Indies onder de loep: Unravel 2 en A Hero and a Garden

  Regelmatig spelen wij op de redactie leuke of minder leuke indies. Daar maken we jullie graag deelgenoot van. Lees hier welke indies wij deze week hebben gespeeld.

  Gespeeld: Unravel 2

  Platformen: Nintendo Switch, verscheen eerder al op MS Windows, Xbox One en PlayStation 4
  Genre: Puzzle-platformer
  Mening: Unravel 2 is een enorm verslavend prachtig puzzel-platform spel waarin samenwerken de sleutel tot succes is. Met twee wollen poppetjes die met een draad aan elkaar verbonden zitten spring en slinger je door verschillende levels. Ik heb dit spel gespeeld met mijn vriendin tijdens een regenachtig weekend en al gauw konden we maar niet meer stoppen met spelen.

  Pro: De besturing en slinger mechanics zijn super slim en simpel om op te pakken.
  Con: Het spel is niet zo denderend lang, maar wat mij betreft precies lang genoeg om leuk te blijven. En voor wie nog meer wil zijn er nog zo’n zestien challenges om in te duiken.
  Prijs: M’n vriendin kocht het spel voor 7,49 tijdens een e-shop kortings actie! Nu is het spel weer 29,99, en dat is wel wat duur helaas…

  Redacteur: Koen Van Rijsoort

  A Hero and a Garden

  Platformen: Android, iOS, Nintendo Switch, PC, Xbox One en PlayStation 4
  Genre: Visual Novel, Clicker
  Mening: A Hero and a Garden is een vrij simplistisch spel. Het verhaal is vreemd, maar wel weer origineel. Jij, de held, bestormt een toren waar volgens de verhalen een prinses door een heks gevangen gehouden wordt. Je verslaat monsters, vernielt alles in je weg en... raakt bewusteloos. Je wordt wakker in de toren en wordt verantwoordelijk gehouden voor alle schade die je aangericht hebt. Die schuld zal je moeten inlossen door struiken te planten en de bessen te plukken, die je weer aan de monsters kan verkopen. Klinkt nogal simplistisch, en dat is het ook.

  Het plukken van de bessen is een kwestie van regelmatig de juiste knoppen indrukken en heb je voldoende bessen, dan krijg je een volgend stukje van het verhaal te zien. Grappig voor even, maar om daar nu een hele game omheen te maken.. De game kent meerdere eindes, dus voor de trophy-jagers is het ook nog zaak om tijdig een savefile te maken, anders mag je alles nog een keertje doen. Gelukkig duurt dat maximaal een half uurtje.

  Pro: Als time-waister doet hij het prima, snelle platinum trophy. Game is niet duur
  Con: Voor de spectaculaire actie of graphics hoef je het niet te doen, ook de gameplay is niks bijzonders. Misschien toch maar laten liggen?
  Prijs: 4,99 en helaas niet cross-buy met PS Vita.

  Redacteur: Chris Boers

  Unravel 2

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2018

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.