Indies onder de loep - Lost Wing, Max & The Book of Chaos, Shovel Knight

Article
zondag, 02 augustus 2020 om 16:00
lost wingf1595605876
Naast de grote games besteedt de redactie ook graag zijn tijd aan het spelen van indie-games. regelmatig lichten we er daar een paar van uit.

Gespeeld: Shovel Knight: King of Cards

Platformen: PC, Switch, PS4, Xbox One, PS3, PS Vita, Wii U, 3DS
Genre: Platformer
Mening: King of Cards is een mooie laatste toevoeging aan Shovel Knight: Treasure Trove. Goede controls en goed level design maken het een genot om de game te spelen. Bovendien heeft de game een leuk verhaal en uitmuntende muziek. Helaas heeft de game een strikte regel om maar één checkpoint per level te geven (twee als het een boss heeft). In de andere campaigns was het aantal checkpoints geheel afhankelijk van de lengte van het level en de moeilijkheid van de segmenten tussen de checkpoints.
De levels zijn hier korter, dus minder checkpoints is logisch, maar er is evengoed een aantal levels waarin ééntje extra geen kwaad had gekund. De laatste eindbazen zijn overigens gevoelsmatig veel moeilijker dan die van de andere campaigns. Daarnaast is er het kaartspel Joustus, dat vermakelijk is, maar ook enig deckbuilding vereist, zonder dat er makkelijk zichtbare tips zijn om een gebalanceerd deck samen te stellen. Gelukkig is het wel grotendeels optioneel.
Pro: Goede levels en controls, fantastische muziek
Con: Opvallende moeilijke laatste bosses, gebalanceerd Joustus deck moeilijk samen te stellen
Prijs: Platformafhankelijk
Redacteur: Marcus

Gespeeld: Max & The Book of Chaos

Platformen: PC/MAC, PS4, Switch en Xbox One
Genre: Arcade
Mening: Max gaat naar zomerschool in een oud kasteel. Daar vindt hij een mysterieus boek dat na opening chaos naar het kasteel brengt. Het is aan jou om de chaos in te dammen en je klasgenootjes te bevrijden.
Max is een 2D arcadeshooter, waarbij je op diverse locaties een reeks vijanden van bovenaf op je af krijgt, die je met jouw wapen kan verslaan. Ondertussen hangen je klasgenootjes inkooie naan het plafond. Die kan je verslaan door hun kooien stuk te schieten. Het verhaal is ouderwets flinterdun maar de gameplay prima in orde. De game is zeker niet makkelijk, met flinke spikes bij de bosses, maar dat hoort er helemaal bij. Niet uniek, speelt wel lekker weg.
Pro: graphics, controls en pacing
Con: bosses zijn ineens wel flink moeilijk, zelfs op 'easy'
Prijs: € 7,99 (tijdelijk 10% korting op Xbox en Switch)
Redacteur: Chris

Gespeeld: Lost Wing

Platformen: PC, PS4, Switch en Xbox One
Genre: racer/Arcade
Mening: Razendsnelle gameplay terwijl je met je racer/ruimteschip door een tunnel met hindernissen vliegt op zoek naar de hoogste score. Je moet hindernissen ontwijken of ze wegschieten. Daar heb je wel kogels voor nodig en die zijn spaarzaam. je kan meer kogels verzamelen door de turbo te gebruiken, met alle risico van dien. Hoe sneller je gaat, hoe meer risico uiteraard, maar ook hoe hoger je score is! Verlies je een vleugel, dan wordt je bewegingssnelheid beperkt, tot je die weer terug verovert. ideaal voor de fans van Ridge Racer en hen met ijzersterke reflexen.
Pro: graphics, controls en pacing
Con: Een ongelukje zit wel in een heel klein hoekje.
Prijs: € 7,99 (tijdelijk 10% korting op Switch)
Redacteur: Chris

Populair Nieuws