Indietitels op PlayStation 4: Res0gun

Article
donderdag, 24 oktober 2013 om 17:00
xgn google image
De lijst met launchtitels voor de PlayStation 4 krimpt, nu Driveclub is doorgeschoven. Een launchtitel die nog niet is doorgeschoven, is de indietitel Res0gun. Tijd om eens beter te kijken naar deze shoot 'em up titel die op de PlayStation 4 en PS Vita uitkomt.
Res0gun ziet eruit als een ware shoot 'em up: chaotisch op het scherm met veel verschillende kleuren die het palet vormen. De kleuren groen, paars en blauw vormen geen uitzondering. De game ziet er in ieder geval ongelooflijk futuristisch uit. Dat sluit dan ook naadloos aan bij het verhaal van de game. Niet dat dat belangrijk is, maar het is wel aanwezig. In Res0gun worden er namelijk koloniën aangevallen door aliens. Om de laatste overlevenden te redden moet je in diverse levels werkelijk alles overhoop knallen. Schieten, schieten, schieten luidt de taak.
En knallen maar!
Hiervoor kun je gebruikmaken van lasers, raketten, ruimteschepen en bommen. In een trailer was al te bewonderen hoeveel vijanden er op je afkomen en dat je de hele tijd maar door moet knallen, omdat je anders zelf het loodje zult leggen. En ook was te zien hoe je op een gegeven moment in Overdrive kan raken waarmee je nog sneller allerlei vijanden op het scherm kunt stoppen. Hoe Res0gun speelt is nog even de vraag. Enerzijds ziet het er een tikkeltje chaotisch uit, anderzijds hoort dat zo bij dit soort spellen en belooft de gameplay in ieder geval zeer verslavend te worden.
Diverse opties
De game oogt mooi en draait op 60 frames per seconde. Res0gun zal twee modi hebben om te spelen: Arcade en Endless. Scores die gehaald worden komen op leaderboards te staan en die kunnen online weer vergeleken worden. Tevens zal de game een co-op bevatten en diverse moeilijkheidsgraden. Voor iedereen zit er dus wel iets bij.
Finse Housemarque
De game wordt ontwikkeld door het Finse Housemarque, niet de minste naam in de game-industrie. Eerder maakt het bedrijf bijvoorbeeld Dead Nation en Outland. Die laatste verscheen in 2011 op de Xbox 360 en PlayStation 3 en kreeg van ons een 8 in de recensie. De game was ontzettend pittig, zeker de co-op met twee personen was bijna niet te doen. Menig mens heeft daardoor zelfs de eindbaas gelaten voor wat het was. Outland kende een enorm toffe uitstraling en Housemarque weet daarmee keer op keer een eigen stempel op haar games te drukken. Zo zit Outland vol met blauwe en rode kleuren en moet de speler daar steeds tussen wisselen. Onze Tom schreef destijds in zijn recensie het volgende:
Van geheel andere orde was Dead Nation uit 2010, een zombiegame. Ook dit speel kreeg een hoog cijfer in onze recensie, namelijk een 8,5. Het tofste uit deze game is zonde twijfel de co-op modus: al knallende met twee man zombies overhoop schieten is niet verkeerd.
Oogt verslavend
Housemarque is een enorm goede ontwikkelaar die naast de genoemde spellen nog andere goede titels op de markt heeft gebracht. Kwaliteit staat duidelijk voorop. En doordat de ontwikkelaar al zoveel goede games heeft afgeleverd, lijkt het er dan ook op dat de PlayStation 4 een goede launchtitel kan verwachten. Eén vol van actie die plezier gaat bieden aan twee personen. De eerste beelden zien eruit als een game die verslavende gameplay gaat aanbieden. Niet geheel onaardig is bovendien dat de game gratis naar de PlayStation 4 wordt gebracht.