Instagram hack - Tips om je account te beveiligen

  Er worden momenteel veel mensen gehackt op Instagram. Deze hacks lijken te komen uit Rusland. Bij de hack wordt het e-mailadres van gebruikers gewijzigd en zijn users machteloos. Wij hebben enkele tips tegen een Instagram hack om je account te beveiligen.

  2 staps verificatie

  Mocht iemand proberen in te loggen op je Instagram account en de 2 staps verificatie staat aan, dan zal je een SMS krijgen met daarin een code om te checken of jij wil inloggen. Mocht je niet proberen in te loggen, dan weet je dus meteen dat iemand geprobeerd heeft om je account te gebruiken.

  Mocht je de code niet via SMS kunnen ontvangen, dan zijn er vijf codes die je ook in kan vullen. Deze staan in je account bij het menu van de 2 staps verificatie.

  Log uit op gedeelde apparaten

  Uitloggen op apparaten die je met andere mensen deelt klinkt logisch, maar is net zoals een sterk wachtwoord hebben toch erg belangrijk. De personen mag je dan misschien wel vertrouwen, maar dat betekent niet dat het apparaat zelf veilig is. Hier kunnen namelijk ongemerkt virussen op gedownload worden en dan zit niet alleen je vriend of vriendin met de gebakken peren, maar jij ook.

  Log daarom altijd uit op andere apparaten, behalve je eigen telefoon of laptop etc. Vergeet ook niet om het ‘onthoud mij’ vakje open te laten staan zodat je niet automatisch ingelogd blijft. Soms kan een apparaat vragen of deze het wachtwoord moet onthouden. Mocht dit niet je eigen apparaat zijn, dan kan je dit beter niet doen.

  Gebruik een sterk wachtwoord

  Het is een heel simpele tip, maar verdomd effectief. Er worden namelijk vaker wachtwoorden gehackt met bijvoorbeeld speciale programma’s die simpele codes kunnen ontdekken. Gebruik een sterk wachtwoord met bijvoorbeeld hoofdletters, cijfers en andere initialen.

  Volgens Instagram is het handig als een wachtwoord aan de volgende eisen voldoet: minimaal zes cijfers, letters en leestekens zoals ! of &. Ook is het handig als het wachtwoord nog niet eerder is gebruikt voor bijvoorbeeld andere apps.

  Beheer apps die toegang hebben

  Gebruikers van Instagram kunnen instellen welke apps zij toegang willen geven tot hun Instagram account. Dit doet bijvoorbeeld Facebook ook wanneer je ergens inlogt via de dienst. Dan kom je in Facebook terecht en vraagt hoeveel toegang de app tot jouw account mag krijgen. Als je niet uitkijkt, kan je zomaar toestemming geven om dingen te laten plaatsen op jouw account.

  Mocht jou dit dus overkomen, dan hoef je niet per se gehackt te zijn. Vaak wordt je dan zelf uitgelogd in de app dus dan is het ook meteen te merken. Waarschijnlijk heb je dan zonder het door te hebben toestemming gegeven aan een app.

  Verifieer je e-mail account

  Veel van ons gebruiken Instagram al een tijdje, zorg er dus voor dat je e-mail account up-to-date is. Mocht er iemand proberen in te loggen in je account doordat diegene je wachtwoord weet, dan is dit via je e-mailadres te veranderen.

  Mocht je dus een oud e-mailadres hebben en zoiets gebeurt, dan sta je met een mond vol tanden. Hier komen de andere middelen om je account mee te beschermen van pas zoals de 2 staps verificatie, maar mocht je dit ook niet geactiveerd hebben, dan heb je een probleem.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.