Divinity Original Sin 2 Definitive Edition release - 5 dingen die je moet weten

Article
zondag, 19 augustus 2018 om 11:15
xgn google image
Divinity Original Sin 2 is alweer een jaar beschikbaar voor pc gebruikers, maar voor consolespelers is het ook bijna een feit. Eind augustus mogen zij aan de slag met de Divinity Original Sin 2 Definitive Edition release. Dan komt de RPG uit voor PlayStation 4 en Xbox One Wij vertellen je wat je over de game moet weten!
Ontwikkelaar Larian Studios bracht met Divinity Original Sin 2 een dijk van een RPG naar ons. Eentje die zó diepgaand en uitgebreid was dat de game al snel bekroond werd tot één van de beste RPG’s van dat moment. En die game komt eind deze maand naar consoles in een nieuw jasje met allerlei nieuws om van te smullen.

30 uur aan nieuwe content

De originele game bevatte al ruim 50 uur aan verhaallijn in het hoofdverhaal, waarbij spelers die tot het gaatje gaan nog eens dik 60 uur op mochten tellen. In deze versie zal in die content het nodige veranderd zijn. Met als voornaamste wijziging Act 3. Larian heeft aangegeven dat alleen al in dit hoofdstuk ruim 30 uur aan nieuwe content te vinden zal zijn.
Deze content zal bestaan uit gewijzigde gesprekken, maar ook compleet nieuwe gebeurtenissen die met name voor spelers die met de Beast klasse spelen. Ook voor spelers met een karakter in een andere klasse zijn de nodige wijzigingen aangebracht. Deze nieuwe content zal de game ook voor bekende spelers aan doen voelen als een hele nieuwe game, terwijl deze voor nieuwe spelers alleen maar toegankelijker is gemaakt. Voor hen is er bijvoorbeeld een uitgebreide tutorial beschikbaar.
De game is bovendien helemaal in je eentje te spelen, maar je kunt ook met maximaal vier spelers tegelijkertijd op pad gaan. Er is in de multiplayer modus rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad van de game. Deze zal zich aanpassen aan het aantal spelers. Het mooie is dat de dingen die je vindt in multiplayer games ook vele malen beter zijn.
137178

Diepgaande karakterontwikkeling

Sommige RPG’s kennen een behoorlijk aantal mogelijkheden om je karakter aan te passen. In Divinity Original Sin 2 is dit niet anders. De game kent om te beginnen zes unieke karakters die je helemaal naar eigen wens aan kunt passen. Je kunt je karakter een van de vele klassen zoals Battlemage, Enchanter, Fighter, Knight of Rogue toekennen en deze klasse dan op wel heel veel manieren uitbouwen.
Er zijn namelijk ruim 200 skills beschikbaar waarmee je je karakter echt uniek kunt maken. Daarbij kent de game een behoorlijk aantal wapens en een flinke berg uitrusting die je kunt gebruiken om jezelf sterker te maken. Maar niet alles voor iedere klasse beschikbaar. Zo kan een Shadowblade niet al te zware harnassen aan en zul je niet snel een Ranger met een enorm zwaard zien lopen.
137179

Boordevol nieuwe achtergrond informatie

Divinity Original Sin 2 was al rijkelijk bezaaid met achtergrondinformatie over de wereld, vijanden en dergelijke, maar in deze nieuwe versie zullen spelers veel nieuwe dingen kunnen ontdekken. Larian heeft namelijk tonnen aan nieuwe lore in de game verstopt. Deze lore is te vinden in allerlei vormen, zoals voorwerpen in de wereld en geschriften die je wat vertellen over het verleden van die plek.
Vooral voor mensen die alle hoekjes en gaatjes afzoeken is dit een interessante wijziging ten opzichte van het origineel. Zij kunnen nu namelijk weer met een verse blik de wereld van Rivellon gaan ontdekken met al haar moois. Bij deze nieuwe lore hoort ook een herschreven journaal voor de echte fan van een diepgaande game.
137180

Aanpasbare moeilijkheidsgraad

In de originele versie van Divinity startte je de game op en ging je spelen. Een aanpasbare moeilijkheidsgraad kende het verhaal niet. In de Definitive Edition bestaat deze optie wel. Deze optie maakt de game geschikt voor iedereen.
Hou je van een flnke uitdaging? Dan kun je de moeilijkheidsgraad omhoog schroeven. Ben je daarentegen meer van een beetje rondzoeken en wil je gewoon van een goed verhaal genieten zonder dat het zweet op je voorhoofd staat? Dan kun je voor een optie kiezen waarbij de gevechten wat minder uitdagend zijn.
137181

Compleet opgepoetst voor consoles

Divinity Original Sin 2 is natuurlijk een game die ruim een jaar geleden uitkwam. En dus moest er meer gebeuren voor deze Definitive Edition dan een (enorme)berg nieuwe content. Larian snapt dat goed en heeft de game compleet opgepoetst zodat deze op de console nog meer schittert.
De game ondersteunt op de consoles bijvoorbeeld de 4K resolutie met HDR, waardoor alles nog net even iets gelikter overkomt dan het origineel. Daarbij springen de kleuren en de details straks van je scherm af!

Divinity Original Sin 2 Definitive Edition release is al heel snel

De Divinity Original Sin 2 Definitive Edition release zal op 31 augustus zijn. De game komt dan uit voor PlayStation 4 en Xbox One. Voor meer informatie rondom de game kun je op onze gamepagina terecht

Populair Nieuws