De tofste filmreferenties in Destroy All Humans!

Article
zondag, 02 augustus 2020 om 17:00
destroy all humans 2f1596118470
Destroy All Humans! is terug en belooft weer genoeg actie waarbij mensen het onderspit zullen delven. Dit gaat gepaard met een hele berg humor en de nodige filmreferenties. Wij zetten de tofste filmreferenties op een rijtje!
In Destroy All Humans! kun je aan de slag met de remake van de toffe game uit 2005 ben je op bezoek op aarde en wil je meer over het menselijke ras te weten komen. Dit doe je met het doel om de mensheid aan jouw voeten te werpen als slaven van het Furon ras. Tijdens je avontuur voltooi je verschillende missies waarin naast een gezonde portie humor de nodige filmreferenties verwerkt zitten. Hierbij hoort ook de geschrapte missie The Wrong Stuff die zich in Area 42, de parodie op Area 51, afspeelt. We beginnen met de namen van de missies zelf die al een rijke bron van referenties zijn voor de onderwerping van het menselijke ras.

Destination Earth!

Zo is de missie Destination Earth! Een referentie naar de gelijknamige film uit 1956. In de film, waarin marsmannetjes voor het eerst op aarde komen kent een gelijk plot als wat je in de eerste uren van de game meemaakt. Een marsmannetje wordt in die film naar aarde gestuurd om een betere bron van energie te vinden voor de limousine van zijn keizer. Daar maakt hij kennis met de mensen waar hij van walgt. De film kent een soortgelijk plot als de game. Hierin landen marsmannetjes namelijk voor het eerst op aarde
In Destroy All Humans! zien we ook een alien die op aarde op bezoek komt. Voor die alien loopt het niet zo goed af en dus kom jij in beeld. Jij gaat in de game niet op zoek naar energiebronnen, maar hebt een wat heftiger doel. Je wil de mensheid tot slaven maken, waardoor het Furon koninkrijk groter en machtiger wordt. Hiervoor moet je wel de nodige mensen uit de weg ruimen. Iets wat je met liefde doet, want je hebt vanaf de eerste minuut een hekel aan de aardse bewoners.
destroy all humans crashf1596118671

Indiana Jones and the Temple of Doom

De missie Televisions of Doom is de vijfde missie in Destroy All Humans! De missie is een duidelijke referentie naar Indiana Jones and the Temple of Doom, al heeft de missie zelf weinig te maken met de film. In Destroy All Humans! moet je namelijk aan de slag met de antennes van de mensen om ze een bijzondere boodschap van het moederschip te kunnen geven. Het doel is om de mensen onder controle te krijgen door ze simpelweg te hersenspoelen. Of die missie goed afloopt kun je zelf meemaken.
De missie zelf kent nog meer filmreferenties. Zo volg je twee agenten in zwarte pakken die voor Majestic werken. Hiermee refereert de game aan het bureau Majestic-12 in Men in Black. De agenten worden in de game ‘dudes in dark’ en ‘men in …really dark brown' genoemd. Natuurlijk wordt hiermee gedoeld op The Men in Black, waar Will Smith er een van is in de alien blockbuster. Later in de game wordt Majestic-12 zelfs bij naam genoemd, waarodor de referentie aan de film nogmaals benadrukt wordt. Gelukkig zitten Will Smith en Tommy Lee Jones niet in de game, want dan zou het slecht aflopen voor Crypto.
destroy all humans remakef1596118572

Village of the Damned

Een andere missie in Destroy All Humans! is Suburbs of the Damned. In deze missie is het de bedoeling om de mensheid verder te hersenspoelen met een radio-uitzending. Je ontvoert daarom een presentator die iedereen aan jouw kant moet zien te krijgen. Intussen duiken de politie en het leger op met volle kracht om jou en de presentator het zwijgen op te leggen.
Deze missie refereert aan de sciencefiction / horrorfilm Village of the Damned, waarin een dorpje te maken krijgt met vreemde voorvallen. Zo worden er op één dag tien vrouwen zwanger, wat resulteert in negen behoorlijk vreemde kinderen. Die kinderen blijken al snel niets goeds in de zin te hebben.

Godzilla

Natuurlijk zijn niet de enige aliens die ooit op aarde geweest zijn afkomstig van een sterrenstelsel dat we niet kennen. Sommige aliens zijn ook gewoon op aarde geboren. Neem bijvoorbeeld Godzilla. Hij komt uit de diepste krachten van de zee. Het enorme wezen duikt aan het einde van Destroy All Humans! nog even op in de game. In een krant aan het einde van de game is te zien dat er een ‘Enorme hagedis bij de kust van Japan’ ontdekt is. Dit gaat over niemand minder dan Godzilla.
destroy all humans 3f1596184293

Nog veel meer filmreferenties in missies

Naast deze vier voorbeelden van filmreferenties zijn er nog veel andere missies die verwijzen naar een film. Bijna elke missie in de game lijkt te verwijzen naar een film of serie. Neem bijvoorbeeld Citizen Crypto die verwijst naar Citizen Kane, This Island Suburbia die verwijst naar This Island Earth en Teenage Zombies from Outer Space, een duidelijke verwijzing naar Teenagers from Outer Space. Deze referentie komt later in de game nog een keer terug.

Hilarische filmreferenties in de breinen van mensen

Het menselijke brein speelt een enorme rol in Destroy All Humans! Crypto moet namelijk zoveel mogelijk te weten komen over de mensen en hoe ze in elkaar steken. Daarvoor moet het nodige aan breinen gescand worden en wordt er ook nog wel eens met een anal probe gewerkt. Tijdens het scannen komen er, net als in de missies, talloze verwijzingen aan films voorbij.
Zo kun je erop rekenen dat je een ergens een keer een wetenschapper scant die het gaat hebben over zijn enorme brein. Zijn brein is zó groot dat deze het formaat van een planeet heeft volgens de wetenschapper. Dit is een verwijzing naar een film die iconisch is op sciencefiction gebied: The Hitchhiker's Guide To The Galaxy.
Als je een agent scant is de kans aanwezig dat je een referentie naar Top Gun voor je kiezen krijgt. Sommige agenten zeggen namelijk 'What am I thinking? I could tell you, but then I'd have to kill you.' In Top Gun zegt Maverick (Tom Cruise) dit, als Charlie hem vraagt waar hij een MIG heeft zien duiken in 4G. Een andere plek waar deze quote in voorbij komt is The Hounds of Baskervilles, waarin de dokter dit tegen Sherlock Holmes zegt.
Zo zijn er nog veel meer verwijzingen te vinden, naast de behoorlijk grappige andere gedachten van mensen, waaronder een mand die net getrouwd is en letterlijk de seven day itch heeft en vreemd wil gaan en een vrouw die twijfelt of ze een, twee of drie valiums moet nemen. Blijkbaar is de hele wereld in de game gestoord.
destroy all humans15f1596118747

Filmreferenties als je gesnapt wordt

In Destroy All Humans! is het belangrijk dat je niet ontdekt wordt. De game geeft je hiervoor de mogelijkheid om de gedaante van een mens aan te nemen en zo ongemerkt verschillende plekken kunt infiltreren. Toch gaat het je een keer gebeuren dat je ontdekt wordt door een mens. Dit levert dan niet alleen de nodige problemen op, maar zorgt er ook voor dat de mensen die je ontdekken de nodige uitspraken doen die hilarisch zijn en soms zelfs een filmreferentie bevatten.
Als je tijdens de missie Foreign Correspondent ontdekt wordt komen er bijvoorbeeld een uitspraken uit Monty Python and the Holy Grail voorbij als een bewaker je naam wil weten. Een bewaker zal bijvoorbeeld ‘What is your name? Like, answers smart guy..what ís your name?’ roepen. Daarnaast zijn er bewakers die heel hard ‘Heeere’s Johnny roepen, wat duidelijk uit Shephen Kings The Shining komt en ‘Say hello to my Little Friend’ uit Scarface.

Je ruimteschip in duiken voor nog meer referenties

Waar de wereld in Destroy All Humans! al goed is voor een hele berg aan filmreferenties doet Crypto’s schip daar nog een schepje bovenop. Je ruimteschip is de plek om te zijn als je op zoek bent naar upgrades en een level wil selecteren, maar ook de plek voor filmreferenties en de nodige grappige elementen. Zo kun je in je schip een toffe origami feature vinden waarin de papieren vouwwerkjes van aardse taferelen zoals de ontvoering van koeien te zien is. Als je je schip of Crypto een upgrade geeft zul je een kleine referentie naar James Bond horen als Pox je per ongeluk 007 noemt. Daarnaast kun je de archieven in duiken voor nog meer toffe referenties.