6 toffe Injustice 2 features - Fighting game meets RPG

  De nieuwe vechtgame uit de Injustice serie van ontwikkelaar NetherRealm Studios komt op 18 mei uit voor de PS4, Xbox One en PC. In deze special geven wij een overzicht van zes toffe Injustice 2 features, waarvan sommige voor het eerst te zien zijn.

  XGN.nl ging langs bij Warner Bros. in Amsterdam voor een hands-on met Injustice 2 en een interview met de designer van de game, Derek Kirtzic. Wij hebben een goede indruk gekregen van deze nieuwe vechtgame van NetherRealm en we willen jullie graag laten weten welke features jullie kunnen verwachten in Injustice 2. Naast een aantal nieuwe features keert er ook een aantal bekende features uit Injustice Gods Among Us terug.

  6. RPG Systeem

  De belangrijkste nieuwe Injustice 2 feature is het RPG systeem waarmee je uitrusting en abilities voor je personages kan verzamelen. In het zogenaamde Gear System heeft elk personage vier verschillende stats: Strength, Defense, Health en Abilities. Daarnaast heeft elke superheld of -schurk nu vijf plaatsen waar items op kunnen worden geplaatst: het hoofd, torso, benen, armen en een accessoire dat voor elk personage verschillend is. Voor elke plek zijn er items in drie verschillende klassen die oplopend zijn in zeldzaamheid.

  Je kunt Gear items verzamelen door Motherboxes te openen en door gevechten te winnen. Na elk gevecht worden er random items gedropt en Motherboxes kun je verdienen in de Multiverse modus of je kunt ze kopen met de in-game credits. Er zijn vijf verschillende klassen Motherboxes, waarvan de beste de meeste en de zeldzaamste items bevatten.

  Door je personage met betere items uit te rusten worden zijn of haar stats verhoogd en word je dus steeds beter. Er zijn ook sets van vijf Gear items en als je er een compleet hebt krijgt je personage een augment. Hiermee kun je nieuwe speciale moves doen, een stat boost in een match krijgen of extra beloningen verdienen na een match. Catwoman heeft bijvoorbeeld een set die haar een gezondheidsboost geeft tijdens matches.

  "Als je een bepaalde Gear set draagt en daarnaast tijdens het gevecht aan bepaalde vereisten voldoet, krijg je een augment voor tijdens het gevecht. Dit soort bonussen komen vooral voor in Multiverse events, niet voor tournooi gameplay." aldus Kirtzic.

  Gear en Moves

  Sommige zeldzame items kunnen er ook voor zorgen dat je een nieuwe speciale move uit kan voeren. De Gear items geven je personage ook een andere look, maar je kunt nog verder gaan hierin door de shaders aan te passen. Dit zijn verschillende kleurencombinaties die je voor elk personage apart aan kunt passen.

  Een van de nieuwe Injustice 2 features is dat je ook abilities voor je favoriete personage kan verzamelen. Batman heeft bijvoorbeeld een aantal variaties van aanvallen met zijn Batarangs die je per match kunt aanpassen. Ook is er een XP systeem waardoor je je personages tot en met level 20 kunt verbeteren, waardoor de stats verhoogd worden.

  Als je een Gear item hebt dat er mooi uitziet maar slecht stats heeft, kun je dat item 'Rerollen'. Dit houdt in dat je willekeurige nieuwe stats krijgt voor je item. Ook kun je een item transformeren, wat betekent dat je de stats van het ene item overdraagt naar een andere. Er zijn dus genoeg opties om ervoor te zorgen dat je altijd de mooiste en ook de beste Gear items hebt.

  5. Speciale moves

  Net als in Injustice Gods Among Us heb je in Injustice 2 weer de speciale Super Moves, hiermee kun je tegenstander enorm veel schade toedoen. De Super Moves zijn voor elk personage verschillend en worden tijdens het vechten opgeladen. De Super Moves zijn wederom compleet over de top en je kunt het gevecht hiermee in een klap jouw kant op trekken. In de video hierboven is de Super Move van Flash te zien, waarin hij zijn tegenstander rennend terug de tijd in neemt om hem tegen een T-Rex aan te smijten.

  Daarnaast keren het trait en clash systeem terug als Injustice 2 features. Elk personage heeft ook een eigen trait die de speelstijl van dat karakter complimenteert. Ook deze wordt tijdens elk gevecht opgeladen en door het te activeren ben je net even wat sterker, sneller of kun je langere combinaties maken. Een clash kan op sommige momenten in een gevecht worden ingezet en op dat moment moet je ervoor zorgen dat je de goede toetsencombinatie indrukt zodat je de clash wint en schade toedoet aan je tegenstander.

  Een van de tofste Injustice 2 features vinden wij de stage transitions. Deze transitions kunnen op bepaalde plekken in elk level worden ingeschakeld en zorgen ervoor dat het strijdveld zich verplaatst. Je kunt je tegenstander in een bepaald level bijvoorbeeld door de muur heen gooien en verder gaan met vechten op straat. Als je weer terug wilt kun je hem een metro in gooien en dan beland je weer in het gebouw.

  4. Multiverse modus

  Een andere nieuwe Injustice 2 feature is de Multiverse modus, die vergelijkbaar is met de Living Towers modus uit Mortal Kombat X. De Multiverse modus bevat een aantal planeten waarop je meerdere uitdagingen en missies kunt voltooien. De planeten worden om de drie uur of om de dag ververst en daardoor heb je dus altijd een nieuwe planeet, uitdaging of missie om te voltooien. De uitdagingen worden steeds moeilijker, maar de beloningen die je kunt verdienen worden ook steeds beter.

  Gevechten in de Multiverse modus hebben modifiers die het spelverloop beïnvloeden. Een voorbeeld hiervan is dat beide personages meer schade toerichten als hun gezondheid laag is. Voor elke uitdaging, missie en eindbaas die je voltooit krijg je natuurlijk beloningen. Deze beloningen kunnen bestaan uit Motherboxes, Gear items, in-game credits en andere handige dingen.

  Sommige planeten en uitdagingen kunnen maar met een personage gespeeld worden. Door dit te doen kun je speciaal voor dit karakter Gear items verzamelen. Dit is dus een goede manier om je favoriete personage te verbeteren en het levert je ook nog eens ervaring met zijn of haar speelstijl op. Kirtzic zei hierover het volgende:

  "In de Multiverse modus heb je bijvoorbeeld een Wonder Woman planeet waarop je met Wonder Woman speelt en de hele tijd Gear voor haar verdiend. Er zijn altijd twee van dit soort planeten beschikbaar en ze worden om de drie dagen verwisseld." aldus Kirtzic.

  3. Online modus

  Vanwege het nieuwe RPG-systeem zijn er veel vragen over de online modus in Injustice 2. Voorheen was het namelijk niet mogelijk om je personages te verbeteren en dit zou van invloed kunnen zijn op de balans in online matches. Daarom heeft NeatherRealm in Injustice 2 de Ranked online modus geïntroduceerd. Door deze modus kun je al je Gear items aanhouden, maar krijg je verder geen hogere stats door je items.

  "In Ranked matches kun je welke Gear dan ook dragen, maar het heeft alleen cosmetische effecten. Je basis stats blijven dan hetzelfde. Gear heeft geen invloed op de Ranked matches, behalve op hoe je personage eruitziet." legt Kirtzic uit.

  In Player matches worden de basis stats van spelers van verschillende levels even hoog gemaakt zodat ze aan elkaar gewaagd zijn. Alleen de Gear items zijn dan nog van invloed op de match en de levens van de personages dus niet. In deze modus kunnen spelers vervolgens kiezen om Gear wel of niet van invloed te laten zijn op die basis stats. Op die manier kun je zelf bepalen of de voortgang in het spel van elke speler van invloed is op de online gevechten.

  Guilds

  Een van de nieuwe Injustice 2 features zijn de Guilds in de online modus. Je kunt een Guild opstarten met je vrienden of lid worden van een al bestaande Guild. Elke Guild kan maximaal uit 50 spelers bestaan en heeft een eigen Guild pagina. Op de Guild pagina kun je je vrienden bijvoorbeeld laten weten over je nieuwe Gear item en een foto ervan delen met je medespelers uit je Guild.

  Er is ook een Guild Multiverse in Injustice 2 waarmee je samen met je vrienden als Guild de planeten, uitdagingen en evenementen apart van elkaar kunt voltooien. De eindbazen in dit Guild Multiverse kun je wel tegelijk online spelen met maximaal twee anderen. Tijdens zo'n gevecht assisteert de ene speler de ander en als er een doodgaat draaien de rollen om. Op deze manier kun je elkaar helpen met aanvallen of juist door gezondheid of gear aan je vriend te geven.

  "Jij begint eerst met vechten en ik assisteer jou terwijl je vecht. Als jij doodgaat, begin ik met spelen en assisteer jij mij. De assists zijn enorm cool en je kunt elkaar ook levens of armor geven." legt Kirtzic uit.

  2. Personages

  Injustice 2 bevat een aantal nieuwe personages ten opzichte van zijn voorganger Injustice Gods Among Us. Er zijn 19 personages die wel in Injustice 2 zitten, maar niet in de voorganger âââ. De bekendste van deze nieuwe personages zijn Brainiac, Robin en Sub-Zero uit de Mortal Kombat franchise. De personages zijn gekozen op basis van hun mogelijke plek in het verhaal, vechtstijl en populariteit.

  Sommige personages uit Injustice 2 hebben een Premier Skin die hun uiterlijk compleet transformeert. Zo kun je van Flash de Reverse-Flash maken en kun je Supergirl in Power Girl veranderen. De stats, Gear items en abilities van de personages veranderen niet als je een Premier Skin gebruikt. Premier Skins kun je krijgen als willekeurige drop na een gevecht, uit een Diamond Motherbox, door Source Crystals te spenderen of door de Ultimate Edition van Injustice 2 te halen.

  "Als je de Flash hebt en je het Reverse Flash materiaal voor hem gebruikt, verandert hij in Reverse Flash. Dit is een visuele verandering, alle stats en gear blijven gewoon hetzelfde." zegt Kirtzic.

  Bepaalde personages zijn alleen verkrijgbaar als pre-order bonus of bij de Deluxe en Ultimate edities van Injustice 2. Darkseid is bijvoorbeeld onderdeel van de pre-order bonus. Red Hood, Starfire en Sub-Zero zijn onderdeel van de eerste DLC, Fighter Pack 1, die is inbegrepen bij zowel de Digital Deluxe als de Ultimate versie van de game. De Ultimate Edition bevat daarnaast nog zes andere personages, maar deze zijn nog niet bekendgemaakt.

  1. Mobiele game

  Injustice 2 komt op 18 mei uit voor de PS4, Xbox One en PC, maar de mobiele versie van de game is al uit. In deze mobiele game kun je net als in de console versie met je favoriete superhelden en -schurken tegen elkaar vechten. Deze Injustice 2 app is meer een stand-alone game dan een companion app voor de console versie, maar er zijn wel een aantal features waarmee de twee aan elkaar gekoppeld worden.

  Een van de toffe Injustice 2 features is dat je door de mobiele versie te spelen verschillende Gear items kunt winnen die je dan weer in de console versie van de game kunt gebruiken om je personages aan te passen. De mobiele game bevat dezelfde verhaalmodus als de console game. De personages in de mobiele game moet je helaas wel apart verontgrendelen en dit staat dus los van de personages die je in de console versie van de game kunt gebruiken.

  "Het belangrijkste companion app aspect van de Injustice 2 mobiele game is dat je Gear kunt ontgrendelen voor de console of PC versie van de game." aldus Kirtzic.

  Deze mobiele versie van Injustice 2 is dus zowel interessant voor mensen die de game wel hebben als mensen die game nog moeten halen. Je kunt hem dus apart gebruiken van de console versie, maar je zult dan geen Gear items kunnen ontgrendelen en overzetten. De mobiele versie van Injustice 2 is al te vinden in de Google Play Store en in iTunes en is dus vanaf 11 mei te downloaden.

  Injustice 2

  Verkijgbaar vanaf 18 may 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.