5 Call of Duty WW2 beta tips - Voorbereid naar het strijdtoneel

Article
maandag, 28 augustus 2017 om 15:41
xgn google image
Het lange wachten werd afgelopen weekend eindelijk beloond. De bèta van Call of Duty WW2 was voor fans op de PlayStation 4 speelbaar. Vier dagen lang konden we ploeteren en knallen door de loopgraven. Komend weekend is de tweede ronde. Dit keer ook voor Xbox One. Met deze 5 Call of Duty WW2 beta tips ga jij goed voorbereid de strijd aan.
Tijdens het laatste weekend van augustus was het dan eindelijk zo ver. Liefhebbers van de Call of Duty-serie konden eindelijk aan de slag met WW2 die begin november uit zal komen. Geen futuristische setting, maar terug naar de Tweede Wereldoorloog met loopgraven, roestige geweren en maps die dienst doen aan omgevingen die een belangrijke rol hebben gespeeld gedurende deze oorlog.

5 Call of Duty WW2 beta tips

Tijdens het eerste bèta-weekend waren er drie van de maps speelbaar, een handjevol guns om uit te kiezen, enkele van de scorestreaks en konden we voor het eerst de onderlinge online strijd aan gaan in de nieuwe spelmodus "War". Na een weekend intensief spelen, vielen een aantal zaken op die we graag met jullie delen. Als je deze 5 Call of Duty WW2 beta tips voor lief neemt, heb je komend weekend - als de bèta ook op de Xbox One uitkomt - een streepje voor op de concurrentie.
5 Call of Duty WW2 beta tips STG 44

Assault rifle STG 44

Hou je vast, want het allerbelangrijkste aan een Call of Duty-game zijn uiteraard de 'guns'. Geen schokkend nieuws, maar wel zo prettig dat je weet welk geweer jij er het best bij kan pakken als je zelf niet het loodje wil leggen. Na een heel weekend van testen met verschillende AR's, Subs, Snipers en Shotguns en het sleutelen met verschillende 'attachments' komt de STG 44 wel als één van de, zo niet dé, beste uit de bus.
Deze assault rifle heeft weinig recoil en is dus over lange afstand goed handelbaar. Het geweer is daarnaast vrij krachtig waardoor je binnen enkele schoten je vijand hebt omgelegd. Zorg wel dat je de eerste twee levels van het geweer snel doorloopt zodat je 'quickdraw' "op je wapen kan zetten" voor nog snellere reacties. Vanaf 't moment dat je die aan je wapentuig hebt toegevoegd, ben je zelfs voor de shotguns en smg's in de loopgraven een gevaar.
116953

Combineer classes

Nu je weet welke gun jou de hoogste score op gaat leveren, is het ook goed om te weten hoe je de rest van je 'class' in gaat vullen. De makers hebben de verschillende troepen gecategoriseerd met bijhorende specialiteiten die je naarmate je speelt, automatisch levelt. Zo krijgt de Infantry - die gepaard hoort te gaan met een AR - bijvoorbeeld een extra attachment voor op het geweer. Terwijl de speler met de class van de submachine guns juist over langere afstanden kan sprinten.
Uiteraard zijn de classes zo ingericht dat je het meeste eruit haalt als je de bijhorende guns gebruikt. Maar probeer ook eens de stoute schoenen aan te trekken en een submachine te selecteren bij de Infantry. Je hebt dan weliswaar geen bayonet waar je tegenstanders aan kan rijgen, maar wel een extra slot voor bijvoorbeeld "rapid fire" of "advanced rifling" zodat je op het 'close quarter combat' in de loopgraven geen spatje bloed meer hoeft te verliezen.
116954

Neem de tijd

Deze derde van de Call of Duty WW2 beta tips is er een voor spelers die bekend zijn met de laatste games die onder de CoD-noemer zijn uitgebracht. De omschakeling van het wallrunnen, dubbel-jumpen en het binnenvliegen vanuit alle hoeken terug naar "boots on the ground" is namelijk wennen. Niet verrassend, en je zult waarschijnlijk enkele potjes nodig hebben om door te hebben wat de snelheid van de game nu is. Het heeft evengoed wel de snelheid die je van Call of Duty gewend bent, maar er is wel een versnelling of drie af gegaan. Vergelijk het met Call of Duty Black Ops 2.
Wees dus gewaarschuwd en ga niet bij de start als een kip zonder kop rennen, want voor je het weet fungeer je als schietschijf en dan gaat het spelplezier snel verloren. Neem je tijd, ren, maar zoek zo nu en dan ook dekking achter één van de vele attributen zoals auto's of kapotte muurtjes. Vanaf dit punt pak je je rust en knal je er één of twee af alvorens je verder sprint op zoek naar vijanden. Want bedenk je: ze kunnen nog maar van één kant komen en niet langer van onder of boven via muren.
116955

Scorestreaks

De beste gun, check. Indeling van je class, check. De juiste speelstijl, check. Dan kan het niet anders dat je de ene kill aan de andere rijgt en scorestreaks als rijpe appelen vallen. Goed om te weten dan welke scorestreaks de moeite waard zijn en welke je beter links kunt laten liggen.
Vanwege de ingedeelde classes is het zo dat vrij weinig mensen nog onzichtbaar zijn - alleen de sniper class beschikt hierover - voor een radar, nu bekend als "Recon Aircraft". Meer dan ooit levert deze "goedkoopste" scorestreak je veel kennis op over waar je tegenstanders uithangen. Dit is - zeker omdat lang niet alle scorestreaks beschikbaar zijn in de bèta - een must-have scorestreak.
Aan de andere kant van de medaille heb je de "duurste" scorestreak, de "Paratroopers". Deze door de AI bestuurde soldaten komen vanuit de lucht met hun parachute om jouw troepen te versterken. Het lijkt wel of ze met waterpistooltjes zijn gekomen, want de troepen missen behoorlijk wat mankracht en dienen meer als afleiding dan dat ze daadwerkelijk kills maken. Bespaar jezelf dus de moeite en geef die punten uit aan andere dingen zoals een Glide Bomb of Fighter Pilot.
116957

War gamemode

Als je al niet getriggerd was door het feit dat er nieuwe gamemode te spelen is in Call of Duty WW2, laat dit vijfde punt het dan wel zijn. Domination, Hardpoint en TDM - de overige speelbare modi in de bèta - kennen we inmiddels wel. Maar dat is niet alleen een goede reden om eens wat nieuws te proberen. War biedt iets compleet nieuws, zoals Uplink dat enkele jaren geleden deed, en wat we nog niet als zodanig in CoD hebben gezien.
Het idee is dat een aanvallend team achtereenvolgens enkele cruciale punten in de oorlog moet veroveren of vernietigen. Het verdedigende team probeert dit uiteraard met man en macht te voorkomen - meer erover lees je in ons ander artikel -. Het mooie hiervan is doordat de map dynamisch is er verschillende dingen worden gevraagd van jou als speler. Moet het ene moment nog een huis worden verdedigd, is het vervolgens het moment erna aan de tegenstander om een brug te bouwen om naar de overkant te komen.
Juist door de afwisseling is het verstandig om gedurende één potje gebruik te maken van meerdere classes en SMG's te vervangen door het lange scherpschutwerk. En niet alleen dat, ook teamwork en de juiste verhouding van de verschillende classes binnen je team worden hierin nóg belangrijker om succesvol te zijn. Buiten het feit dus dat het nieuw is, zorgt War er voor dat je in potjes van gemiddeld 8 tot 10 minuten meerdere guns en classes onder de knoppen krijgt en de verschillende mogelijkheden leert kennen. En dat is juist wat je wil tijdens een bèta-weekend.
Het eerste bèta-weekend zit erop, maar er komt nog een tweede ronde aan. Van 1 tot en met 4 september kunnen liefhebbers van de game met een beperkt deel van de game aan de slag. Dit keer niet alleen PlayStation 4 spelers, maar ook die van de Xbox One. Call of Duty WW2 de game verschijnt op 3 november voor PlayStation 4, Xbox One en PC.