Watch Dogs 2 Gameplay Preview - Hacken maar!

  Watch Dogs 2 mag dan net aangekondigd zijn, maar je kunt er in november zelf al mee aan de slag. Wij hadden het privilege om op de E3 in Los Angeles al met een demo van de nieuwe hackersgame aan de slag te gaan. Benieuwd wat we er van vinden? Lees dan de Watch Dogs 2 gameplay preview verder!

  De originele Watch Dogs kwam alweer ruim twee jaar geleden uit en had toen nog wel wat minpuntjes. Het rondrijden in voertuigen werkte niet helemaal lekker en de gameplay voelde soms wat eentonig. De onthullingstrailer van Watch Dogs 2 zag er veelbelovend uit, maar zijn deze problemen in het nieuwe deel wel verholpen?

  Welkom in San Francisco

  In Watch Dogs 2 kruip je in de huid van Marcus Holloway. Een echte nerd die alle elektronica naar zijn eigen hand kan zetten. Het verhaal speelt zich deze keer af in het wonderschone San Francisco. De stad van de Golden Gate Bridge en Alcatraz. We worden op een random plek in de stad gedropt en krijgen even de tijd alles te ontdekken.

  San Francisco ziet er indrukwekkend uit. Met een drone vliegen we hoog de lucht om eens goed rond te kunnen kijken. De viewing distance strekt uit zover het oog kan zien en alles wat je kan zien, kun je ook daadwerkelijk komen. Vanaf het begin al. Dit stimuleert het feit om co-op te gaan spelen. Met vrienden of random spelers die je tegenkomt.

  Het spelen in co-op brengt ook voordelen met zich mee. Wanneer je tijdens een missie doodgaat moet je normaal gesproken opnieuw beginnen, maar in co-op kun je respawnen en verder gaan zolang de andere persoon nog leeft. Dat kan je een hoop tijd schelen als je niet zo van de stealthy aanpak bent!

  Watch Dogs 2 gameplay preview

  Hacken 2.0

  Hacken was natuurlijk al een belangrijk onderdeel in Watch Dogs, maar in het tweede deel is het nog uitgebreider. Je kunt bijvoorbeeld auto’s op afstand besturen. Dit doe je om bijvoorbeeld vijanden af te leiden of gewoon complete chaos te veroorzaken. Dingen die hackable zijn lichten een klein beetje op wanneer je erop richt.

  Vervolgens kun je een knop ingedrukt houden om alle mogelijke hackopties te bekijken. Naast het nieuwe hacken heeft je mobieltje ook een flinke upgrade gehad. Naast de standaard dingen zoals een camera, bevat je smartphone de Dedsec applicatie. Dit is je toegangspunt voor het starten en volgen van missies.

  Tijdens het rondlopen in San Francisco kun je ook random missies vinden met een speciale hack modus. Deze creëert een grijze overlay over de hele wereld en interessante onderwerpen of belangrijke voorwerpen lichten in de kleuren rood en oranje op. Wanneer je iets gevonden hebt, wordt het toegevoegd aan je Dedsec app.

  Watch Dogs 2 gameplay preview

  Rondtoeren als een baas

  De eentonigheid lijkt aardig opgelost te zijn met de nieuwe manier van hacken en alle mogelijkheden in de wereld, maar hoe zit het met voertuigen? Kortgezegd, dat is ook opgelost! Het besturen van voertuigen is flink verbeterd en een stuk makkelijker dan in zijn voorganger. Het voelt wat natuurlijker.

  De camera beweegt af en toe wel lastig mee, maar deze kun je ook zelf besturen. Tijdens onze eerste missie moesten we verderop wat intel verzamelen en de bolide waarmee we daar naartoe gingen, maakt het een zeer aangename rit. Met wapens in de hand rennen we het magazijn in, maaien iedereen neer, pakken hard disks en rijden weg op een mooie motor.

  Je kunt zelf, of met je partner in crime, bepalen hoe je elke missie aan gaat pakken. Ga je alles stiekem doen met je drones of ren je er als een kip zonder kop in? Of is er misschien een tussenweg? Het zorgt in ieder geval voor afwisselende gameplay.

  Watch Dogs 2 gameplay preview

  Populariteit is alles

  Het is duidelijk dat je een tof avontuur gaat beleven met Marcus Holloway, maar waar het echt om draait is het aantal volgers dat je hebt op Dedsec. De wereld van Watch Dogs zit vol met hackers. Hoe meer hackers jouw volgen op Dedsec, hoe makkelijker je leven wordt. Je hacks worden sterker en het verzamelen van informatie gaat veel makkelijker.

  Als een populaire Marcus moet je ook wel aan je uiterlijk denken. Deze is volledig aanpasbaar in Watch Dogs 2. San Francisco zit vol met kledingwinkels die allemaal hun eigen merken en fashion verkopen. Van standaard kleding tot tasjes en petjes. Je hebt immers een voorbeeldrol als de beste hacker van de stad toch?

  Watch Dogs 2 Gameplay Preview – Mogen we nog even doorspelen?

  Er mag dan weinig tijd zitten dus de originele Watch Dogs en Watch Dogs 2, maar dat lijkt absoluut geen probleem. Niet alleen zijn de foutjes uit het eerste deel eruit gehaald, de game is ook veel groter en uitgebreider. Watch Dogs 2 biedt een bijzondere kijk op het open wereld genre. Jammer genoeg moeten we nog even wachten tot 15 november aanstaande.

  Watch Dogs 2

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.