Indies onder de loep: Dead Cells, Mount & Blade II: Bannerlord, Thy Sword, Reed 2

Article
zondag, 17 mei 2020 om 10:00
xgn google image
Naast het brengen van tech en games nieuws, spelen wij zelf natuurlijk ook regelmatig games. Soms spelen wij grote games, soms spelen wij juist kleinere Indie games. Wij laten jullie graag kennis maken met de Indie games die wij op de redactie gespeeld hebben.

Gespeeld: Dead Cells

Platformen: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, PC, Android, iOS
Genre: Roguevania
Mening: Dead Cells is een game die je oneindig kunt blijven spelen. De levels veranderen telkens weer en er is genoeg te ontdekken in de Roguevania. Daarbij legt de game je doelen op zoals het verslaan van vijanden zonder geraakt te worden of het speed runnen door een level. De game heeft wat weinig verschillende wapens, maar maakt dit goed door er honderden variaties op te bieden. Daarnaast zijn er talloze mutaties (perks) beschikbaar om je uren zoet te houden.
Pro's: IJzersterke soundtrack, levels altijd anders, erg soepele bediening
Cons: Weinig variatie in wapens
Prijs: 25 euro
Redacteur: Theo
mount and blade ii bannerlordf1578408698

Gespeeld: Mount & Blade II: Bannerlord

Platformen: PC
Genre: Actie / Simulatie
Mening: Als groot liefhebber van Mount & Blade: Warband heb ik al lange tijd uitgekeken naar Bannerlord. De game is nog niet echt uit, de ontwikkelaar heeft hem uitgebracht via Steam Early Access, maar ik geniet er al met volle teugen van. Spelers maken aan het begin een karakter en worden vervolgens in een fictieve wereld gegooid, dat sterk geïnspireerd is op Europa rond het jaar 500. Al snel bouw je een eigen legertje op, kies je één van de koninkrijken uit om je diensten aan te bewijzen en op den duur kan je zelfs je eigen koninkrijk beginnen, kastelen veroveren, trouwen en een dynastie opbouwen. Voordat het zover is ben je al honderden uren verder en heb je tientallen real time battles uitgevochten, waarbij je zelf moeten vechten en je leger aansturen.
De game is nog zeker niet perfect en ook zeker niet voor iedereen. De game kan soms flink onvergefelijk zijn en sommige bugs helpen daar zeker niet aan mee. Gelukkig is ontwikkelaar TaleWorlds wel constant bezig om de game te verbeteren, met wekelijkse updates. Wanneer de titel als volwaardig game lanceert, dan kan het zomaar eens de sleeper hit van 2020 of 2021 zijn.
Pro's: Spannende en uitdagende real time gevechten, enorm veel vrijheid om te doen en laten wat je wil, indrukwekkende graphics voor een tweekoppig ontwikkelteam, Constante updates
Cons:- Soms vrij onvergefelijk- Early Access betekent de nodige bugs en glitches- Niet goedkoop voor een indie game
Prijs: €49,99
Redacteur: Ralph

Gespeeld: Thy Sword

Platformen: Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 4, PS Vita (cross buy)
Genre: Hack and slash rogelike
Mening:Thy Sword is speelbaar met verschillende helden, waaronder de Warrior en Valkyrie, in gevecht met de Dark Overlord. Het is een platformer waarbij je beperkt gebruik kan maken van pijl en boog, maar vooral met je zwaard aan de slag zal gaan. Leuk is dat de game in co-op te spelen is. Zoals vaak met Ratalaika games kan je zelf kiezen hoe moeilijk je de game maakt en dat maakt het spel toegankelijk voor iedereen. Maar, vergeleken met het andere aanbod van Ratalaika, heeft deze game meer vlees op de botten en biedt dus meer en langere gameplay.
Pro's: Speelt lekker,
Cons: beperkte pijlenvoorraad, pijlen schieten over vijanden heen
Prijs: 9,99 euro
Redacteur: Chris

Gespeeld: Reed 2

Platformen: Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 4, PS Vita (cross buy)
Genre: Platformer
Mening:Reed 2 is, uiteraard, het vervolg op Reed. In Reed was je taak om een oude supercomputer te helpen door informatieblokken te verzamelen in levels vol gevaren. In dit vervolg blijkt dat de missie van Reed mislukt is, waardoor de Supercomputer niet meer bestaat. Het is aan jou om virutele bouwblokke van de computer terug te vinden om die bij de Developer te bezorgen, in een poging de supercomputer te redden. Mooi verhaal, maar het gaat om de gameplay. Die zit solide in elkaar, hoewel je karakter soms wel de neiging heeft na een sprong iets door te glijden. En dat is bij dit soort games waarbij pixelperfecte sprongen vaker nodig zijn dan je lief is best lastig. de levels zijn mooi uitgevoerd in kleurrijke pixelart en de moeilijkheidsgraad is weer behoorlijk. Maar een uitdaging, daar schrikken we niet voor terug!
Pro's: Mooie pixelart, fijne besturing, met 52 levels precies voldoende content
Cons: voor sommigen misschien net even té uitdagend.
Prijs: 4,99 euro
Redacteur: Chris