je bijna dagelijks bezig bent met alle drie... Pretparken bezoeken zou ik nog eventueel in gamen kunnen veranderen en tegenwoordig lijken de games net op films! Keuze heb ik toch sneller gemaakt dan ik had gedacht!"
XGN: Ik weet dat je van horrorgames houdt. Welke game vind je het meest scary die je ooit gespeeld hebt en waarom?
"De laatste game waarbij ik tijdens een livestream bijna het spel had gestopt was Resident Evil Village met de baby die achter mij aan kwam kruipen, verschrikkelijk. Soms heb ik ook de rillingen over mijn rug lopen bij games als Phasmophobia, maar bijvoorbeeld ook Little Nightmares."
"Vroeger maakte Outlast en The Evil Within enorm veel indruk op mij waardoor je bepaalde momenten of gameplayscènes niet meer vergeet. Ik heb zoveel horrorgames gespeeld dat ik me niet meer kan herinneren waar ik echt een gat in het plafond heb gesprongen haha!"
hogwarts legacy hippogryphf1675675091
Zijn er eigenlijk ook pretparkattracties waar je jezelf voor op moet peppen om erin te mogen?
"Ik vind het nog altijd spannend om spookhuizen in te gaan, maar vooral de grote achtbanen. Je weet nooit wat je kan verwachten en nog altijd kan ik vrij zenuwachtig worden, maar het neigt meer naar nieuwsgierigheid. Er was eens een achtbaan in Skyline Park genaamd Sky Wheel. Ik heb de hele rit geen woord gezegd en ik was er klaar mee na 1 ritje."
Ook kan ik mijzelf nog een heel eng moment herinneren in Billybird park met een klimparkour. Vincent en hoogtevrees gaan niet samen maar als je eenmaal gaat móét je het parkour afmaken. Met knikkende knietjes heb ik dit weten te doorstaan en ook wel door de camera voor opnames."
XGN: Welke game is tot dusver echt de verrassing van het jaar voor jou?
"Hogwarts Legacy gaf mij een paar tranen bij het intro toen het kasteel verscheen vanuit het bos. Ik heb niet vaak dat een game mij lichtelijk laat janken maar door middel van jeugdherinneringen aan Harry Potter, maar vooral de muziek kwam er even een emotioneel moment voorbij, I guess?"
Dead Island 2 ben ik ook heerlijk enthousiast over omdat ik daar al jaren op heb gewacht en het spel gewoon als een echte Dead Island aanvoelt. Het is verfrissend en voelt als nieuw aan en ook met het speciale gore systeem in de zombies, waarbij je dus ALLES, letterlijk al het vlees van een zombie kan afslaan, maakt het echt spectaculair!"
XGN: Ik weet dat je wel eens een klein rolletje in een film hebt gehad. Waar zou je nou wel eens een grote(re) rol in willen hebben en waarom?
Ik ben zelf geen acteur maar kan mijzelf wel goed verplaatsen in bepaalde rollen of gebeurtenissen. Als ik ooit een rol moet spelen in een grotere film zou ik het liefst met zo weinig mogelijk tekst een grappig of opvallend typetje willen spelen. Uiteraard in een leuke comedy of misschien dat een horror ook zal passen? Waarom? Het lijkt mij een uitdaging!"
XGN: Denk je dat er ooit een einde komt aan bioscopen zoals er ook geen videotheken meer zijn?
"Sinds de stakingen van de Writers Guild of America ben ik wel een beetje bang dat er op dit moment een aantal films een delay krijgen, dat is jammer. Ik verwacht niet dat bioscopen gaan stoppen, want er zijn er genoeg zoals Pathé, Vue, Kinepolis en dan heb ik nog niet eens de kleinere bioscopen!"
XGN: Op welke streamingdiensten heb jij allemaal een abonnement?
"Netflix, Amazon Prime, Disney+ en natuurlijk mijn eigen Twitchkanaal haha!"
starfield header hdf1687513667
XGN: Wat is dé game om naar uit te kijken volgens jou?
"Ik denk en HOOP dat Starfield van Bethesda hetzelfde avontuur gaat bieden wat ik heb beleefd met Fallout 3 & 4 en de Elder Scrolls-serie. Uren aan gameplay, uren aan ontdekkingen en uiteraard een uitgebreid levelsysteem met een hoop extra functies! Misschien game van het jaar? Laten we duimen! Ik meld ook nog even Fable, dat is natuurlijk ook echt wel mijn jeugd geweest!'
XGN: Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
"Ik hoop in goede gezondheid, dat staat eigenlijk wel helemaal bovenaan. Dat ik nog evenveel plezier heb in het maken van content en streams en dat ik eindelijk eens een paar games heb uitgespeeld die al jaren geïnstalleerd staan..."