De beste oortjes in de eerste helft van 2023

Article
zaterdag, 29 juli 2023 om 17:00
sony wf 1000xm4f1660229944
Zijn jouw oortjes aan vervanging toe, maar heb je geen zin om uren door de verschillende webshops te scrollen op zoek naar de perfecte vervanger? Dan heb je geluk, want wij hebben de beste oortjes tot nu toe voor je uitgezocht.
Menig muziekliefhebber zal niet verbaasd zijn om oortjes van Sony op de lijst te zien. De Sony WF-1000XM4 blinken er op ieder vlak uit. Uitstekende geluidskwaliteit en noise cancelling, comfortabel, de langste batterijduur op dit lijstje met 8 uur en draadloos opladen: deze oortjes hebben het allemaal. Bovendien kun je in de bijbehorende app van Sony een pasvormtest doen, waarmee je de ideale maat oordopjes kunt vinden zodat de oortjes nóg lekkerder zitten.
Wil je nóg betere noise cancelling, dan zijn de Bose QuietComfort II de beste oortjes voor jou. Deze oortjes maken gebruik van Bose CustomTune technologie, waardoor je de noise cancelling en audioprestatie aan kunt passen naar je eigen oren en kunt genieten van gepersonaliseerd geluid en de beste noise cancelling. Bang om door de noise cancelling belangrijke geluiden uit je omgeving, zoals de treinomroeper, niet te horen? Geen paniek: schakel de Aware modus in en er ontstaat een goede balans tussen je muziek en omgevingsgeluid, waardoor je nog steeds je muziek goed hoort, maar geen belangrijke informatie mist.
Wie een iPhone heeft, heeft ze misschien al: de Apple AirPods Pro 2. Deze oortjes zijn een verbetering van de oorspronkelijke AirPods: hogere geluidskwaliteit, betere noise cancelling en een stabielere verbinding. Net als de eerste generatie hebben de AirPods Pro 2 actieve ruisonderdrukking, maar met de adaptieve transparantiemodus kun je ook harde geluiden om je heen verminderen. Daarnaast hebben de AirPods Pro 2 spatial audio, wat zorgt voor ruimtelijk geluid bij het kijken van films en series op je iPhone.

De beste oortjes voor tijdens het sporten

Zoek je juist naar oortjes voor tijdens het sporten, dan zijn de Beats Fit Pro je beste optie. Net als de andere oortjes op dit lijstje zijn de Beats Fit Pro noise cancelling, maar door de oorclip op beide oortjes blijven ze ook stevig zitten én kunnen ze prima tegen zweet en lichte regen. Ideaal voor tijdens het sporten dus. Doordat Beats overgenomen is door Apple, hebben ook de Beats Fit Pro spatial audio.
De goedkoopste oortjes op ons lijstje, maar zeker niet de minste, zijn de Samsung Galaxy Buds 2 Pro. Hoewel de oortjes geen oorclips hebben zoals de bovengenoemde Beats Fit Pro, zijn ook de Samsung Galaxy Buds 2 handig voor het sporten. Dit komt doordat de oortjes waterdicht zijn, wat betekent dat je ze zelfs makkelijk onder de kraan kunt schoonmaken na je work-out. Belangrijk om te weten is dat de oortjes niet handig zijn wanneer je een iPhone hebt, doordat de bijbehorende app waarmee je toegang krijgt tot alle functies alleen werkt op Android.