IFA Berlin 2017 - Wat krijgen we te zien?

  Over een paar dagen opent de grootste techbeurs van de wereld, IFA, haar deuren weer in het Duitse Berlijn. Elk jaar vullen honderden bedrijven de hallen met de nieuwste gadgets en andere technologie. Zo vlak voor het evenement is dit het ideale moment om te kijken welke IFA Berlin 2017 tech er verwacht mag worden.

  5. LG

  Hoewel IFA 2017 een hele rits aan verschillende bedrijven verwelkomt, zijn het vaak de smartphones die de overhand hebben wat betreft aankondigingen op of rond de beurs. LG doet niet moeilijk en heeft middels uitnodigingen reeds laten weten dat het de nieuwe LG V30 en LG V30+ gaat lanceren in Berlijn.

  De focus bij deze nieuwe telefoons ligt bij de audiokwaliteit die beide modellen voortbrengen dankzij een 32-bit Hi-Fi Quad DAC. Het voordeel hiervan tegenover de reguliere DAC’s die in veel andere telefoons zitten, is dat het geluid een stuk rijker en gedetailleerder naar de luisteraar wordt overgebracht.

  LG claimt zelfs dat je met de LG V30 eenzelfde audio-ervaring kunt beleven als met sommige high-end koptelefoons. Een moedige uitspraak die in de praktijk natuurlijk nog bewezen moet worden. Maar voor een ieder die de LG V20 een warm hart toedraagt, kan IFA 2017 heel interessant worden.

  Sony Mobile

  4. Sony

  Ook Sony is dit jaar weer aanwezig op IFA en er gaan al diverse geruchten over wat het van oorsprong Japanse bedrijf dit jaar gaat tonen op de beursvloer. Er staat geen persconferentie gepland, dus als er daadwerkelijk iets nieuws getoond gaat worden is dit enkel op de stand terug te vinden.

  Vorig jaar kondigde het bedrijf groots haar ZD9-televisiemodel aan, een van de weinige modellen waar tot op heden nog geen opvolger voor is aangekondigd. Het zou dus zo maar kunnen dat Sony IFA 2017 gebruikt om dat nieuws naar buiten te brengen.

  Bovendien gaan er geruchten dat het bedrijf werkt aan een aantal nieuwe smartphones, waarbij naast een aantal mid-range apparaten er ook twee nieuwe flagship smartphones aan zitten te komen. Het zijn helaas enkel geruchten, dus het is afwachten tot begin september totdat er en antwoord komt op de vragen.

  3. Lenovo

  Op 31 augustus, een dag voor de daadwerkelijke beurs opent, houdt Lenovo een persconferentie om nieuwe producten aan het grote publiek te tonen. Tijdens die presentaties wordt naast een aantal nieuwe modellen binnen de Yoga-lijn aan laptops ook een nieuwe smartphone verwacht.

  Het gaat hierbij naar alle waarschijnlijkheid om een nieuw model van de Moto X. Wat de telefoon precies naar de markt gaat brengen is natuurlijk nog niet bekend, maar er kan vanuit worden gegaan dat de hardware een mooie upgrade heeft gekregen tegenover het oude model.

  Met een dual-camera, een vingerafdrukscanner op de voorkant en een release binnen afzienbare tijd lijkt de Moto X4 in ieder geval niet onder te doen voor andere topmodellen binnen de markt.

  2. Fitbit

  Op nummer twee vinden we het bedrijf Fitbit terug, bekend van de vele sportbanden die het bedrijf maakt om de hartslag en andere variabelen te meten tijdens het sporten. Het bedrijf werkt al langere tijd aan een nieuwe gps-smartwatch en eerder deze week heeft het haar eerste volwaardige slimme horloge uit de doeken gedaan.

  De smartwatch heeft een aluminium behuizing en maakt gebruik van verwisselbare bandjes. Het apparaatje draait op Fitbit OS, een eigen besturingssysteem van het bedrijf. Er is wel gewoon volledige ondersteuning voor applicaties van derden en ontwikkelaars kunnen via een speciaal ontworpen platform ook nieuwe apps voor het horloge ontwerpen.

  De Fitbit Ionic, zoals de smartwatch heet, heeft 2,5GB opslag om onder andere muziek op te plaatsen, een GPS-tracker die samenwerkt met onder andere sportapps en de gadget is waterdicht. Tijdens IFA 2017 kan de bezoeker voor het eerst kennismaken met het debuterende model van Fitbit op de smartwatchmarkt.

  1. Samsung

  Op een beurs als IFA kan Samsung natuurlijk niet ontbreken en ook dit jaar heeft het bedrijf genoeg te tonen in Berlijn. Naast de recent onthulde Galaxy Note 8 die uitgebreid getoond zal worden, heeft het bedrijf tevens een aantal nieuwe wearables aangekondigd.

  Zo komt Samsung met de Gear Sport, een sportievere variant binnen de bastaande Gear-horlogelijn. Met sensoren om zelf een diepe slaap te detecteren, een waterdichte behuizing en weestand tegen druk tot vijftig meter onder water is de nieuwe smartwatch in ieder geval veelzijdig. De Gear Sport draait op Samsungs eigen Tizen software en komt in oktober in de Benelux op de markt.

  Daarnaast is er een nieuwe fitnesstracker onthuld en de Gear Fit 2 Pro. De opvolger van de Gear Fit 2 is iets groter in omvang en heeft een 1,5 inch scherm met een resolutie van 432x216 pixels. De nieuwe tracker is goed te gebruiken in combinatie met de nieuw aangekondigde Gear IconX 2018 earbuds.

  Dit zijn twee losse oortjes die draadloos gebruikt kunnen worden, met of zonder aangesloten apparaat. Het is namelijk ook mogelijk om muziek op te slaan op het ingebouwde geheugen van de oortjes. Daarmee zet Samsung tijdens deze editie van IFA vol in op de sportende medemens.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.