Hyrule Warriors Legends features - dit is er nieuw!

Article
maandag, 21 maart 2016 om 15:00
xgn google image
Terwijl Hyrule Warriors voor de Wii U al boordevol zat met allerlei content, gooit de 3DS versie er nog eens een schepje bovenop. Naast een paar nieuwe stages worden er ook nieuwe modi toegevoegd. In deze special zet XGN alle nieuwe Hyrule Warriors Legends features voor je op een rij!
Hyrule Warriors Legends is meer dan een port. Naast de oude bekende content overgedragen van de Wii U versie bevat Hyrule Warriors Legends ook een hoop nieuwe content.
Nieuwe speelbare personages, modi, verhaallijnen, slagvelden, wapens en zelfs nieuwe materials zijn allemaal toegevoegd aan deze 3DS titel. In deze special beschrijven we uitgebreid welke Hyrule Warriors Legends features er allemaal nieuw zijn!
Hyrule Warriors Legends features

Nieuwe personages

Alle personages uit Hyrule Warriors, inclusief de DLC personages zijn beschikbaar in Hyrule Warriors Legends. Sommige personages ontgrendel je door Legend Mode- de story mode te spelen. Terwijl je andere personages ontgrendelt door bepaalde missies te verslaan in Adventure Mode.
Hyrule Warriors Legends voegt ook nog enkele nieuwe personages toe. Tetra, King Daphnes en Toon Link uit The Legend of Zelda: The Wind Waker zijn toegevoegd als speelbare personages.
In Hyrule Warriors was Wind Waker gebaseerde content op wat enkele referenties na ver te zoeken, maar in Hyrule Warriors Legends ligt er zelfs in een bepaalde story modus de focus op The Wind Waker.
Skull Kid uit The Legend of Zelda: Majora’s Mask was al te vinden in Hyrule Warriors als cameo in één van Young Links zijn aanvallen. Maar in Hyrule Warriors Legends is de populaire slechterik uit Majora’s Mask ook eindelijk speelbaar.
En dan is er nog Linkle. Terwijl ze tijdens de ontwikkeling van Hyrule Warriors eigenlijk ontworpen was als een vrouwelijke versie van Link, debuteert ze in Hyrule Warriors Legends als haar eigen personage.
Hyrule Warriors Legends features

Nieuwe modes & maps

Bij Wind Waker personages hoort natuurlijk een Wind Waker verhaallijn. Na het uitspelen van het verhaal van Legend Mode komt er een gloed nieuwe epiloog vrij gebaseerd op The Legend of Zelda: The Wind Waker.
Op nieuwe slagvelden gebaseerd op iconische Wind Waker locaties zoals Windfall Island, Dragon Roost Island en Forsaken Fortress gaat de strijd verder terwijl Tetra en King Daphnes zich aan jouw team toevoegen.
Ook worden de Helmaroc King en Phantom Ganon toegevoegd als eindbazen. De Helmaroc King moet net als in The Wind Waker verslagen worden door met een hamer op zijn kop te slaan.
Het nieuwe personage Linkle krijgt ook haar eigenlijk verhaal, wat zich afspeelt tijdens het verhaal van Legend Mode. Terwijl je door Legend Mode vordert zullen er ook steeds meer Linkle levels vrij komen.
En dan is er nog ten slotte het gloednieuwe My Fairy. In de nieuwe game mode verzorg je feetjes door ze te voeden en ze aan te kleden. Door dit te doen zullen ze sterker worden en leren ze nieuwe vaardigheden. Je kunt je Fairy inzetten in gevechten tijdens Adventure Mode missies.
Hyrule Warriors Legends features

Nieuwe wapens

Naast de nieuwe personages krijgen in Hyrule Warriors Legends ook de al bestaande personages nieuwe mogelijkheden. Zo krijgt Ganondorf bijvoorbeeld zijn befaamde drietand waardoor hij sneller en van verdere afstanden kan aanvallen.
Tetra maakt gebruikt van een Cutlass en haar pistool. Ze vecht snel en behendig. King Daphnes daarentegen vecht trager maar zorgt voor meer schade met zijn Sail. Tijdens het uitvoeren van combos veranderd hij in the King of Red Lions.Toon Link lijkt qua speelstijl erg op Link, alleen veel sneller. Toon Link gebruikt de wind in zijn aanvallen en kan zelfs in de lucht aanvallen met de Deku Leaf.
Skull Kid maakt gebruik van een Ocarina waarmee hij samen met zijn feeën vriendjes Tatl en Tael aanvallen mee uitvoert. Ook maakt hij gebruik van de Majora’s Mask door duistere energie los te laten en zelfs lazers uit zijn ogen te schieten.
Linkle maakt gebruikt van twee kruisbogen. Hiermee kan ze vliegensvlug pijlen achter elkaar schieten. Ook heeft Linkle een speciale aanval waarin ze in Third Person view en snel achter schiet. Deze aanval is een subtiele referentie naar Link’s Crossbow Training voor de Wii, een game die gebruikt maakte van de Wii Zapper.
Hyrule Warriors Legends features

Nieuwe features

Naast een hoop toffe nieuwe toevoegingen bied Hyrule Warriors Legends ook enkele verbeteringen. Zo kan je nu bijvoorbeeld tijdens de strijd van personage wisselen door dat personage aan te raken op het touchscreen. Dit maakt het verdedigen en veroveren van kampen stukken makkelijker en ook nodigt het je meer uit om met verschillende personages te spelen.
Door speelbare personages bij elkaar te brengen op een map gebeurt er ook iets tofs; namelijk het gloednieuwe Smash Boost Power effect. Dit houdt in dat wanneer je speelbare personages bij elkaar brengt tijdens het vechten van een eindbaas de Magic Gauge zich langzaam opvult. Hoe meer personages bij elkaar, hoe groter het effect.
Hyrule Warriors Legends voegt ook nog twee nieuwe items toe in de vorm van de ocarina en de hamer. Met de ocarina kan je snel reizen naar allerlei plekken op de map waar Owl Statues staan na dat ze zijn geactiveerd.
Hyrule Warriors Legends features
Met de hamer activeer je alleen schepen om rotsen te vernietigen tijdens The Wind Waker map, maar ook om de Helmaroc King te verzwakken. Net als in The Wind Waker dus.
Hyrule Warriors Legends bevat ook amiibo functionaliteit. Elke Zelda amiibo ontgrendeld nu een wapen, specifiek voor het personage waar op de ingescande amiibo gebaseerd is. Zo krijgt Link na het inscannen van de Link amiibo de Power Gloves tot zijn beschikking, terwijl Ganondorf beloond wordt met zijn gloednieuwe drietand.
Ten slotte zijn er nieuwe materials te verzamelen gebaseerd op de nieuwe personages. Deze ontvang je na dat je één van de nieuwe personages hebt verslagen in een strijd. Materials zijn ook snel te verzamelen door niet Zelda gerelateerde amiibo in te scannen. Hierdoor ontvang je verschillende materials, wapens en rupees.
Hyrule Warriors Legends ligt vanaf 25 maart bij ons in de winkel. Benieuwd naar deze game? Pre-order hem dan nu zo dat je er op de dag van release mee aan de slag kunt gaan!

Populair Nieuws